Mitten av veckan!

Ny onsdag, ny dag, nya möjligheter!
Det blir vad man gör det till, kära vänner! ♥
 
Idag har jag egentligen sovmorgon till 10.50, men åker in till skolan ändå för att få lite plugg (och kanske lite ny design på bloggen...?) gjort! Jag gillar att sitta i skolan och plugga, vi har en sådan mysig och trivsam miljö. ^^ Och är man morgonmänniska som jag går det ju ännu lättare. ;)
 
Efter skolan idag står det inventering på schemat. Jag ska till jobbet och hjälpa till och har även dragit med mig några vänner som ska hjälpa till att räkna. Det blir en sen kväll, men inga problem det då vi har studiedag imorgon! :D Än så länge är den oplanerad, men ridning som vanligt på kvällen!
 
Ha en fin dag, kram! ♥
 
 
Bildkälla: Pinterest.com
 

Två år sedan Malta.

Idag är det exakt två år sedan jag och min underbara f.d klass 9bm2 tog oss till Malta på klassresa. Så länge hade vi sparat pengar, sålt NewBody, kakor, haft luciatåg och konserter, och äntligen blev det dags. Det var en oförglömlig resa med många upplevelser. Det var verkligen värt allt slit.
 
Musikklass 9bm2, 29 september- 3 oktober 2013, Malta. ♥
 
För fler bilder från vår resa, klicka här och här.
 
 
 

Man crush #2

Chord Overstreet. ♥
Mest igenkänd från tv-serien "Glee" som karaktären Sam, musiker, model, skådespelare.
 
 
Alla bilder är från Pinterest.com

Bilder, Italien #1

Nu har jag bjudit på alla bilder från årets resa till Kroatien så nu är det dags för bilderna från Verona, Italien! 
 
Angående filmerna jag lovade har ni ju fått två, men det kommer att bli minst en till med klipp från Italien så får vi se hur många fler jag hinner och har ork att göra. Har så mycket jag vill dela med mig av! ^^
 
Jag vill också tacka er som hjälpte mig igår angående min fråga om inlägg och kategorier. Jag fick lite olika svar, men gjorde ett testinlägg och en testkategori och när jag tog bort kategorin fanns inlägget kvar, men okategoriserat. :) Tack för all hjälp finisar! ♥
 
 

Renovering och en fråga!

Okej, jag tänkte (har inte bestämt mig än och vet inte när jag får tid, men vill bara varna er) ändra utseende på min blogg. Typ städa lite i kategorierna/arkivet, bredda inläggssidan/headern o.s.v. Jag vill försöka hinna med allt under nästa vecka, men vi får helt enkelt se hur mycket som hinns med då skolan och dansen tar mycket tid. Det kan alltså se lite kaos ut här i mellan åt, haha, då jag inte är van att göra så "stora" ändringar och måste prova mig fram med lite nya koder och så. Jag hoppas ni förstår. :)
 
Dock har jag en fråga till er som jag hoppas att någon kan svara på;
Om det är så att man tar bort en kategori, t.ex om jag skulle ta bort min "Djur och natur"-kategori, försvinner de publicerade inläggen i den kategorin då? Eller finns de kvar på bloggen under "Allmänt" eller i arkivet? Och om de försvinner från bloggen så att ni inte kan se dem, finns de då fortfarande kvar i mitt arkiv här eller försvinner de verkligen? Kort sagt, haha; vad händer med inläggen om man tar bort en kategori?
 
Jättesnällt ifall någon som vet svaret kan dela med sig! ♥

Jobb och shopping!

Igår jobbade jag mellan 11-16, jag och Molly delade ut kataloger och vi hade det kul! :) Efter det mötte jag upp Frida för fika och lite shopping. Så härligt att träffa henne och prata igen lite tid. ♥ Jag fick med mig en likadan topp som jag köpte senast fast i blått, en hatt (jag har velat haft en såååå länge och nu hittade jag rätt!) och två doftljus! ^^
 
 

Förvänd tagen bakdel.

I torsdags var det som vanligt ridning på Gypsy igen!
Jag red henne som vanligt på hackamore och hela passet igenom kändes hon väldigt pigg och med ett väldigt bra tryck i kroppen. Himla härlig känsla! Vi värmde upp och hon fick en fin form snabbt som höll i sig bra i både skritt, trav och galopp. Jag är extra nöjd med hennes arbete under alla galoppmoment då hon höll formen väldigt bra vilket är hennes svaga sida.
 
Vi jobbade mycket på volter med tagen bakdel, vilket betyder att hästens insida och bål ska följa voltspåret, medan bakbenen trampar innanför spåret. Det gick bra! Sen jobbade vi även med förvänd tagen bakdel, vilket är ett steg svårare då man ska hålla hästen på voltspåret, men ställa böjningen åt motsatt håll samtidigt som baken går innanför. Det gick också bra, men var lite nyare för både henne och mig.
 
Vi jobbade även lite samlingsarbete och där lyssnade hon väldigt duktig och samlades fint. Jag kände som tidigare nämnt att hon hade ett bra flyt och tryck hela passet igenom och kändes uppmärksam på mina hjälper. Hon hade verkligen energi och arbetsvilja. Jag är så nöjd med min älskling! ♥
 
Jag tycker att andra bilden var extremt charmig. ;)
 
 
 
 

Man crush #1

Takuya Terada ♥
Från Japan, sångare i den koreanska gruppen Cross Gene, har även medverkat i några serier och filmer, bl.a i 2015-serien "The Lover" som sin karaktär Takuya.
 
 
Alla bilder från Pinterest.com.

Skolfoton!

Igår var det skolfoto för hela slanten med både klassen och showgruppen! Nog för att vi bara är 17 i vår klass, men att vara 11 på skolfotot kändes ju lite lamt, haha... På showgruppen var vi nästan full grupp, vi var 10 stycken och vi är 11 normalt sett! :) 
 
Bjuder bara på lite random bilder från skolfotona. ^^ 
 
Observera att Tilda väldigt snyggt ritade in sig själv i första bilden och mina medlemmar som höll upp sina händer för att fylla ut min plats, hehe. ;)
 
 
 
 
 That Good Good!

Good good! ♥
 
 

Ready.


Källa: Pinterest.com

Läget kring DeGeers Showgrupp!

Japp, vi har hållt igång några veckor nu och det går verkligen framåt! Upplägget med obligatoriska måndagar och frivilliga tisdagar har fungerat bra och danserna går så bra. De har verkligen utvecklats så mycket! ♥ Vi har inget uppträdande planerat än så länge, men vill gärna göra något kring jul eller en flashmob och vi kanske ska vara med i skolans julshow.
 
Idag fick vi faktiskt tre nya medlemmar som vi ska träffa imorgon! Två tjejer mejlade jag och den tredje medlemmen kom verkligen med av en slump, haha, det var så roligt så måste berätta; vi slutade tidigare så vi gick direkt ned till salarna och bara tog det lite lugnt och jag körde lite koreografier och så, mjukstart helt enkelt tills alla kom. För att göra en lång historia kort, så öppnade en tjej dörren och hade hört musiken ut vilket var koreanskt. Hon blev jätteexalterad över att vi dansade till K-pop och vi fangirlade lite snabbt, haha, innan vi kom fram till att hon borde vara med! Det var verkligen slumpen; hade vi inte gått ned tidigare och om jag inte hade dansat till koreanskt hade hon förmodligen inte varit med. Verkligen komiskt!
 
imorgon ska vi ses och de nya medlemmarna ska få lära sig de danser vi jobbar med just nu (Love never felt so good- Michael Jackson och Justin Timberlake, och Error- VIXX) och vi ska lära känna varandra och så. Jag är så taggad! ^^ Nu är vi hela tio medlemmar och på onsdag har vi skolfoto hela gruppen!
 
Kram på er! 

Film: Kroatien 2015!

 Här är den, filmen från vår resa till Kroatien! ^^ 
 

Kroatien och Italien 2015: Shopping.

Här kommer videon på min shopping från Kroatien och Italien i somras! :D
Kroatien-filmen kommer imorgon och de andra återstår att se!
 
 

Finaste tjejen.

I torsdags var det som vanligt ridning på min älskling igen och det gick så bra!
 
Allt var så mycket bättre än senaste passet, både hennes insats och min egna. Jag valde att rida henne på hackamore igen (vilket hon ändå går på hela veckan då det är hoppvecka) och hon var inte alls lika spänd på hindrena runt omkring henne. Visst var hon lite spänd i början, men det lossnade rätt så snabbt (hon är ju lite hopprädd och spänner sig vid hinder på banan, trots att hon inte ska hoppa). Jag tror hon börjar bli mindre och mindre rädd för hoppningen! :)
 
Vi red fram och hon kändes pigg och alert. Hon lyssnade aktivt på mina hjälper och efter en övning på volt som innehöll massor av svängar, blev hon otroligt mjuk och följsam. Hon la sig otroligt fint hos mig och kändes så bra. Min lärare var så imponerad och glad och gav oss massor med beröm. ^^ Min sits var även mycket bättre denna vecka så jag hoppas att den är påväg tillbaka!
 
Vi gick sedan in i en övning med tempoväxlingar och lite skänkelvikningar. Även de kändes bra, men det är ett moment vi kan utvecklas mer i. Galopparbetet var också otroligt fint och hon höll formen i galoppen väldigt bra, vilket brukar vara hennes svagare sida. Duktig flicka. 
 
Jag är så nöjd över henne och vårt samarbete tillsammans! ♥
Skoljogg och film.

Idag en längre sovmorgon innan dags för den årliga skoljoggen! Eller ja, "jogg och jogg", p.g.a mitt knä som inte verkar bli bättre trots Voltaren blev det mer promenad för mig, men det funkade ändå. Sen tillbaka till skolan för lunch och sen individuellt val (film och tv-produktion) i några timmar. Det var kul och vi filmade klart alla scener, nu återstår bara redigering! :)
 
Ikväll kommer Nora hit och myser, och imorgon kommer Tilda och sover över. Jag kände att jag behövde en myskväll ikväll istället för festen jag var bjuden på efter denna hektiska vecka. Blir nog bra! ♥
 
Hoppas ni får en fin fredagkväll, kram.
 
  

Dear body.


Källa: Pinterest.com

Sovmorgon och vän.

Idag har jag sovmorgon och börjar 10.50! Dock går bussen 9.15 och dock är jag redan vaken sen en timme tillbaka, hehe... Men inte mig emot, jag är ju en morgonmänniska! ;) Nu skiner solen igen efter nattens regnskur som fick mig att vakna till ett flertal gånger. 
 
Min onsdag ser i stort sett ut som vanligt; två lektioner, latin och kinesiska, och en jättelång håltimme! Efter skolan ska jag äntligen träffa Ellen! ♥
 
Ellen är min gamla vän från en ridgruppen jag gick i och även ägaren till Salmiaks mamma och Snuffes fru (mina kaniner), haha. Vi bor rätt långt ifrån varandra, men nu när hon börjat gymnasie inne i stan väldigt nära mig ska vi ses och hoppas få upp kontakten igen. Ska bli så kul! ^^
 
Hoppas ni får en jättefin onsdag! ♥
 


Källa: Pinterest.com
 

Stormöte och knäskada.

Hej!
Hoppas ni har haft en jättebra dag såhär långt! ^^ Förutom det otroligt regniga vädret (som nu faktiskt övergått till strålande sol, yey!) har dagen varit bra. Det var stormöte för hela skolan idag och då pratade jag om DeGeers Showgrupp för att värva lite nya medlemmar. :)

Nu sitter jag på bussen påväg hem och har inga direkta planer. Ingen träning i alla fall. Jag har dragit på mig en knäskada (har haft ont förut, men inte såhär) så gick till skolsköterskan igår för att kolla upp det. Det blir Voltarengel två gånger om dagen i tio dagar så får vi se. Tog det lugnt på showgruppen igår och skippar träningen idag så hoppas vi att jag kan köra igång lite mjukt på onsdag. :)

Kram på er!

Ridning på Gyspy!

I torsdags red jag min äskling igen. Som tur var stod hon inne vilket gjorde att hon var piggare och att jag kunde välja att rida henne på hackamore. Jag tycker personligen att det passar henne mycket bättre. 
 
Vi värmde upp och hon kändes fin, både framåt och i formen. Dock blev hon lite överambitiös och kom ned alldeles för lågt, haha (min lilla prinsessa vill visa sig duktig), men jag fick upp henne till en bekvämare form sen. Hon kändes bra och lyckades behålla formen fint i galoppen också.
 
Vi gick in i en övning med fokus på skänkelvikningar och tiometers-volter och det gick ganska så bra, dock kände jag här att hon började tappa fokus lite, men några fina skänkelvikningar fick vi. Vi gick över i galopp sen och gjorde volterna i galopp och här kände jag verkligen hur nonchalant hon blev på mina hjälper. Hon ville inte riktigt vara med längre och fick mjölksyra och då ville hon inte längre.
 
Vi kämpade på ändå, men det var ju knappt att hon travade framåt i slutet, haha. I helhet är jag nöjd med passet och hennes prestation. Jag har på något konstigt vänster förlorat min sits lite grann. Får ont i axlarna och har lite svårt att hålla ihop mig. Jag sitter ju bra, men har suttit bättre och det är svårt att göra något åt när man får ont. :/ Det kommer nog tillbaka ska vi se, det går ju lite upp och ned ibland. 
 
 
 
 

Produktiv söndag!

Idag blev det en produktiv söndag! Vaknade tidigt och tränade, städade och dammade sedan hela mitt rum och bytte lite kort i mina fotoramar. På eftermiddagen drog jag till stan med finaste Lilly och lyckades hitta allt jag var ute efter, och lite till, d.v.s blusen här nedan. ^^

Imorgon skola igen och showgrupp på eftermiddagen!

Kram!

Fredag och lördag!

Hej!
Gårdagen var bra, vackert väder och roliga ämnen. På kvällen träffade jag saknade Lilly och vi drack chailatte och myste. Min älskade vän. ♥
 
Idag övningskörde jag igen och det gick jättebra, börjar verkligen sätta det nu! :D Sen åkte vi och såg när farmor skulle åka raggarbil, haha, det var något staden ordnade för pensionärer. ^^ Sen ett bra koreografpass och resten av kvällen är oplanerad.
 
Kram!
 
 
 

Thanks to dance.
Källa: WeHeartIt.

Awesome!

Åh, denna koreografi är så grym, speciellt handdelen i början, så kreativt! *hearteyesemoji* ♥
  

Tre låtar.

Tre låtar jag koreograferar till just nu!
Om de blir till showgruppen eller inte är inte bestämt än (beror lite på vad de vill och hur svåra de tycker att de är), men den tredje låten blir i alla fall en "duett" med mig och fina Töj från showgruppen! Så taggad! ^^ Jag tycker det är roligt med att jag valt låtar med helt olika stilar, haha, min breda musiksmak syns även inom dansen. ;)
 
Vilken låt tycker du bäst om?
 
 
 
 
 

Don't Drink and Drive.

Förra tisdagen var vi på en föreläsning med Don't Drink and Drive som handlar om rattfylleri. Idag hade vi en aktivitetsdag där vi fick gå till olika stationer där vi lyssnade på brandmän, poliser och ambulanspersonal, och vid en station fick vi svara på lite frågor. Man kunde även prova på hur det kändes att krocka i 7 km och ta sig ur en voltad bil. Fika fick vi också! ^^ En väldigt lärorik eftermiddag!
 
Efter skolan träffades jag och fina Töj i danssalarna. Vi ska dansa en duett tillsammans som vi övade, så taggad! Hon filmade även några enskilda filmer på mig så snart kanske det äntligen kommer upp något, haha? ^^
 
Lite bilder från dagen.
 
 
 
 
 
 Bloopers och funny moments!

Nu har jag äntligen redigerat klart DeGeers Showgrupps bloopers- och funny moments-film! ^^ Det tog sin tid, haha, men nu är den här!
 
Klippen är från förra terminen vid olika tillfällen, både övning på scen, i studion och när vi hade dance practice-inspelning. Vi har verkligen så kul tillsammans! ♥
 
 I eftermiddag ses vi igen från klockan 16 och framåt och övar!
 

Mysig söndag.

Denna söndag har bestått av ett två timmar långt tränings-och danspass, övningskörning och det ni ser på bilden nedan; mys i sängen, latinplugg och novellskrivande med en god Aloe Vera. 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag, kram.
 Helt okej pass.

Red som vanligt i torsdags på min älskling. 
Följde med på systers lektion innan med så att jag fick mysa med Gypsy lite extra. Kände att jag behövde det efter den känslomässigt jobbiga dagen. Jag blev så lugn och lycklig när jag fick se henne. Hon och hästar är verkligen något alldeles speciellt. ♥
 
Jag hade tänkt köra på hackamore, men då hon gick lektionen innan bytte jag inte träns utan bytte bara till dressyrsadel. Hon hade varit på uteritt i två timmar, vilket både gav sin för-och nackdelar i vårt dressyrpass.
 
Fördelen var att hon gav en otroligt stark framridning. Hon var redan uppvärmd och varm i kroppen och hade fortfarande lite kvar att ge. Hon gick i fin form och lyssnade. Nackdelen blev ju då att hon sedan väldigt snabbt blev trött, fick mjölksyra och hade dålig energi passet igenom, vilket är fullt förståeligt efter två timmar ute i skogen. Lite synd att vårt pass blev lidande på grund av det.
 
Hon var fin passet igenom, men kunde självklart varit mycket bättre. Min sits vet jag inte riktigt vad som hände med denna gång och det kändes som att både hon och jag var lite "allover the place." Vi jobbade övningar med volter och skänkelvikningar där hon var rätt fin. Vissa skänkelvikningar blev väldigt bra!
 
Så ja, på det hela taget en helt okej lektion från min synvinkel. Grejen är att det gick ju bra, hon var fin, men att det kunde gått så mycket bättre, men jag är nöjd med tanke på både hennes och mina förutsättningar. ♥ Jag är bara så glad att jag fick träffa henne.

Justin Bieber- What Do You Mean?

Jag har aldrig varit ett riktigt fan av Justin Bieber, men inte heller varit emot honom. Jag har liksom varit där mittemellan och lyssnat på de kändaste låtarna jag tycker är bra, och hans senaste är inget undantag! :)
 
 

Två år sen.

Idag är det exakt två år sedan du lämnade oss. Två år sedan dagen du for till himlen. Jag tänker på dig varje dag och tänker på alla våra fina minnen. Det gör ont i mig, men jag vet att du har det bra. Jag blir tårögd bara jag skriver detta så det blir kort. Ord kan inte beskriva min kärlek för dig.

 Jag har velat skriva detta hela dagen, men inte känt mig tillräckligt stark. Jag har gråtit och varit ofokuserad, allt för att jag saknar dig. Du finns för alltid i mitt hjärta. 

Jag älskar dig, farfar.


Källa: Pinterest.com

De nya danserna i showgruppen!

Som jag nämnde häromdagen har showgruppen dragit igång och vi har påbörjat två danser! Båda dansas i par (ej hela tiden) och är koreograferade av mig. Nedan delar jag låtarna så att ni kan lyssna på dem, och skriver lite kort om danserna, upplägget och mina tankar kring dem. :)
 
Love Never Felt So Good- Michael Jackson och Justin Timberlake

Detta var inte en låt jag bestämde mig för att koreografera till, utan det bara blev, haha. Jag improviserade lite, kom på något som kändes bra och sen var jag fast! Jag älskar Michael Jackson och Justin Timberlake och denna låt så det var inte svårt att fortsätta, haha. Ni minns säkert dansen till Love Stoned av Justin Timberlake och jag har även koreograferat mer till honom, han är så bra!
 
Det jag gillar med denna låt är att den är så glad och "sprallig" och det är i det temat jag har koreograferat den; väldigt glatt med lockinginslag. Jag blir så glad av låten och dansen och medlemmarna tycker mycket om den. Jag ville även prova att koreografera en typ av "pardans", så det fick det bli. Väldigt rolig dans att koreografera och jag känner bara glädje när jag kör. ^^
 
 
 
 
Error- VIXX
 
Dansen till den här en utav de allra första egna danser jag gjorde och den gjorde jag för över ett år sedan, men jag gillar den lika mycket idag. Jag har tagit mycket inspiration från originaldansen, bl.a vid 0.54, 1.10, 1.27 och 5.03. När jag hörde denna låt första gången visste jag direkt att jag ville göra något mer modernt och dramatiskt. Till råga på allt är ju killarnas röster otroligt vackra, DE är väldigt vackra, dansen är vacker och videon likaså (så fin historia!) Allt är vackert helt enkelt, haha.
 
Som sagt tog jag mycket inspiration från deras dans och gjorde en som samspelar med varandra. Den här var faktiskt planerad som en av de första danserna i showgruppen förra året, men då var vi inte så många som krävdes så det blev lite svår att klara av. I år hoppas jag att det går bättre! Jag vill verkligen så gärna göra den. I den här dansen samspelar man mer med varandra än vad man gör i LNFSG, men den här går även långsammare.
 
 
Jag är så taggad på dessa två danser! ♥

1 september.

Redan den 1 september idag och dagen levererar riktigt höstväder med regn och rusk. Lite mysigt måste jag väl erkänna, men inte när man måste promenera omkring i det. Inte så mycket att orda om dagen, helt okej lektioner och även en föreläsning om rattfylleri, "Don't drink and drive." Intressant, men hemskt. Nästa tisdag ska vi göra lite aktiviteter angående det.
 
Jag har redan bytt om till pyjamas och ligger i min säng med alla mina ljusslingor tända. Musik i öronen har jag samtidigt som jag sitter och knåpar på en novell och lite texter. Lite senare kanske det blir någon serie, och självklart te. Mysfaktor på hög nivå. ♥
 
 
Källa: WeHeartIt.

RSS 2.0