Ögon.

Två av ögonen jag tecknade med mina pennor igår. Själv så tycker jag att de blev bra med tanke på att det var första gången jag tecknade med de här pennorna. Med lite övning, kommer jag bli ännu bättre! :)

Hemma själv och stallet.

Hej!
Idag har det varit en lugn och bra dag hemma själv. :)
Efter frukosten drog jag på mig ridkläderna och gick bort till stallet och mockade, fodrade och myste med hästarna. Tog också lite fina höstfoton på dem. :) När jag är i stallet själv och fixar så är det rätt mycket som jag gör. Nedan kommer en liten lista på hur det kan se ut en typisk höst eller vinterdag:
 
* Mockar fyra boxar som är ca 3x3 / 4x4 meter.
* Lägger in frukt och havre.
* Lägger in ca 30-40 kg hö ( tre av hästarna är väldigt stora, så de behöver mycket hö och det här kan såklart variera och på sommaren äter de inte lika mycket hö som på vintern ).
* Sopar stallgången och torkar ur krubbor och vattenkoppar om det behövs.
 
Som ni ser så är det mycket jobb, men jag tycker bara att det är kul och vill att de ska ha det så bra som möjligt. ♥ När jag inte är där själv så får jag såklart rykta, mysa med hästarna och göra lite andra saker. :)
 
När jag kom hem så öppnde jag mitt paket med teckningspennor och började teckna lite ögon och testa mig fram och så. Kommer nog komma upp bilder på mina resultat. :)
 
Ha det bra!
 

Underbar hopplektion!

Hej!
Idag var det äntligen ridning igen då jag inte kunde rida för två veckor sedan och förra veckan var det teori, men nu var det dags! 
 
Idag var det hoppning och jag fick ha fina Blackburn! Han är en stor och svart häst som är underbar i dressyren, hoppar allt och är också väldigt snäll och pålitlig! Vi började med att värma upp i skritt, trav och galopp, vi gjorde lite volter och lite tempoväxlingar. Vi galopperade på volten och sen ut på spåret i galopp då vi fick galoppera på ordentligt! Stor, härlig galopp i högt tempo! Riktigt härligt! :D Sen fick vi börja hoppa fram på ett hinder i trav och sen hoppade vi lite fler hinder i galopp. Idag hoppade vi riktigt högt så det var extra kul, men också nervöst! Efter lite framhoppning på några hinder så hoppade vi en bana. Lite snett igenom, bågar och långsidor med höga hinder. Det gick väldigt bra och det kändes verkligen som att Blackburn flög över hindrena! Även om man har en häst som hoppar allt och man knappt behöver driva framåt och den lyssnar bra, så är det viktigt att man fortfarande inverkar på hästen och inte börjar " åka häst". Man måste fortfarande bromsa och ligga på med skänkeln så att det inte blir för stora eller för små språng över hindrena och styra bra vägar så att man inte kommer fel eller snett på hindret. Tänker man inte på det här, så blir det inte bra. Gick som sagt jättebra och är väldigt nöjd! ♥
 
Nästa vecka är det hästbyte, men jag ska förhoppningsvis få ha Blackburn igen då jag bara har haft honom en gång av tre ( vi har alltid samma häst tre gånger i rad om det inte är något som händer med hästen eller så )! Det blir kul att ha dressyr med en så fin dressyrhäst! :) 
 
Ha det bra! 

Rosa och glitter.

Mina naglar som jag gjorde om för några dagar sedan! Fick bli en rosa grund och en lite mörkare rosa med glitter på toppen. :) Nöjd!

Lördag och söndag.

 
Hej! 
Igår var jag med min kompis när hon tävlade i dressyr på ridskolan och det gick bra! Efter det fick vi hjälpa till att räkna ihop de andra klassernas poäng och så fick vi hjälpa till med prisutdelningen. :)
 
På kvällen fick vi lite gäster som vi åt jättegod mat med och umgicks. Till mat blev det pommes frites och lövbiff och till efterrätt blev det pumpapaj! :) Jättegott alltihop och en trevlig kväll! 
 
Idag på förmiddagen så skulle jag och några till från konfirmationen hjälpa till på gudstjänsten. Vi fick dela ut psalmböcker, bära ljus och lite andra saker. :) Nu på eftermiddagen så har jag varit och hjälpt till i stallet. Vi gick en liten promenad med den lilla minishettisen då dottern till ägaren till hästen fick rida. Jättehärligt med en liten höstpromenad! När vi kom tillbaka så mockade och fodrade vi och efter det fick jag rykta en av unghästarna. :)
 
En bra helg! ♥
Imorgon är det första dagen på höstlovet! På kvällen är det som vanligt ridning då det är hoppning. :)
 
Ha det bra!

Glad halloween!

Glad Halloween! :D
Önskar
 
Bilden är från Google.

Inlåst.

Hej!
Idag är det fredag och dagen har varit bra! Eftersom det är halloween imorgon så var några av mina söta kompisar utklädda och spöklika! Väldigt häftiga sminkningar och kläder! :)
 
För övrigt idag så har ju som sagt dagen varit bra, förutom att jag och några kompisar blev inlåsta i korridoren vid våra skåp... Dörren hade nämligen gått i baklås eller fastnat på något sätt och när det var dags för lektion så fick vi gå igenom kemisalen för att kunna komma ut. Så halva dagen fick vi gå igenom kemisalen så fort vi behövde något vilket är en liten omväg, men sen så löste det sig som tur var! :)
 
Nu är det höstlov och imorgon är det lördag och halloween och så får vi lite gäster på kvällen. :)
 
Trevlig helg!

Onsdagen= Hemkunskap och På rymmen!

Hej!
Jag ska börja med att berätta om hemkunskapen som vi hade igår. :) Den här gången skulle vi koka potatis, göra köttfärsbiffar och göra en brunsås. Det blev väldigt gott! Tyvärr var min kompis som jag skulle jobba med sjuk, så då fick jag jobba själv. Det gick väldigt bra och var väldigt bra träning till det praktiska provet som vi ska ha efter lovet då vi också ska jobba själva. :)
 
Efter skolan åkte jag och några kompisar in till stan och sen hem till en av kompisarna där vi åt mat och sen var det dags för På rymmen med konfirmationen! Då åkte vi in till en kyrka där alla andra konfirmander i stan också var. Vi fick själva dela upp oss i små lag och så fick vi en skylt som skulle hänga på magen, en karta över stan och ledtrådar. Sen fick vi se en liten teater och sen började några ledare skrika " Spring! " och stampa och tjoa och då skulle vi springa ut ur kyrkan! Ute var det mörkt och vi skulle nu hitta åtta olika personer och få deras underskrifter på ca två timmar utan att bli tagen av ledarna!
 
Vi hittade en av de åtta personerna och fick en underskrift, men nästan direkt efter blev vi tagna och förda till fängelset. För att komma ut ur fängelset var vi tvungna att sjunga en sång och sen fick vi en underskrift och blev fria. Vi löste ledtrådar, letade efter personerna och försökte undvika ledarna, men vi blev ändå tagna några gånger till. När tiden var slut skulle vi träffas vid en annan kyrka och där sjöng vi lite sånger och så tillsammans. Mitt lag hade hittat 6 av 8 personer och vi kom tvåa av flera hundra lag! :) Som pris, fick vi några små paket med olika flingor. Det var väldigt kul, men också väldigt svårt! En bra kväll. ♥
 
Ha det bra! :)
 

Tisdagen med Ida.

Hej!
Idag har dagen varit bra med fint väder!
Efter skolan följde min fina vän Ida med mig hem! :) Vi pluggade spanska, pratade och skrattade och gick en väldigt lång och härlig promenad. Himlen var underbart vacker och jag tog några fina bilder som ni kanske ska få se. :) När vi ändå hade vägarna förbi stallet så gick vi dit och hälsade på hästarna! En väldigt bra dag! ♥
 
Imorgon är det onsdag och dags för hemkunskap i skolan. :) Efter skolan är det konfirmation igen, men lite senare den här gången. Vi ska nämligen samlas inne i stan och gå omkring och leta efter olika personer som vi ska få en underskrift av utan att bli tagna av ledarna som ska jaga oss. Låter väldigt spännande! :) Eftersom jag inte är säker på om jag kommer hem mellan skolan och konfirmationen och inte vet när det är slut och jag kommer hem, så är jag inte säker att det blir någon bloggning.
 
Ha det bra! :)

Teori!

Hej!
Idag på ridningen så var det ingen vanlig lektion för vi hade teori istället. Väldigt bra och nyttigt! :) Vi gick igenom de olika hjälperna som är skänklar, tyglar och vikten. Vi gick igenom tre olika skänkelhjälper, sex olika tygelhjälper, bl.a ledande, förhållande och reglerande, och så gick vi igenom hur man använder vikten och då finns det passiva och aktiva hjälper med vikten. Passiva hjälper med vikten är de rörelserna man gör i sadeln utan att tänka på det och aktiva hjälper med vikten är de rörelserna som man gör med flit, de som man vill berätta något för hästen med så att den ska göra en rörelse. Alla hjälperna måste man använda för att hästen ska göra en viss rörelse, t.ex en skänkelvikning. Allt hänger ihop! Tycker att detta var väldigt bra att gå igenom och repetera. :) 
 
Ha det bra! :)

Ljusrosa och vitt!

Hej!
Igår till idag sov som sagt min fina vän Frida över hos mig! Det blev massor av skratt, prat och godis, med andra ord en jättebra kväll! ♥ :)
Idag åkte jag och familjen och shoppade lite då dagens fynd blev hobbyfärg och ett par nya idrottsskor till mig. :)
 
Som jag sa igår, så kommer nu nageldesignen som jag gjorde!
 
Ljusrosa, lite skimmrande nagellack med vitt på toppen.
 
Väldigt nöjd!
Imorgon är det skola igen, men ingen ridning. Vi ska istället ha teori, vilket också är väldigt bra. :)
 
Ha det bra! :)

Lördag!

Hej!
Idag har jag haft en bra och mysig dag! Jag har varit hemma och städat lite, lyssnat på bra musik och gjort om mina naglar! Resultatet kommer nog upp imorgon. :)
 
Nu kom precis mormor och morfar så ska fika med dem och lite senare kommer Frida och sover här! Blir kul! :)
 
Ha en fortsatt trevlig lördag!  

Rotfruktssoppa!

Hej! Här är rotfruktssoppan som vi gjorde på hemkunskapen i onsdags! Väldigt god! Jag skulle ju
ha visat en bild på pannkakstårtan, men tyvärr hittar jag den inte, men jag kan iallafall
säga att den var riktigt god och fin med pannkakor, grädde, kiwi och banan! :)
Nu blir det X-factor med familjen och imorgon ska jag sova över med min fina vän Frida! ♥
Ha en trevlig fredagskväll och helg! :)

Fullt upp med konfirmation, ungdomskväll och stallet!

Hej!
Igår blev det tyvärr ingen bloggning då det var fullt upp med skola, konfirmation och ungdomskväll. På hemkunskapen i skolan så fick vi den här gången laga en soppa! Jag och min kompis som jag jobbade med gjorde en soppa som hette Rotfruktssoppa. Det fanns flera olika soppor att välja på, det enda kravet var att den skulle innehålla minst tre rotfrukter, sen fick man variera soppan hur mycket man ville. :) Vi valde potatis, palsternacka och morot och sen lite övriga grönsaker. Den blev jättegod!
 
Efter skolan var det dags för konfirmation då vi fick lära oss att läsa en bibel, hur man slår upp kapitel och så. Sen fick vi skriva lite i ramen som vi gjorde förra veckan och lite andra saker. :) Direkt efter konfirmationen var det ungdomskväll i samma lokaler som konfirmationen och den stannade jag och två kompisar kvar på. Det var jättekul och vi träffade nya människor och bakade en pannkakstårta! :) Gott!
 
Efter skolan idag så gick jag bort till stallet och mockade och fodrade. :) Innan jag berättar en extra rolig sak, så ska jag tyvärr berätta något sorgligt. En av hästarna där, den jag fick rida två gånger, har tyvärr avlivats på grund av skada. I somras åkte hon till en veterinär och efter besöket fick jag beskedet att det inte fanns något att göra och att hon skulle avlivas några veckor senare. Ett väldigt jobbigt besked. Tyvärr är det sånt som händer. rlek till dig. ♥
 
Den bra nyheten är att i söndags fick jag reda på att det har kommit en jättesöt liten svart shettis som ska bo där! Hon som har skaffat den lilla shettisen är hon som hade hästen som avlivades och hon har två små barn som ska få rida på den! Supersöt häst! ♥
 
Bilder på soppan och pannkakstårtan kommer! Imorgon är det fredag! :)
 
Ha det bra! :)

Dag med Ida!

Hej! 
Igår blev det tyvärr ingen bloggning då jag hade väldigt ont i magen och kunde inte rida. :( Riktigt synd då det var hästbyte och dressyr, men det är sånt som händer! 
 
Idag har dagen varit bra och på musiken fick vi ha lektion med en klass som går i femman. :) Efter skolan följde fina Ida med mig hem och vi skrattade, pratade, pluggade spanska inför provet imorgon och gick en härlig långpromenad! Tack för dagen! ♥
 
Imorgon är det onsdag och dags för hemkunskap i skolan och konfirmation efter skolan! :)
 
Ha det bra! :)

Filmtips- Monster till svärmor.

Hej!
Idag tänkte jag tipsa om ännu en bra film, Monster till svärmor! :)
 
Titel: Monster till svärmor.
Genre: Komedi
Åldersgräns: Barntillåten
Handling: Efter att i flera år letat efter den rätte så har Charlotte/Charlie äntligen funnit honom! Kevin är charmig, snygg och en framgångsrik läkare. Trots det, så blir förhållandet en mardröm och allt på grund av Kevins mamma, Viola. Hon tycker inte att Charlotte/Charlie är god nog åt hennes son Kevin och hon gör allt för att skilja dem åt!
 
 
En riktigt rolig och bra komedi!
 
Imorgon är det måndag. Då är det dags för skola och ridning igen då det är hästbyte. :) Blir kul att se vem jag får rida!
 
Ha det bra! :)
 

Skimmer och glitter.

Gjorde om mina naglar igår då det den här gången fick bli en skimmrande lila färg som grund
och en lite glittrig blå på toppen! :) Nöjd!

Fredagen från mobilen!

 
Provar att blogga från mobilen. :)
 
Hej! 
Idag är det fredag och dagen har varit bra! Jag älskar Italien så dagen blev ju bara bättre av att det blev italiensk lasagne till lunch! ♥ Jättegott! 
På idrotten så skulle vi jogga eller gå 3 kilometer och med fint väder och min underbara vän Frida, så gick det riktigt bra och var riktigt kul! :) Sen var det oförberett engelska prov vilket också kändes väldigt bra!
 
Nu är det helg och imorgon ska jag kanske sova över med Frida! :)
 
Trevlig helg! :)

Snuffe och Salmiak.

Hittade en söt liten bild på Snuffe och Salmiak för cirka ett år sedan då de båda snällt åt ur Snuffes matskål och Salmiak bara var några få veckor gammal. ♥

Fiskgratäng!

Hej!
Idag är det onsdag och i skolan hade vi hemkunskap! Idag gick vi igenom lite repetition om hur man sjuder, kokar o.s.v och sen så fick vi göra en fiskgratäng, sås ( ej pulversås ) och koka potatis. :) Det gick väldigt bra och blev väldigt gott! :D
 
Mums!
 
Efter skolan var det dags för konfirmation igen! Vi lekte lekar, fick lite saker och fick måla en ram som var ritad på ett stort papper. En av ledarna sa t.ex en känsla och då skulle vi måla vad vi tänkte på när vi hörde den känslan. :) En rolig övning!
 
Ha det bra!

Ridvägar!

Hej!
För ett litet tag sedan skrev jag ett inlägg om några olika hindertyper inom ridning och här kommer ett liknande inlägg fast med ridvägar istället. :)
 
Den här ridvägen kallas för Rätt upp. Den går att göra i båda varv och vänds från A-C ( som på bilden ) eller C-A. Rätt upp rids över medellinjen som går mellan A-C. Står man på medellinjen, vilket man gör i början och slutet av många ridlektioner, så står man med hästens huvud mot någon av långsidorna.
 
 
Snett igenom. Den kan också ridas i båda varv och vänds från hörn till hörn. K-M, M-K eller H-F, F-H. När man rider snett igenom så passerar man alltid kortsidan innan man vänder och vänder från hörnet precis efter kortsidan. När man rider snett igenom så byter man varv i slutet av vägen.
 
Här är några volter. Volterna kan ridas, precis som på bilden, på sidorna av ridbanan eller i mitten. Rids volten vid A kallas den för A-volt, rids den vid C kallas den för C-volt och rids den i mitten av ridbanan kallas den för Mittvolt. Volterna kan man rida i vilket varv som helst. Volterna börjar och slutas rida vid A eller C beroende på vilken volt man ska rida och börjar och slutar vid B eller E om man rider på Mittvolten. När hästen går på en volt, ett böjt spår, så ska hästen vara ställd och böjd i nacke innåt. Stroleken på volterna kan variera och får då namn som Stora C-volten, Lilla C-volten o.s.v.
 
Den här vägen kallas för Volt tillbaka. Den kan göras varsomhelst på ridbanan och när man rider den så byter man varv. Det finns en liknande ridväg som kan kallas för Volta och den göra man precis likadant fast man gör vägen lite rundare, som en volt ( Volt tillbaka är lite mer lik en droppe ), och fortsätter i samma varv. Som alltid när man rider på böjt spår, så ska hästen vara böjd och ställd i nacke innåt.
 
 Den sista vägen blir Halvt igenom. Den kan också göras i båda varv och vägen vänds från A eller C. Vänds den från A så slutar de vid B eller E och börjar den vid C så slutar den vid E eller B, beroende på vilket varv man rider i. I den här vägen byter man också varv.
 
Alla bilder är från Google!
 
Hoppas ni förstod vad det var jag menade vid varje väg! :)
Imorgon är det onsdag och hemkunskap i skolan och efter skolan konfirmation! :)
 
Ha det bra!

Hoppning med Whitney!

Hej!
Idag är det måndag och det var dags för hopplektion med Whitney! Vi började med att skritta fram och värma upp i trav och galopp. På Whitney när det gäller hoppning så gäller det att vara kvick och snabb och få henne pigg och framåt. Jag tycker att jag lyckades bra och hon travade och galopperade glatt framåt! :) Sen var det dags för framhoppning då vi började med ett hinder på en snett igenom och sen en studs. Det gick bra och hon var fortfarande pigg!
 
Sen byggde vi på med lite fler snett igenom, kombination, studs och galopp över bommar som låg lite böjt, som i en solfjäder. Det gick också väldigt bra och jag var väldigt nöjd eftersom jag lyckades hålla Whitney pigg och framåt i galopp igenom hela banan och det kändes också som att hon hade kul, vilket var härligt! ♥ Efter det var det dags för att hoppa samma hinder fast i en annan ordning, alltså en annan bana.
 
Då hade jag och Whitney stått och väntat ett tag och tittat på när de andra hoppade, så när det var vår tur var hon envis och tvär och ville inte alls fatta galopp. Jag gav inte upp, de sänkte hindret bara något hål och jag tog en lite kortare väg och tillslut fattade hon galopp. Jag fick igång flytet igen och vi klarade hindret och kombinationen galant! Sen var det ett räcke på en snett igenom och vi hade bra fart och bra väg. Trots det, så tvärstannade hon framför hindret! Jag hängde på sidan av Whitney, tog stöd med handen på hinderstödet och hävde mig upp igen! Jag tog om det igen och resten av banan gick jättebra! Jag blev lite chockad när hon stannade för vi hade ett så fint flyt, bra fart och väg, men det är sånt som händer!
 
Överlag, så är jag otroligt nöjd med dagens lektion då söta Whitney kan vara lite svår att hoppa med om man inte får upp rätt fart och driv. ♥
 
Ha det bra! :)

Släkten på mat och fika.

Hej!
Idag har det varit en lite lugnare dag än igår, men inte helt lugn. Eftersom mamma fyllde år tidigare i veckan så kom släkten hit på mat och fika! :) Till mat blev det klyftpotatis och biffteki biffar och till fika blev det tårta Sir William och kakor.
 
 
En bra dag!
Imorgon är det skola igen då jag ska ha utvecklingssamtal och efter skolan är det ridning igen. Den här gången är det hoppning med Whitney! :)
 
Ha det bra!

Star for life- konsert!

Hej!
Jag ska börja med att säga att gårdagens konsert var helt fantastisk! Full med energi, färger, dans och fartfyllda låtar! När genrepet började så blev vi indelade i våra stämmor och blev placerade på kortsidan av läktaren där vi skulle uppträda. Scenen där artisterna sjöng var nedanför. Vi övade igenom låtarna, hur vi skulle gå in och så övade vi med de artister vi skulle sjunga med. I år var det The Moniker, Sofia Eriksson, The real group, Triple and Touch, en jätteduktig tjej som vann en tävling på facebook och fick sjunga solo ( tävlingen hålls i varje stad som konserten är i ) och såklart det sydafrikanska kören! Den kören har en så härlig energi, är så glada och positiva, snälla och man känner sig verkligen uppskattad!
 
Klockan 18.00 var det dags för konserten! Vi sjöng på både afrikanska och engelska och några av låtarna vi sjöng var:
 
* Abanye bayo memeza
* Baba Whetu
* Marching for life
* Friends for life
* Joy to the world
* Holy och Oh My God ( The Monikers låtar och när vi sjöng Holy så tände alla sina mobiler, det är det som syns bakom honom i några bilder. )
* Circle of life ( Från The Lionking/ Lejonkungen
* Shonakona
* Waka Waka
* Aids free that's me
* Den svenska nationalsången blandad med den sydafrikanska
* En medley av några fler låtar.
* En låt av Sofia Eriksson.
 
I slutet sjöng vi många av låtarna i en jättestor och fartfylld medley! Konserten började med att vi kom inspringandes från olika håll till mäktig musik med händerna i luften och ropade ut ett afrikanskt ord och sen upp på våra platser! Det var mäktigt! Det var jättekul att höra The real group och alla andra artister och få sjunga med vissa av dem! Nedan kommer några bilder från konserten som mamma fotograferade och så tänkte jag visa stjärnan som jag inspirerades av till mina naglar. :)
 
 
Star for Life är en organisation som jobbar för att samla in pengar till att förhindra sjukdomarna AIDS och HIV. Konsertturnen heter Marching for Life. Alla färgerna i stjärnan står för något eget:
Gul= I go for my dreams.
Röd= AIDS-free that's me.
Svart= I decide.
Grönt= I am committed.
Blå= I make it possible.
Vid varje konsert får man välja en av de här färgerna på en t-shirt. Förra året hade jag en blå och de här gången en gul. :)
 
 
 
Verkligen en underbar konsert! Det går helt enkelt inte att gå därifrån och vara sur, man blir så glad! Får ni chansen att gå och titta på en sån här konsert, tveka inte! Det är för en så bra sak, det är jättekul och man får verkligen ett minne för livet. ♥ Skulle så gärna göra om det igen!
 
Ha det bra! :)

Star for life naglar!

Hej!
Igår var jag med fina Lilly och vi hade jättekul och övade på sångerna till konserten som är i kväll! :) Det ska bli jättekul! Klockan 13.30 är det genrep med alla artister, den afrikanska kören och de andra skolklasserna som ska vara med. Klockan 18.00 börjar konserten och håller på i ungefär två timmar med en paus på ca 20 minuter! Ska verkligen bli superkul!
 
Jag gjorde också om mina naglar lite speciellt inför den här konserten! :)
 
Färgerna står för alla färgerna som är med i en speciell stjärna som representerar konserten. :)
 
Nöjd!
Ser verkligen framemot ikväll och imorgon ska ni få höra om allting!
 
Ha det bra! :)

Kanelbullens dag och mammas födelsedag!

Hej!
Idag är det kanelbullens dag och de delade ut gratis kanelbullar i Ica affären brevid skolan! Jättesnällt och jättegott! :) Idag är det inte bara kanelbullens dag, utan också min underbara mammas födelsedag! ♥ Dagen firades med kanelbullar, presenter och middag på restaurang. :)
 
Min sallad som jag beställde! Grekisk bondsallad med kycklingspett, vitlöksbröd och tzatziki. Mums!
 
Grattis mamma! ♥
 
Imorgon är det fredag och efter skolan ska jag kanske vara med min fina vän Lilly!
Jag går ju i musikklass och förra året var vi med i en konsert som heter Star For Life. Då kommer en kör från Sydafrika som vi sjunger med och Triple and Touch och så kommer lite andra artister, bl.a The Moniker! I år ska vi vara med igen och det var verkligen jättekul och massor av energi förra gången! På lördag är det dags igen och det ska bli jättekul! :)
 
Ha det bra!

Bowling med konfirmationen!

Hej!
Idag har det varit studeidag!
Dagen började med att jag åkte till tandläkaren där de tog kort på mina tänder och undersökte. Inga hål, fint bett och fina tänder! :)
 
Efter det, vid klockan 14.00, var det dags att åka till konfirmationen. Idag träffades vi två timmar extra än vi brukar göra för att det var studiedag och vi träffade också torsdagsgruppen. :) Vi började med att leka lite lekar och sen blev vi indelade i grupper då vi skulle komma på vad vi hade gemensamt och sen fick vi gå en runda och lära oss lite mer om några ord vi har pratat om. Sen var det dags för att äta korv med bröd och sen bar det av till grannstaden för att spela bowling! :) Det var jättekul! Det var jättefin belysning och bra musik.
 
Bowlinghallen. Tyvärr syns inte den fina belysningen så bra, men fin, det var den!
 
Mina fina konfirmations-och klasskompisar, Frida och Sophie!
 
En jätterolig dag! ♥
 
Imorgon är det skola igen och imorgon fyller min mamma år! :)
 
Ha det bra!

Teckning!

Hej!
Efter många teckningar som jag har blivit missnöjd med, så hände något och nästa teckning blev mycket bättre! Den här teckningen var en som var nästan framifrån, och i det senaste inlägget om en teckning så sa jag att jag tycker att det är lite svårt att rita framifrån. Därför är jag stolt över mig själv som utmanade mig att rita framifrån och jag känner verkligen att det går framåt! ♥
 
Tyvärr blev pappret lite vikt på sidorna och bilden kan därför se lite konstig ut där.
Vad tycks? :)
 
Jag är nöjd och jag har också fått fram mina teckningspennor som jag fick i present förra året, så ska försöka använda de i nästa teckning! :) Den här är gjord enbart i blyerts.
 
Idag i skolan fick vi sluta tidigare för att vi hade diagnos i spanska och imorgon är det studiedag! :) Då ska jag först till tandläkaren och sen träffa konfirmationsgruppen och torsdagens konfirmationsgrupp då vi ska ses några timmar extra och åka på en liten utflykt tillsammans. :) Vart vi ska vet vi inte, men det blir spännande att se!
 
Ha det bra!

Dressyrlektion= Galoppfattningar

Hej!
Idag har dagen varit bra, ända tills jag fick åka hem för att jag fick jätteont i magen. :(
Jag provade iallafall att åka iväg och rida och det gick bra! Jag hade Whitney igen och det var dressyrlektion då vi övade på galoppfattningar. För att göra en bra galoppfattning så ska man tänka på:
 
* Att sitta djupt i sadeln, lite bakåtlutad så att man kommer ner i sadeln ordentligt.
* Att ta fram det innersta benet ( benet in mot mitten ) lite grann och ta bak det yttre benet lite grann. Det är viktig att man inte tar fram benet för långt då det kan hamna på sadeljorden eller på hästens ben då ditt ben ska befinna sig på hästens mage och att inte ta bak benet för långt så att det hamnar på hästens flank.
* Att behålla kontakten med hästen och ha bra framåtbjudning.
* För att se om hästen har rätt galopp i rätt varv, så går det innersta frambenet lite framför det andra.
 
Vi började som vanligt med att skritta fram på långa tyglar vilket är viktigt så att hästen värms upp. Sen började vi göra lite halter och sen travade och galoppeade vi. Whitney var otroligt framåt, pigg och svarade bra på skänkeln! Jag lyckades också få henne att gå på tygeln vilket inte är det lättaste på Whitney! :) Sen gjorde vi lite övningar då vi började med galoppfattningar och det gick också bra! Nöjd med dagens lektion! ♥
 
Ha det bra! :)

RSS 2.0