31 oktober 2012

Ögon.

Pyssel

Två av ögonen jag tecknade med mina pennor igår. Själv så tycker jag att de blev bra med tanke på att det var första gången jag tecknade med de här pennorna. Med lite övning, kommer jag bli ännu bättre! :)
Hej!
Idag har det varit en lugn och bra dag hemma själv. :)
Efter frukosten drog jag på mig ridkläderna och gick bort till stallet och mockade, fodrade och myste med hästarna. Tog också lite fina höstfoton på dem. :) När jag är i stallet själv och fixar så är det rätt mycket som jag gör. Nedan kommer en liten lista på hur det kan se ut en typisk höst eller vinterdag:
 
* Mockar fyra boxar som är ca 3x3 / 4x4 meter.
* Lägger in frukt och havre.
* Lägger in ca 30-40 kg hö ( tre av hästarna är väldigt stora, så de behöver mycket hö och det här kan såklart variera och på sommaren äter de inte lika mycket hö som på vintern ).
* Sopar stallgången och torkar ur krubbor och vattenkoppar om det behövs.
 
Som ni ser så är det mycket jobb, men jag tycker bara att det är kul och vill att de ska ha det så bra som möjligt. ♥ När jag inte är där själv så får jag såklart rykta, mysa med hästarna och göra lite andra saker. :)
 
När jag kom hem så öppnde jag mitt paket med teckningspennor och började teckna lite ögon och testa mig fram och så. Kommer nog komma upp bilder på mina resultat. :)
 
Ha det bra!
 

29 oktober 2012

Underbar hopplektion!

Hästar

Hej!
Idag var det äntligen ridning igen då jag inte kunde rida för två veckor sedan och förra veckan var det teori, men nu var det dags! 
 
Idag var det hoppning och jag fick ha fina Blackburn! Han är en stor och svart häst som är underbar i dressyren, hoppar allt och är också väldigt snäll och pålitlig! Vi började med att värma upp i skritt, trav och galopp, vi gjorde lite volter och lite tempoväxlingar. Vi galopperade på volten och sen ut på spåret i galopp då vi fick galoppera på ordentligt! Stor, härlig galopp i högt tempo! Riktigt härligt! :D Sen fick vi börja hoppa fram på ett hinder i trav och sen hoppade vi lite fler hinder i galopp. Idag hoppade vi riktigt högt så det var extra kul, men också nervöst! Efter lite framhoppning på några hinder så hoppade vi en bana. Lite snett igenom, bågar och långsidor med höga hinder. Det gick väldigt bra och det kändes verkligen som att Blackburn flög över hindrena! Även om man har en häst som hoppar allt och man knappt behöver driva framåt och den lyssnar bra, så är det viktigt att man fortfarande inverkar på hästen och inte börjar " åka häst". Man måste fortfarande bromsa och ligga på med skänkeln så att det inte blir för stora eller för små språng över hindrena och styra bra vägar så att man inte kommer fel eller snett på hindret. Tänker man inte på det här, så blir det inte bra. Gick som sagt jättebra och är väldigt nöjd! ♥
 
Nästa vecka är det hästbyte, men jag ska förhoppningsvis få ha Blackburn igen då jag bara har haft honom en gång av tre ( vi har alltid samma häst tre gånger i rad om det inte är något som händer med hästen eller så )! Det blir kul att ha dressyr med en så fin dressyrhäst! :) 
 
Ha det bra!