Nu är vi igång!

Nu är vi igång med showgruppen igen!
Vi började med att prata och presentera oss för de nya medlemmarna innan vi värmde upp och gick igenom lite basicsteg. Vi har börjat med två danser; Love Never Felt So Good- Michael Jackson och Justin Timberlake, och Error-VIXX. Båda danserna är koreograferade av mig och bygger på samarbete mellan två personer. Liksom inte pardans som i salsa, vals o.s.v, utan man samspelar med varandra, men inte hela tiden. ^^ Stilarna är mer "glatt" och locking i den första, och mer modernt och dramatiskt i den andra.
 
De började vi med lite smått och jag är som vanligt väldigt stolt över dem! ^^ Imorgon ska vi köra igen då vi har tillgång till salarna två gånger i veckan istället för en som vi hade förra terminen. D.v.s om tillräckligt många kan, så vi har typ måndagar som vår obligatoriska träning och tisdagar för de som kan och då repeterar vi mest. Någon tisdag om ingen kan (om jag inte hinner göra det innan på något sätt, kanske utomhus) ska jag försöka filma några egna danser då jag vet att det är intressant för några här.
 
Jag har även fått tider av mentorer som jag kan komma och prata med deras klasser för att försöka värva fler medlemmar så det ska jag också göra denna och nästa vecka. :)
 
Jag är så glad över att vara igång igen!
 
Hopaps ni har haft en bra måndag! ♥
 

Måndag- Nya möjligheter!

Måndag, en ny vecka och nya möjligheter! Idag kommer att bli en bra dag, jag känner det! Roliga lektioner, showgrupp och jag känner mig fin. Se till att du också känner så!

Gör den här måndagen till din, ta alla chanser du får och de möjligheter som ges till dig. Det är din dag och du kan göra vad du vill med den! Du är bra, stark och vacker och klarar av mer än du tror! Jag tror på dig.

Nu gör vi den här måndagen grym!
Kram på er alla fina!


Bildkällor: Pinterest.com

Annorlunda jobbhelg!

Halloj!
I helgen har det varit fullt ös då jag har jobbat lördag och söndag!
Det var aktiviteter då barnen fick gå till olika stationer runt i butiken och jag och Molly hade en station där de skulle måla med lera på kort. Så där satt vi mellan klockan 11-16 och umgicks med massor av söta barn! :) Lite byte vid de andra stationerna blev det också och pizza till lunch idag, haha. En rolig arbetshelg, även om man var rätt trött i huvudet efter så många timmar med barn, haha, men inte mig emot. :) 
 
Igår efter jobbet åkte vi på middag och idag efter jobbet dansade jag. Imorgon drar ju äntligen showgruppen igång igen! :D Jag är så taggad! Det var även väldigt många här som var intresserade av att jag ska läsa mandarin och film- och tv-produktion, då främst mandarinen, så jag tänkte skriva ett inlägg om de båda kurserna. Hittills har jag haft två lektioner i vardera kurs och jag stormtrivs! :D
 
Kram på er. ♥
 

 


Kroatien: Bilder #5

 

Hackamorepass på Gypsy!

Igår red jag igen på min fina älskling! 
Jag red henne på hackamore denna gång och hon var så otroligt fin! Jag har ju nämt förut att jag tycker att hon känns hundra gånger bättre på hackamore och igår var inget undantag.
 
Hoppvecka var det vilket gjorde att jag var beredd på att hon skulle vara lite stel och spänd (hon är ju hopprädd, även om vi inte hoppar påverkas hon av hindrena på banan), men inte då! Hon var pigg och framåt och jag fick nästan hålla igen i mellan åt, haha. Redan efter bara tio minuter var hon jättefin och gav mig ett bra grundläge att jobba ifrån.
 
Hon blev bara finare och finare och formen höll i sig i galoppen. Vi jobbade även lite cavalettibommar då det ändå var hinder på banan. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig mer än att hon bara var helt fantastisk. Min ridlärare var helt lyrisk, haha, och sa att vårt samarbete var så fint. ♥
 


 

Humanistkväll!

I fredags hade vi en grym insparksfest för våra fina humanistettor! Treorna hade ordnat de jättebra med olika aktiviteter och alla var klädda i toga, treorna toga picta (en färgglad och utsmyckad toga) och ettor och tvåor i toga vilris (enkel, vit toga med skärp)! En väldigt rolig och kreativ idé. ^^ En fantastisk kväll med alla humanister och vi blev verkligen som en familj. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taggar mandarin med kinesisk musik!

Jag är sjukt taggad på att läsa kinesiska (mandarin) detta år och idag har jag äntligen min första lektion! ^^ Jag och Amanda taggade sönder typ hela ettan och nu äntligen, haha.
 
Därför, så passande, tänkte jag bjuda på några av mina favoritlåtar på kinesiska. ^^
 
Tänk att jag kommer att förstå lite av det här språket...
 
 
 
 
 
 

Öppet möte!

Idag hade vi öppet möte med DeGeers Showgrupp! 
Jag hade satt upp affischer under veckan för att informera om mötet och beställt bullar från cafét. Det kom lite folk och jag berättade om föreningen och så. Vi funderar på att gå ut till klasserna med för att informera då alla som ville kanske inte kunde komma idag, och jag har satt upp anmälningslistor. :) På måndag kör vi igång och vi får se hur många vi blir! Jag hämtade även nycklarna till danssalarna igen så nu känns det hemma, haha. ^^

Jag tänkte svara på kommentarer med, men kommer av någon anledning inte in på blogg.se datorn. Någon mer som har det problemet? Därför blir det inte så långt då jag bloggar från mobilen.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

VIXX LR- Beautiful Liar

Det här är utan tvekan det absolut vackraste jag sett på länge. ♥
 
De två medlemmarna Leo och Ravi från VIXX samarbetade och skrev denna låt, Beautiful Liar. Jag blev så tagen. Den är otroligt vacker och konstnärlig, och att se dem samarbeta tillsammans var så fint.
 
Videon är så konstnärligt gjort och jag älskar hur de samspelar med varandra. Allt bara var så perfekt och vackert, verkligen konstnärligt, och skådespelet runtomkring är så häftigt.
 
Kort sagt, så handlar låten och videon om att Leo får en bröllopsinbjudan från en tjej han älskar, men han vill inte säga det för att göra henne olycklig. Ravi representerar hans inre känslor, ilskan och ångesten han känner över att hon ska gå, men han kämpar emot dem för att göra henne lycklig och berättar inte hur han känner. Därför är han en "beautiful liar."
 
Snälla, se den, den är bara några minuter,  det är de värda, det är verkligen ett konstverk. ♥
 
 

Kroatien: Bilder #4

 

Första veckan!

Första veckan i tvåan är avklarad och jag tänkte sammanfatta lite kort vad vi gjort! ^^
 
Måndag: Vi började kort och gott klockan 13.00 med upprop, praktiska saker, prat med klassen och lite individuella samtal. Så roligt att träffa alla kompisar och våra mentorer igen!
 
Tisdag: Vi var med ettorna hela dagen. Vi blev indelade i små grupper med både ettor och tvåor och så fick vi visa dem runt och intervjua en varsin etta. En jätterolig dag och man lärde verkligen känna alla ettor, jättekul!
 
Onsdag: Schemat började. Jag har bara två lektioner på onsdagar och denna dag hade jag bara en för att språket inte dragit igång än. Hade sovmorgon, slutade runt klockan 12, åkte hem och kurerade min förkylning med soppa och fruktsallad.
 
Torsdag: Enligt schema igen, men en lektion med ettorna då vår lärare var borta. Inte så mycket att orda om dagen. Ingen ridning på min fina Gypsy då min förkylning inte var så bra.
 
Fredag: Programdag! Vi humanister i showgruppen repade medan ettor och treor (och de tvåor som ville) gick på skulptursvandring i stan som treorna höll i. Sen hade vi dansuppvisning och treorna höll i ett quiz (mitt lag vann, yey!). Sen lunch och efter det lek och fika vid ett mysigt café vid strömmen. Samarbetslekar var det och vi presenterade även ettorna utifrån de intervjuer vi gjort med dem. Trevlig dag! När jag och Tilda skulle åka hem åkte vi med pappa i vår cab, men vi väntade på honom i entrén först. Då kom receptionisten fram och bjöd på gratis glass, haha, lite sådär spontant och härligt!
 
På kvällen insparksfest i parken då alla kom iklädd toga, med andra ord en grekisk folkdräkt. Då höll treorna i aktiviteter och vi minglade med varandra. Det var verkligen så otroligt kul och vi kom alla närmare under kvällen. ^^

Här kommer lite random bilder som tagits veckan igenom.Fredag!

Dagens humör: Glad!
 
Dagens mående: Bra, och det verkar som att förkylningen håller på att bli bättre. Dock är jag så frustrerad över att den höll mig borta från ridlektionen på Gypsy igår. :(
 
Dagens låt: VIXX LR-Beautiful Liar
 
Dagens vill ha: Mat!
 
Dagens klädsel: Blå jeans, svart linne, blåmönstrad tunn kofta.
 
Dagens frisyr: Utsläppt nu i alla fall, haha.
 
Dagens längtan: DeGeers Showgrupps öppna möte på tisdag för att värva nya medlemmar.
 
Dagens planer: Idag är det programdag då alla humanister i ettan, tvåan och trean umgås tillsammans. Vi ska göra lite aktiviteter och vi ska även uppträda (det medleyet vi körde förra gången). Sen insparksfest för ettorna ikväll och imorgon bär det av till kusinerna över helgen.
 
Dagens beroende: Vatten!
 
Dagens diss: Att jag är lite sjuk vilket begränsar mitt uppträdande lite.
 
Dagens hiss: Dagen!

Ha en fin dag, kram!

Kroatien: Bilder #3

 
 

Lugn onsdag och förkylning.

Enligt mitt nya schema innebär onsdagar bara två lektioner för mig, men idag bara en då vi inte börjar med språken förens nästa vecka. ^^ Slutade 11.50, köpte lunch bestående av soppa, och fruktsallad till efterrätt, och åkte hem. Jag har lyckats dra på mig en förkylning så igår gjorde jag mitt bästa för att kurera mig och detsamma gäller nu. Jag kan inte bli sjuk första veckan! I slutet av veckan kommer ett mer utförligt inlägg över vad vi gjort i veckan då vi har, och kommer att göra, lite roliga aktiviteter. ^^
 
Nu ligger jag nedbäddad i soffan och pysslar med lite showgruppsgrejer medan jag ser EM i hoppning och dressyr på tv:n. Man får passa på när ridtävlingar väl går på tv!
 
Hoppas ni har haft en bra vecka än så länge! ♥
 


 

Kroatien: Bilder #2

 

Kroatien: Bilder #1

Här kommer då lite bilder från Kroatien, detta är första delen. Jag kan inte säga säkert hur många inlägg med bilder det kommer bli, men det blir fler än detta i alla fall. :)
Alla bilder är tagna av mig och det är som vanligt copyright på dem. 
 
 
 

Back to school!

Yes, ni läste rätt, idag börjar jag skolan igen!
Jag börjar mitt andra år på det humanistsika programmet och är så otroligt taggad! Jag ska läsa så himla mycket roligt, t.ex ska jag ÄNTLIGEN få börja läsa mandarin (kinesiska), latin och film-och tvproduktion (individuellt val)!
 
Jag är sjukt taggad, speciellt på kinesiskan, men alla de andra ämnena jag ska läsa ska också bli riktigt kul! Jag läser inte heller matte för det ingår inte i vår kurs. Speciellt bra att vår linje är högskoleförberedande ändå. ^^ Dock kanske jag väljer till nästa matte i trean sen, men det har jag inte bestämt än och tänker inte tänka på nu, haha.
 
Jag är också otroligt taggad på showgruppen! Vi får ju ett helt läsår! Förra året gick nästan hela första terminen åt för mig att starta upp den så vi hade ju bara slutet av höstterminen och sen vårterminen. Jag är jättetaggad på att värva nya medlemmar, komma igång igen och jag har planerat och jobbat med den hela sommaren. ^^ Jag är så glad att vi ska dra igång igen! ♥
 
Så ja, klockan 13.00 idag börjar jag och jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Förmodligen upprop, information och sådana saker. Jag vet inte när vi börjar på vårt schema eller exakt vad första veckan bjuder på, men vi ska i alla fall ha lite aktiviteter och grejer med de nya humanistettorna. ^^
 
Ha en jättefin dag, även om du börjar skolan/jobbet eller ej! ♥
 
Källa: Pinterest.com
 

Not sisters by blood, but sisters by heart.

Igår träffade jag min bästa vän Tilda. Vi hade inte setts på ca fem veckor p.g.a resor o.s.v, och att gå från att se varandra dagligen till att knappt kunnat ses alls, har varit hårt. Igår sågs vi äntligen och sov över till idag. 
 
Jag skulle kunna skriva ett inlägg om hur roligt vi haft det, vad vi gjorde och så vidare, men jag tror att jag utelämnar det den här gången. För det är egentligen inte viktigt. Denna gång vill jag fokusera på oss, på vad vi är, för det är det som är det viktiga. Att vara så tight med någon, att känna så starkt för en vän, är något helt unikt. 
 
Jag blir bara så stolt över min vän, för allt som hon är och gör, och så hedrad över att hon valt mig. Att det är vi. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar henne, och hur mycket jag uppskattar henne. Ingen av oss visste att vi skulle bli så nära som vi är idag, och det är jag otroligt tacksam över att vi blivit. Jag är så tacksam för att jag har henne.
 
Och till Tilda. Tack för allt. Tack för att du alltid finns för mig, att du alltid lyssnar, stöttar och får mig att skratta och må bra. Tack för att du har valt mig, för att du har sett alla mina sidor och accepterat mig för den jag är och för att du får mig att känna mig speciell. Tack för att du stannat kvar, öppnat upp dig och anförtrott dig åt mig. Tack för att du är du.
 
Jag kommer alltid att finnas för dig, oavsett vad. Jag kommer att stötta dig i allt du gör, alltid lyssna på dina ord, alltid kämpa för dig och för vad vi är. Jag kommer alltid att älska dig. Vi kommer att ha motgångar, vi kommer att ha medgångar, men vi kommer alltid att klara oss. För det är så starka vi är. Vi har något unikt, något värt att kämpa för. Något jag aldrig kommer att tappa tron på.
 
Jag vill bara att du ska förstå hur otroligt mycket du betyder för mig. Ord kan inte beskriva det, för vi är så mycket mer än bara ord. Vi är en känsla, ett vi, ett oss
 
Jag älskar dig. ♥
 

Ett besök hos frisören!

Jag var och klippte mig idag!
Ingen stor skillnad alls, klippte bara det slitna vilket bara var några centimeter. :) Hon lockade det även med, väldigt fint, men så udda då jag sällan lockar mitt hår, haha.

Som sagt, ingen stor skillnad, men tänkte jag kunde visa ändå. Vänster bild är före och mitt naturliga hår, och höger bild är efter med lockat hår! ^^
Ibland vill jag bara...

... vara kille, se så bra ut, bära sådana kläder och dansa så jäkla grymt.
 
Får rysningar av dessa grabbar.
 
 
 
 
 
 

Äntligen tillbaka på Gypsy!

Ikväll hade jag ÄNTLIGEN min efterlängtade ridlektion på Gypsy efter alldeles för många veckor som hör sommarlovet till. Jag åkte till stallet lite extra tidigt för att mysa och pussas med min älskling, hihi, och sen skrittade hela gruppen fram tillsammans runt gården innan vi började. Mys!
 
Vi red utomhus och med tanke på att jag rider mellan klockan 19-20 får vi lite kvällssol och solnedgång vilket är himla härligt. ^^ Vi började med att värma upp och känna på dem och det kändes så bra att sitta i sadeln igen! Hon kändes ganska så pigg och alert och svarade på mina hjälper. Vi travade igång och jobbade lite volter. På volterna jobbade vi med att flytta bakdelen en bit utanför spåret och det var hon riktigt duktig på! Då lossande hon verkligen och formen blev super! Vi galopperade även väldigt mycket och hon kändes väldigt fin och stabil även där, även om galoppen är hennes klurigaste gångart när det kommer till att behålla formen. :)
 
Sen en skritt- och vattenpaus (välbehövligt i värmen!) innan vi körde igång igen. Då blev hon lite svårare dock och hade svårt att hitta tillbaka till formen. Hon blir väldigt lätt så när hon får gå på långa tyglar i skritten och sträcka ut halsen. Då tappar hon hela känslan lite grann och det tar lite tid att få tillbaka den. Vi började här jobba med sidvärtsrörelser med hjälp av skänkelvikningar och de kändes i det stora hela bra! Några bra, några lite mindre bra. Fick kämpa lite mer i galoppen med hennes form den här gången, men mot slutet av passet satt den igen vilket gav ett härligt avslut. Gypsys svagaste punkt är galoppen och är något vi får jobba vidare på.
 
Jag är väldigt nöjd med passet, speciellt eftersom det var det första på flera veckor. Gypsy har haft semester i flera veckor hon med och detta var hennes första vecka igång igen, det tar ju lite tid även för hästarna att komma tillbaka efter en lång ledighet. Egentligen hade det kunnat gått hursomhelst idag, haha, jag är bara så nöjd över att vara tillbaka med min prinsessa. ♥
 
Såhär mysigt hade vi det. Massor av pussar, kramar och mys. Hon älskar när man smeker henne i ansiktet och under hakan, då somnar hon, haha. Min finaste. ♥

Äntligen!

Tjolahopp!
Torsdag idag och syster påbörjar sin första skoldag i sjunde klass efter sommarlovet. Hur blev hon så stor så fort, haha? Själv har jag fortfarande lov, fram till måndag. ^^ Så idag blir några timmar själv innan vi ska in till stan och fixa 18-årspresent till en tjej i släkten. Vi ska dit imorgonkväll på kalas, roligt! ^^ 
 
Ikväll är det ÄNTLIGEN dags för ridning! Bara några timmar kvar, klockan 19.00 får jag äntligen se min älskling igen och rida och mysa. Åh, vad jag längtar efter att pussa och krama henne! ♥
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 
 

Dagen i bilder!

Mysig dag med mina pinglor. ♥
 
 

Utflykt!

Idag ska jag träffa några tjejkompisar från högstadiet för lite tid tillsammans. ^^ Vi ska cykla till en restaurang och äta och sen vidare till en sjö och bada och fika, så jag hoppas att vädret håller i sig. En riktig utflykt! Det ska bli mysigt, vissa av dem har jag inte sett på jättelänge.

Vi ska ses vid 11.00 så ska snart ta cykeln och trampa iväg. :) Vi får se när jag är hemma igen. 

Ha en jättefin dag, kram!
Neverstore- The Greatest Gift

Neverstore var ett band jag uppmärksammade i årets Melodifestival då de bidrog med bidraget "If I was God for one day." Jag tyckte väldigt mycket om den låten och fullkomligt älskade sångarens, Jacobs, röst. Jag fortsatte lyssna lite på dem och denna låt har blivit en av mina absoluta favoriter. ♥
 
 

Tre år sedan.

För tre år sedan konfirmerade jag mig. Konfirmationstiden var bland den bästa tiden i mitt liv. Jag älskade gruppen, ledarna, aktiviteterna, kyrkan, samtalen, allt. När konfirmationsceremonin var inne bjöd den på presenter, då bl.a ett silvrigt korshalsband från mamma och pappa.
 
Jag älskade det halsbandet och bar det hela tiden. Det var så fint och påminde mig om en sådan bra tid. Jag kan inte minnas att jag känt så starkt för ett smycke förut. Jag blev förkrossad när det en dag försvann helt spårlöst. Jag vände upp och ned på hela huset och var så ledsen och frustrerad. Jag tror aldrig jag har blivit så ledsen när jag tappat bort något och aldrig letat så desperat. 
 
Jag hittade det inte, månaderna gick och livet gick vidare, men det kändes så tomt på något sätt. En dag kom mamma och pappa med en present. Det var ett nytt halsband, ett exakt likadant. Jag grät igen, både av lycka för deras fina gest och för frustration och sorg över att jag fortfarande inte hittat det första, ett år senare.
 
Igår satt jag på min sängkant och ringde mamma. När jag sen tittade ned på telefonen för att avsluta samtalet fastnade blicken på springan mellan madrassen och kanten. Där, mellan kanten och en liten järnkant, stack ett silvrigt kors upp. Jag tänkte att det var omöjligt, att det inte kunde vara det, men det var det. Med hjälp av syster och en hammare lirkade vi fram det. Förutom en liten repa var det oskatt.
 
Jag blev så lycklig. Jag trodde verkligen att det var borta, att det försvunnit för alltid. Det känns lite som ett tecken. Ett tecken på att inget är omöjligt och att tiden läker alla sår. Bara man vågar tro. ♥
 
 

Mys med min fina.

Igår tog vi en mysig kvällspromenad tillsammans, idag en lunch på stan. Min älskade vän. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sleepover!

Igår blev det en sleepover med min finaste Lilly! ♥
 Mamma och pappa var borta och syster hade också en kompis här så vi fyra lagade mat tillsammans och syster bjöd på pannacotta med limegelé. ^^ Hon är kreativ hon! Jag och Lilly blev även utmanade av de små i kubb och jag kan ju stolt säga att vi vann. ;)
 
Mycket prat, spontandansande och fniss blev det. Jag fick även helt spontant ett par örhängen av Lilly som hon köpt till mig, så gulligt! Min fina vän. ♥
 Danny Saucedo- Dör för dig

Danny har gjort det igen!
Ännu en riktigt härlig låt på svenska, videon är så mysig härlig, låten är härlig, han är härlig, allt är härligt! ^^
Fina Danny. ♥
 
Snart kommer Lilly hit och då blir det sleepover och girls night! Yey! ♥
 
 

Om en vecka...

Om exakt en vecka idag klockan 19.00 sitter jag äntligen på min älsklings rygg igen. Jag längtar så otroligt mycket och jag har saknat Gypsy något otroligt under dessa veckor. Snart, snart, snart...♥
 
 
 
 

Kroatien och Italien #4

Onsdag, 29/7

Vi gick upp runt åtta, åt frukost och checkade ut. Dags att lämna Verona för denna gång. Vi åkte till ett vineri och  vinmuseum nära Gardasjön. Det var väldigt intressant att se museumet, även om jag inte dricker eller är intresserad av alkohol. Sen började vi ta oss längs med Gardasjön och stannade till på ett ställe och fikade. Så vacker vy över sjön och den var så stor! Längs med hela kusten låg hus, cafér, man kunde bada o.s.v. Jag blev överlycklig när jag hörde mitt favoritband på italiensk radio för första gången, haha. Vi tog oss till Österrike där temperaturen sjönk något otroligt till ca 13 grader och sen till Tyskland. Vi fick se det jättebergiga vackra landskapet igen! Där stannade vi och tittade på ett slott (som jag varken kan skriva eller uttala ordentligt, haha). Det var fint, men det spöregnade (jag överdriver inte) hela tiden och det tog ca 20 minuter upp till slottet att gå och lika långt ned. Det var fint, men regnet gjorde att vi inte kunde ta oss till bron som gjorde att man fick en helt makalös bild på slottet (vi såg bilder som andra tagit som satt i presentshoppen och det var otroligt vackert, skulle så gärna velat haft en bild) och det var väldigt synd. Detta slott sägs även vara inspirationen till Törnrosas slott. Blöta in på bara skinnet åkte vi till hotellet i staden Landsberg.
 
Torsdag, 30/7

Dagen kan beskrivas med ett ord: bil. Vi åkte från Landsberg till Lübeck där vi bodde på ett jättemysigt "gaesthaus " över natten. Så fint! På kvällen åkte vi in till city och mamma och pappa visade vart de brukar gå på julmarknad. Sen åt vi middag på ett steakhouse och det var så gott! Här kunde man tro att det var september och inte juli, haha. Ca 13 grader och grått. Mycket mer att säga om denna dag finns inte, haha.
 
Fredag, 31/7 (sista dagen på vår resa)
 
Vi åt frukost, jättegott, och satte oss sedan i bilen igen. Vi timade färjan mellan Tyskland och Danmark perfekt och blev bland de sista bilarna att åka på efter att bara ha väntat ca en halvtimme. Färjan gick bra även denna gång, o´dock lite stormigare hav i början vilket ledde till lite huvudvärk hos mig. Sen åkte vi genom Danmark och sen den korta färjan mellan Danmark och Sverige. Där behövde vi inte ens vänta, vi bara rullade på färjan och den blev inte ens full. Vi var så förvånade att vi hade haft sådan tur och slippt alla köer, haha. Eftersom allt gick så smidigt och vi var i Sverige redan vid klockan 15.00 bestämde vi oss för att strunta i natten i Helsingborg och åka raka vägen hem. Så efter några timmar var vi hemma! 
 
Det här var då inläggen. Nu väntar lite bilder och videos som jag hoppas ni ser fram emot. :) Videosarna kan ju dock ta lite längre tid då de ska redigeras och klippas ihop, men de kommer!
 

 
 
 

Kroatien och Italien #3

Lördag, 25/7

Efter frukost och åkte vi tjejer in till Porec och handlade vin och olivolja från ett ställe och sen mat i en mataffär. Jag fick även tag i vykort som jag sedan postade! Sen en sväng till stranden i vanlig ordning där vi åt på restaurangen. På kvällen åkte bara familjen in en sista sväng till Porec och då shoppade vi och syster gjorde en Henna-tatuering föreställande en uggla. Så fin! På kvällen såg vi blixtnedslag över Italien. Väldigt vackert och häftigt att kunna se så långt bort.
 
Söndag, 26/7 (sista dagen i Kroatien)

Sista dagen i Kroatien började med ett kort och intesivt regnoväder. När det var över gick vi alla till affären och handlade och när vi kom tillbaka hade två bilar krockat på vägen utanför vår infart. Det tog några timmmar att lösa allt och när de väl var klara krockade tre bilar till! Det blev en kökrock. Så vi hade lite "underhållning" när vi åt lunch, haha. Tur att ingen blev skadad! På kvällen gick vi ned till hamnen i Vrsar där jag köpte lite saker och sen middag på restaurangen Grill Mario. Gott!
 
Måndag, 27/7 (Verona, Italien)

Vi åkte till Italien! Efter ca fyra timmar i bil var vi framme vid hotellet som låg lite utanför Verona. Runt klockan 14.00 var vi vid hotellet och då vilade vi en stund innan vi tog bussen till Verona. Som jag nämnde i tidigare inlägg var ju jag i extas över att vara där, haha, och njöt varenda sekund. Vi åt mat och tittade på Arena di Verona och Julias balkong. Dessa två ville jag verkligen se och är så nöjd. Vi gick runt ett tag och sightseeade och jag var ju i extas över att se alla ställen där mitt favoritband spelat in musikvideos, haft konsert och allt. Bara tanken på att de bor där jag var, var ju lite för mycket, haha. Jag var i samma stad som dem! Jag hittade även de tre skivorna av dem som jag inte hade sedan innnan så nu har jag alla sex! Två av de tidigare köpte mamma och pappa när de var i Rom för några år sedan och den andra beställde jag hem. Det här med att vara ett internationellt fan, haha... Jättebra första dag i alla fall och staden är så vacker!
 
Tisdag, 28/7
 
Heldag i Verona! Efter hotellfrukosten (gott!) tog vi bussen in igen och då blev det shopping! Det är lite så man kan sammanfatta dagen, haha. Så shopping blev det och lunch på en restaurang med väldigt engagerad servitörer, haha, och självklart provade vi äkta italiensk glass. Så gott! På kvällen när vi var tillbaka på hotellet åt vi middag och sen gick vi upp till ett gammalt slott. Det var lite läskigt faktiskt. Det var upp för många backar, efter ett tag tog området med hus slut och det var så mörkt, haha. Fint var det ändå och man hade fin utsikt över staden. Även om  jag hade hjärtat i halsgropen typ hela tiden, hehe..
 
Arena di Verona.
 
 
 

Kroatien och Italien #2

Tisdag, 21/7

Efter frukosten gick vi ned till stranden allhop, denna gång en annan strand vid campingen. Där träffade vi några svenskar som också var där som Anders och Malin kände och en familj umgicks vi väldigt mycket med under veckan. De hade en dotter och en son, 14 och 10 år, och det visade sig att jag och dottern hade vår musiksmak väldigt gemensamt. Så det blev lite fangirlande även på semestern, haha. ;) Vi badade och solade och jag började redan få en rejäl solbränna. Vi åt en god kokosglass och på kvällen satt vi tjejer ute och spelade spel och käkade Toffifee medan killarna var nere i byn. Mysigt!
 
Onsdag, 22/7

Jag gick upp och tränade vid klockan 7.00. Väldigt annorlunda att träna utomhus och i grus, haha. Jag hade hörlurar i för att inte väcka de andra och ett tag fick jag även publik av grannbarnet som tyckte det var otroligt intressant med en tjej som hoppade runt, haha. Väldigt skönt var det i alla fall att dansa lite, men varmt! Sen blev det stranden igen där jag åt en jättegod kycklingsallad till lunch och på kvällen begav vi oss till grannstaden (vi bodde i Vrsar) Porec. Väldigt fin stad vid bl.a hamnen, men även i jättefina kvarter. Många affärer och marknadsstånd, ändå med puls, men ändå lugn. Dit rekommenderar jag att åka! 
 
Torsdag, 23/7

Detta var inte min dag. Jag gick upp och tränade igen, men var så trött. Kände mig sliten och trött hela dagen så när vi kom hem från stranden somnade jag några timmar. Då mådde jag mycket bättre, men jag fick inse att jag blivit utmattad och inte kunde träna något mer under semestern. Även om man tror att man inte blir så varm och påverkad av värmen blir man verkligen det. Förutom att jag var trött och seg hela dagen var det en bra dag. På kvällen träffade vi den andra familjen igen och gick ned till hamnen i Vrsar. Där tillbringade vi många timmar med att bara gå runt, äta gott och vistas vid "nöjesfältet". Jag åt även chokladkebab, så sjukt gott! Det var pannkaka med grädde, nutella, florsocker, chokladsås och massor av riven choklad. MUMS.
 
 
Fredag, 24/7

Pappa, syster och Malin  begav sig iväg på en båttur till några grottor, men jag, mamma och Anders var hemma och chillade och fixade lite saker i huset. På eftermiddagen sedan gick vi ned till stranden och då körde vi även lite volleyboll. Kul! På kvällen var det fiskfestival i Vrsar så det var stånd överallt längs med hamnen där de tillagade fisk. Så mysig stämning! Vi var där med den andra familjen så vi åt lite mat på en resaturang (där det visade sig att ägaren var från Norge och kunde både norska och svenska, haha) och sen gick vi barn runt lite själva. Det fanns både live-musik och istriansk folkdans att se, himla häftigt! Jättehärlig kväll!
 
Solnedgången över fiskfestivelen i Vrsar.
 

Kroatien och Italien #1

Här kommer det första inlägget om Kroatien och Italien-resan! Jag har valt att göra det i två delar samt att dela upp bilder och skrift för sig. :) Jag ska försöka att hålla mig rätt så kortfattad då jag har en tendens att spåra iväg, haha.
 
Lördag, 18/7


Vi gick upp runt klockan 4.30 och rullade mot Tyskland vid klockan 6.00. Vi åkte färja mellan Sverige-Danmark (Helsinborg-Helsingör) och mellan Danmark-Tyskland (Rödby-Puttgarden). Autoban körde vi mycket på vilket var spännande med den fria hastigheten. Lite halvläskigt när folk körde om en i 200 km/h, haha. Vi fick uppleva ett litet tyskt samhälle när det var vägbygge på autoban och vi tvingades ta en annan väg. På kvällen var vi framme på HotelInn, väldigt fint hotell, och då hade vi suttit ungefär 14 timmar i bil (men stannat såklart, väldigt fina rastplatser i Tyskland!) Redan i Tyskland sträckte sig temperaturen upp mot 30 grader.
 
Söndag, 19/7
 
Efter en god hotellfrukost fortsatte vi vår resa genom Tyskland och sedan Österrike (åker ni genom Österrike och Slovenien måste ni köpa en vinjeta, glöm inte det!). Vi åkte genom Alperna och bergen och dalarna genom Österrike var helt fantastsiska. Otroligt vackert landskap, det gick inte att se sig mätt på bergen! Många tunnlar var det med så har man tunnelfobi garanterar jag att den är borta efter en stund i Österrike, haha. Efter Österrike en sväng genom Italien och till sist Slovenien innan vi nådde destination: Kroatien! Där blev vi väl bemötta av Anders och Malin som visade oss runt i deras lilla hus. Så mysigt! Huset tillhör alltså Malins pappa och är hans sommarhus som andra i famljen brukar låna. Vi såg en vacker solnedgång och åt en god middag, välbehövd efter 13 timmar i bil.
 
Måndag, 20/7

Stranden stod på schemat! Malin och Anders skjutsade sin dotter till flygplatsen så familjen gick ned till stranden. Vi gick genom byn och den var så fin! Jag kände mig verkligen som en turist med solhatt och kamera i högsta hugg, haha. Ca 35 grader i luften och 28 grader i vattnet. Härligt! Vattnet var underbart, men jag rekommenderar någon typ av foppatoffla eller badskor som går att köpa där nere. Bottnen är väldigt stenig. Där var vi några timmar och åt mat på ett mysigt litet ställe. Jag har levt på iste under denna semester! På kvällen gick vi till en utsiktsplats och tittade på solnegången. Otroligt vackert! I Kroatien är det inte som i Sverige att solen går ned långsamt och det inte är mörkt förens typ mitt i natten, utan i Kroatien går solen när väldigt snabbt och sen är det nästa kolsvart. Solen gick ned runt klockan 20.30 och för att komma till utsiktplatsen var vi tvungna att gå genom byn och den var så himla fin. Sedan åt vi middag på restaurangen bredvid huset. Gott! 
 
 
Bild jag fotade i byn på vägen till stranden.
 
 

DeGeers Showgrupp; Medley!

Som jag nämnde innan skolavslutningen uppträdde vi under HUM-dagen (temadag med humanisterna på skolan) med ett medley med fem av våra danser. Videon ligger nu på youtube och jag tänkte visa den här också! ^^
 
Dessa danser är med, och några har ni sett förut, andra inte;
 
1. Good Boy- G-dragon och Taeyang (koreograferad av mig)
2. Get Like Me- Nelly (coverdans från iKon/Team B)
3. Love Stoned- Justin Timberlake (koreograferad av mig)
4. Shaking Heart- C-Clown (coverdans från C-Clown)
5. One Shot- B.A.P (koreograferad av mig)
 
De jag har delat på bloggen förut är ju Good Boy (dance practice), Get Like Me (dance practice) och Shaking Heart (dance practice). De jag inte har delat är alltså Love Stoned och One Shot, och blir alltså helt nya för er.
 
De jag har kvar att lägga upp nu som är färdiga är uppvisningsverisonen på Good Boy och uppvisningsversionen på One Shot (om det nu är så att de kommer upp, vi får se om vi vill), dessa filmades alltså även när vi hade vår första uppvisning med klädbyten och så.
 
Förmodligen kommer liveverisonen från uppvisningen av Love Stoned (när vi hade klackskor) inte komma upp då den filmen inte blev särskilt bra, men vi får se. Jag ska i alla fall försöka se till att vi kan filma en dance practice-version av den i studion när vi drar igång igen efter sommaren, då med klackskor! :)
 
 

Back on track!

Åh, vad jag har saknat att dansa i två veckor! Det har verkligen krypit i kroppen i mellan åt och jag har blivit så rastlös, haha. Jag körde två gånger i Kroatien, men det resulterade bara i att jag blev utmattad av ansträngningen och värmen. 

Nu är jag tillbaka igen och har kört ett bra pass, så glad över att vara igång igen!

RSS 2.0