Borta bra, men hemma bäst!


jästblågning

hej alla grabar åkk gumor nu siter ja åkk jästblågar på alis finna blåg.
 
ja hetter stefan åkk ä 7 år gamal. ja gilar at spela fotbål åkk varra me kåmpisarr. ner ja ä me mina kåmpisar så bruckar vi leka me pinar åkk kotar , de ä råligt!!!!!!!!!
 
 

Tvål, doftljus, pennor och anteckningsblock vann jag i kvällens paketspel!


Love.


Glad påsk!


Erik Segerstedt i kvällens Let's Dance!


Silver, blått och fina stenar!


Veckan och manövertest!

Hej!
I måndags var jag ju sjuk och fick hoppa över både skolan och ridnigen, men på tisdagen kände jag mig så pass bra att jag kunde ge mig iväg till skolan! Vi har ju Tema Livsstil den här veckan och därför så hade vi i våra NO-grupper ett ANT (Alkohol Narkotika Tobak) arbete. Jag och mina två fina gruppkompisar jobbade med drogen Ecstasy. Först på förmiddagen hade vi Hemkunskaps-prov som kändes bra och resten av förmiddagen jobbade vi med ANT. Efter lunch åkte klassen till Friskis och Svettis med parallellklassen där vi hade ett jätteroligt och effektivt pass! :) Eftersom jag varit sjuk så tog jag det lite lugnare, men det var ändå väldigt kul!
 
På onsdagen hade vi SO-prov på morgonen om hur Sverige styrs och så och sen fortsatte vi jobba med ANT. Efter lunch åkte vi åter igen tillsammans med parallellklassen, men nu åkte vi till badhuset. Vi skulle göra simtest. Bröstsim, ryggsim och klädsim. Jag började simma bröstsim, men kände genast av min förkylning igen och det märktes att jag inte hade samma kondition och ork som jag hade innan jag blev sjuk. Jag kände att jag fick problem med andningen så jag avbröt. Min idrottslärare sa dock att det inte gjorde något för hon såg att jag hade tekniken när jag simmade. Tråkigt att jag inte klarade av hela, men jag försökte iallafall och det är det viktigaste! :) Sen gick jag en sväng på stan och fikade med fina Frida och Rebecca innan jag och Frida drog oss vidare mot konfirmationen. Där lekte vi en lek och såg ett Kalla Fakta-avsnitt om orättvisor och ett filmklipp om Fairtrade som vi sen diskuterade om.
 
Idag då så hade vi sovmorgon och fortsatte jobba med ANT och efter rasten redovisade vi om det. Det gick bra! Efter lunch gick vi en stadspromenad i smågrupper med våra fadderbarn. Tyvärr var mitt fadderbarn sjuk. Det var alla åttor och femmor på skolan som gick, men vi gick som sagt i smågrupper. Vi fick en karta och skulle hitta till ett ställe, svara på en fråga och ta en bild på hela gruppen som "bevis" på att vi varit där. Det var tre ställen vi skulle till och vi hittade till alla. :) Stadspromenaden avslutades vid en park där vi fick lite fika!
 
Efter det så var det ju äntligen dags för mig och fina Rebecca att göra vårt manövertest för EU-moped! Vi fick börja med att känna på broms, gas och så tills det kändes bekvämt och sen fick vi börja köra lite mellan koner. Det var lite svårt i början att hitta rätt balans, veta hur mycket man skulle gasa och bromsa, hur mycket man behövde svänga när man skulle vända och så, men det löste sig och efter ett tag kom man in i det. De gav väldigt många bra tips som gjorde det enklare! Sen fick vi också köra på en raksträcka där vi skulle köra så fort som kändes bra och sen börja bromsa mellan två koner och se hur lång bromssträckan blev. Det var väldigt kul och det var bra att vi fick känna ordentligt på de olika bromsarna. Jag fick också prova på att skjutsa. :) Jag klarade testet och får nu ta lektioner i trafik! På tisdag börjar teorikursen. :) En bra dag och skolvecka! ♥
 
Nu är det påsklov!
Imorgon åker jag, familjen och farmor till mina kusiner och firar påsk över helgen! :) Det kommer därför att bli ganska låg uppdatering, men ska försöka uppdatera lte och kanske få min kusin att gästblogga igen. ;)
 
Trevlig helg! ♥
//

Tidig påskpresent!

 


Grattis på födelsedagen världens bästa syster!


Teenager posts!


Ännu en dag hemma.

Hej!
Idag blev det ännu en dag hemma och jag har inte åstadkommit särskilt mycket mer än att pluggat och följt med mamma på några korta ärenden. Vi åkte bl.a in till körskolan och betalade hela kursen och hämtade ut mina böcker som jag ska ha när jag pluggar teori! :) På torsdag är det dags för mitt manövertest! Jag gjorde också om mina naglar idag i en blå och silvrig design som kommer upp i veckan. :)
 
Idag var det vanlig skoldag i skolan, men imorgon börjar temadagarna som varar fram till torsdag, det är tema livsstil. Några saker vi ska göra är att åka till Friskis och Svettis och så ska vi simma. Mer får ni höra vid senare tillfällen. :) Tyvärr blev det ju inte någon ridning idag eftersom jag var sjuk. Inte kul. :(
 
Jag mår bättre, så kan nog förhoppningsvis gå till skolan imorgon. :)
 
Ha det bra! :)
//

Gott med äpple tycker far och son!


Påskbord och födelsedagsfirande!


Helgen!

Hej!
I fredags så tog jag tag i min förkylning och begav mig till sista dagen på dagiset. När jag kom dit så lekte jag lite med barnen och sen hade vi en speciell samling för mig. Jag fick en jättefin blomma med små påskharar av choklad och två egengjorda kort. Vi sjöng också en sång som vi sjöng när jag var liten och gick på dagiset och sen fick jag massor av kramar av de äldsta barnen som skulle åka iväg en halvtimme senare. Jag fick också massor av fina teckningar och jag fortsatte att umgås med barnen tills det var dags att gå hem och det fick jag göra tidigare än vanligt. Jag gav en bukett tullpaner, en liten chokladask och ett eget brev som jag hade skrivit till fröknarna där jag tackade för min tid här och så. Jag fick kramar av fröknarna och barnen och jag var faktiskt en aning tårögd när jag gick där ifrån.
 
Det har varit två jätteroliga veckor och jag har lärt mig massor om arbetet och fått träffa så mycket underbart folk. Barn, nya fröknar, gamla fröknar som jag hade när jag gick på dagiset och trevliga föräldrar. Alla har varit så snälla och mysiga och det har varit två minnesvärda veckor! ♥ Jag kommer definitvit gå dit och hälsa på snart igen!
 
På kvällen hade syster några kompisar här som sov över och firade att hon fyller 11 år. Kvällen till ära hade vi för första gången bakat Cake Pops och de blev jättegoda! :) På lördagen kom släkten på släktmiddag för att fira syster. Vi firade också lite påsk med påskägg, påskbord och så eftersom vi inte kommer att träffa de under påsken. Vi kusiner spelade Wii och hade jättekul! :) Min moster jobbar ju som sagt som nagelterapeut och frisör och hon klippte också mitt hår. Det blev ingen stor förändring utan hon klippte bara bort det som var mest slitet i topparna, det blev bara ca 5 cm kortare. :) Någon gång i sommar ska jag klippa det igen så får se om jag vill klippa upp det lite mer då.
 
Jag märkte också under helgen att min förkylning har kommit tillbaks lite ytterligare, men jag tog mig till gudstjänsten i kyrkan imorse iallafall. Dock klarade jag inte länge, för jag fick en jättestor hostattack och fick gå ut och sen kom pappa och hämtade mig. :( Synd, men jag försökte iallafall. Vi får se om jag kan gå till skolan imorgon eller hu det blir. Vill ju träffa alla fina kompisar igen! ♥
 
Imorgon börjar ju som sagt skolan igen efter två veckors prao. Imorgon har vi vanlig skoldag och jag har ridning på kvällen (beror ju på om jag kan gå eller inte) och tisdag fram till torsdag har vi temadagar. På torsdagen ska också jag och min klasskompis göra vårt manövertest för EU-moped! Spännande! :) På fredagen är vi lediga och då åker familjen och farmor till mina kusiner och firar påsk med dem. Får se om min kusin känner för att gästblogga lite. :) Sen är det påsklov och det ända jag har planerat just nu är teorikursen för EU-moped som jag ska gå i tre dagar! :)
 
Ha det bra! :)
//

Earth hour ikväll!


Cake pops till systers kalas!


Rosett, prickar och silversten!


Världens finaste avskedspresent från världens finaste barn och fröknar!


Idag stod jag för kvällsmaten: Köttfärssoppa!


Konfirmationsläger- Bilder!


Konfirmationsläger- Del 3

Hej!
På söndagen så åt de grupperna jag var med frukost klockan 8.00 och de andra hade då morgonbön i kapellet. Klockan 8.30 bytte vi. När det var klart så var det dags för städning och packning. Det var lite sorgligt att packa ihop sina saker och veta att det snart var dags att åka hem. Trots att man bara varit där en helg så hade man redan hunnit gjort sig hemmastadd och fått massor av minnen. ♥ Klockan 10.00 hade vi ett litet förmiddagsmål med mackor och saft eftersom vi inte skulle äta någon lunch då vi skulle åka buss rätt så länge. Klockan 10.30 satte vi oss i bussarna och lämnade härliga Gransnäs och åkte vidare mot Aneby Kyrka för en gudstjänst klockan 11.00. Det var en väldigt fin kyrka och en rätt så vanlig gudstjänst med psalmer, predikan, nattvarden, kollekt och så, men det var också en kör som sjöng. Gudstjänsten var ungefär en timme lång och sen åkte vi hemåt och var hemma runt klockan 14.00.
 
Jag måste säga att den här helgen har varit en av de bästa i mitt liv, ett minne för livet. Det har varit så kul och mysigt med massor av roliga saker och nya människor. En riktigt härlig helg. ♥
 
Igår var jag ju hemma från min prao för jag är jätteförkyld och jag blev även hemma idag. Inte kul. :( Imorgon är det sista dagen så då måste jag vara frisk! Nästa vecka fyller min lillasyster 11 år så därför ska hon ha lite kompisar här imorgon som kommer och sover över. :) På lördagen kommer släkten och firar henne, det blir kul! Min moster jobbar på en salong som nagelterapeut och frisör och på lördag kommer hon ta med saxen och klippa mitt hår. Hon ska bara klippa bort de slitna topparna och kanske klippa upp det lite mer så någon stor förändring kommer det inte bli. :)
 
Ha det bra!
//

Ben & Jerry's är aldrig fel när man är sjuk!


Beauty.


Konfirmationsläger- del 2

Hej!
På lördagen när vi vaknade så var det dags för hälften av grupperna att äta frukost klockan 8.00 och de andra grupperna skulle ha morgonbön klockan 8.00. Jag hade bön först och klockan 8.30 ungefär var det vår tur att äta frukost. I matsalen satt det också lappar på olika tvärgrupper som vi skulle vara i under dagen. Jag hamnade med Frida från min grupp och med Ida från min klass och Kajsa från min parallellklass, det var de jag kände. Vi var ungefär 12 stycken i min grupp tror jag och vi hade namnet "Rödbetorna". Efter frukosten var det samling i våra riktiga grupper, inte tvärgrupperna, i våra hus för lite mer information och min grupp skulle skriva en förbön till kvällens mässa.
 
Klockan 10.00 var det dags för dagens första pass i våra tvärgrupper och vi började med att prata om påsken. Vi pratade om påskens olika symboler och så och fick lära oss rätt så mycket nytt och så fick vi godis i ett stort påskägg. :) Klockan 11.00 hade vi det andra passet och då hade min grupp sånglektion tillsammans med en annan grupp. Det var verkligen jättekul! Vi började värma upp hela kroppen. Sen började vi sjunga lite lätt och sen gjorde vi massor, verkligen massor, av roliga övningar. Vi lärde oss en sång och bl.a så skulle vi stå ensam och titta in i en vägg och sjunga, ligga på golvet och sjunga, vara två och två och leka "spegelbild" (den ena gör en rörelse och den andra står mitt emot och gör likadant), vara i två grupper då ena gruppen satt i en ring på golvet och sjöng början av låten medans de andra gick runt ringen och sjöng slutet av låten samtidigt och när pianot slutade spela skulle de som gick sätta sig ner och massera någon i ringen och lite andra övningar. :) Det var jättekul!
 
Sen klockan 12.00 hade vi (de grupperna jag åt frukost och bad med imorse) middagsbön i Kapellet och 12.30 hade vi lunch och då hade de andra bön. Klockan 13.00 var det samling i fritidshuset och vi skulle i våra tvärgrupper gå ett spår i skogen och göra olika stationer och svara på frågor i form av " Vilken/vilket ska bort?". Eftersom alla inte kunde gå samtidigt så hade min grupp lite fritid och då passade vi på att umgås. Sen var det vår tur att gå iväg och vi gjorde olika stationer och svarade på frågor. På en station skulle vi t.ex hitta en nyckel till en låda, ta oss igenom ett stort "spindelnät" av rep och bygga ett så högt torn som möjligt av vedträn. På varje station fick vi olika poäng beroende på hur bra det gick. Det var jättefint väder, lagon kallt och vi var ute i ungefär två timmar. ♥
 
Senare hade vi dagens sista pass, pass 3, och då pratade vi lite om ondska och fick göra lite saker runt det ämnet, bl.a skriva ner något dåligt vi hade gjort i livet och sen så eldade vi upp lapparna. Senare var det dags för kvällsmat och efter det lite fritid och sen var det samling igen i fritidshuset. Då fick vi reda på att vi skulle ha en egen liten Melodifestival! Varje grupp, inte tvärgrupperna utan våra riktiga, hade 45 minuter på sig att förbereda ett nummer som sen skulle visas upp och bedömas av några ledare som var domare. Vår grupp bestämde att jag skulle sjunga en vers av Cascadas låt " Every time we touch", den långsamma versionen, och sen skulle resten av gruppen komma in iklädda soppåsar till Harlem Shake och dansa!
 
Efter 45 minuter började lokalen fyllas igen och det började! Vi var tredje numret ut och allt gick bra förutom att när vi skulle köra vår Harlem Shake så stannade musiken... Det blev inte riktigt som vi tänkt, men det gick bra ändå, haha! Vi kom iallafall inte sist. Det var allt från vackra ballader till ett superkul nummer då två killar var utklädda till Barbie och Ken och sjöng "Barbie Girl" och sen kom fyra killar till in utklädda och med superstylat hår och dansade! Riktigt roligt var det! Inte så oväntat så vann de. :)
 
Efter en fartfylld och riktigt rolig Melodifestival så hade vi en liten mysig kvällsmässa då min grupps förbön lästes upp, vi sjöng, tog nattvarden och så. :) En jättemysig och rolig dag och kväll! ♥
 
Fortsättning följer!
 
Ha det bra! :)
//

Hemma från praon på grund av förkylning.


Frågestund?

Funderar på att ha en liten frågestund på bloggen, har aldrig haft någon.
Vad tycks? :)

Konfirmationsläger- Del 1

Hej!
Ja, i fredags så åkte ju jag på konfirmationsläger tillsammans med 5-6 konfirmationsgrupper (minns inte exakt) i församlingen samt ledare. Vi åkte i två bussar, en vanlig och en dubbeldäckare, och dubbeldäckaren kom till kyrkan och hämtade upp hälften av oss vid klockan 17.15. Resten åkte buss från stan. Jag åkte med mina fina kompisar Frida, Sophie, Ida och Jeanette.Lägret var ju som sagt på ett ställe som heter Gransnäs som ligger nära en sjö med små, mysiga hus, ett fritidshus, ett kapell, en matsal och så. Gransnäs ligger i Småland och det var jättefint! Det var en mysig bussresa och när vi kom fram tog vi vårt bagage och gick direkt till matsalen och åt kvällsmat. Där träffade vi fina Moa och lite andra kompisar som hade åkt med den andra bussen. Under maten fick vi lite information och ett schema inför lördagen. Vi blev sen tilldelade våra hus och varje grupp sov för sig. Jag, Frida, Sophie och Jeanette delade rum på övervåningen och vi var det ända rummet där uppe så vi hade också som ett eget litet vardagsrum utanför. Ida och Moa är tyvärr i en annan grupp så de sov i ett annat hus.
 
När vi hade gjort oss lite hemmastadda var det samling i fritidsrummet då vi gjorde lite lekar för att lära känna varandra. Först skulle man ställa sig i en stor ring efter sitt namn från A-Ö, sen efter månad och datum som man fyller år och sen efter längd. Det var kul och redan då började man få kontakt med lite andra människor! :) Vi sjöng också lite, bad lite böner tillsammans och hade det mysigt. Efter det hade vi lite fritid så vi passade på att umgås med varandra och besöka lite andra hus. :) Sen var det dags att göra sig iordning och sova. En mysig första kväll! ♥
 
Fortsättning följer!
 
Jag har nu skapat en ny kategori som jag kallar för " Värt att minnas ". Där kommer jag samla inlägg om saker som jag helt enkelt vill minnas och komma ihåg, som det här lägret t.ex. :)
 
Ha det bra! :)
//
 

Läger, dressyr och moped.

Hej!
Igår kom jag hem från ett jätteroligt konfirmationsläger! Vi var på ett ställe som heter Gransnäs som ligger nere i Småland och vi var 6 stycken konfirmationsgrupper i församlingen som var med och sammanlagt på hela lägret var vi ungefär 120 stycken med ledare och så. Jag har jättemycket att berätta så jag tänkte dela upp det i mindre inlägg som kommer att komma under veckan. :) Det blir¨så mycket i ett och samma annars, hoppas det blir bra!
 
Idag var det ju prao igen och jag har påbörjat min andra vecka på dagiset. Det var kul som vanligt och det var en rätt så vanligt dag. :) Jag hade ju ridning på kvällen sen och det var dressyr med Figaro. Vi övade mycket volter, hörnplaceringar, volter i hörnen och efter ett tag la vi upp stigbyglarna. Han går fortfarande på hackamore, ett träns utan bett, och då måste man jobba med rätt så stora tygeltag för att han ska märka något. Jag fick ner honom fint i formen och han blev väldigt mjuk och fin. Han är en inte den lättaste hästen att jobba form med för han är lite stel och med tanke på att han har hackamore så blir det lite svårare, men tycker jag lyckades bra. :)
 
Jag ska ju gå på kurs för EU-moped på påsklovet och förut idag fick jag ett samtal från körskolan. På torsdag nästa vecka ska jag, min fina klasskompis Rebecca och två killar till göra vårt manövertest! Vi ska få köra mellan koner och lära oss grunderna och så. :) Det är det jag vet just nu. Det blir spännande! :D
 
Ha det bra! :)
//

På väg hem från lägret!


State of Drama- Falling

 
Riktigt bra och mysig låt! ♥

Mot lägret!


Robin Stjernberg- You

 
Vinnaren av Melodifestivalen 2013, Robin Stjernberg med "You"! ♥
 

Dagen på dagiset!

Hej!
Idag var det ännu en dag på dagiset och den var precis lika kul och mysig som alla andra dagar!
Jag har ritat med barnen, lekt och läst så många sagor att tungan känns ansträngd, haha, men jag gör det mer än gärna. De är så söta! ♥ Idag på en av samlingarna så var jag med en grupp som kallas för Småkrypen. Det är de allra minsta barnen. Först så lyssnade vi på lite lugn musik och alla skulle ligga ner och slappna av. Sen gjorde vi lite andra småsaker, bl.a en lek då de skulle ta någonting ur munnen på en liten gosedjursgroda vid namn Grodis. Det de sen fick upp skulle vi sjunga en sång om. :) Om de fick upp t.ex ett kort med stjärnor så sjöng vi Blinka lilla stjärna. De är så duktiga och gör rörelser till också! :) Sen hjälpte jag några små att måla handavtryck. Jag målade de på händerna och så fick de trycka händerna mot ett papper. :) Sånt gjorde jag med när jag var liten! På lunchen gick jag och min fina klasskompis Vilma som praoar på den andra avdelningen hem till mig och åt amerikanska pannkakor! Mums! Sen gick vi tillbaks och dagen avslutades några timmar senare med mellanmål. :)
 
Imorgon är det fredag och första veckan på dagiset är avklarad! Det har gått väldigt fort och jag längtar redan till nästa vecka. ♥ Imorgon eftermiddag åker jag med min konfirmationsgrupp på ett stort konfirmationsläger tillsammans med de andra grupperna i församlingen. :) Stället dit vi ska ligger en bit härifrån så vi ska åka buss och så stannar vi där över helgen och kommer hem på söndagen. Jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade, jag ska försöka fixa något tidsinställt inlägg och så ska jag försöka blogga lite från mobilen om det går. :) Det blir kul med läger! ♥
 
Ha det bra! :D
//
 

Kallt, strålande sol och på väg till dagiset!


Haha!


Mockning och fodring åt finaste hästarna!


Danny Saucedo- Cassandra

Jättefin låt. ♥

Hittills: Skogen med barnen!


Första dagen och ridning!

Hej!
Idag var det första dagen på min prao! Jag praoar som sagt på mitt dagis där jag gick när jag var liten. Det var en jättekul första dag! Jag kände mig verkligen välkommen och omhändertagen och det var så kul att träffa mina gamla dagisfröknar och allting är nästan precis som när jag gick där. :) Vi diskuterade gamla minnen och jag minns väldigt mycket! Bl.a lekarna vi lekte, små discon, uppträdanden, saker jag gjorde o.s.v. Jag blev presenterad och fick leka med barnen, både ute och inne. Dagens sötaste kommentarer måste ha varit när en fröken vid en samling frågade " Ser ni något annorlunda i ringen? " och syftade på mig och ett barn svarade " Vi har en ny fröken!" och när jag frågade en liten kille på ca 2 år vilken avdelning han gick på och han sa vilken adress han bodde på. ♥ De är för söta!
 
På kvällen var det som sagt ridning igen och hästbyte. Jag fick rida Figaro, en ganska liten, vit häst som jag inte har ridit på jättelänge, så det var kul. :) Eftersom det faktiskt var ljust ute när vi började lektionen så skrittade vi fram utomhus! När vi kom tillbaka började vi trava och galoppera, jobba på volter, jobba med hästens form, ställa och böja och så. Eftersom Figaro går på ett träns som kallas för hackamore, ett träns utan bett, så måste man ta lite större tygeltag så att han känner något, men det gick bra och jag fick ner honom fint i formen! Han är ganska svår att få dit, så jag är nöjd. Sen la vi upp stigbyglarna och fick jobba mycket med sitsen och magmusklerna i både trav och galopp, på volter, ridvägar och så. Det gick bra och Figaro låg fint i formen i stort sett hela lektionen! Jag är nöjd! :)
 
Imorgon är det tisdag och ännu en dag på dagiset!
 
Ha det bra! :)
//

Söndagen.

Hej!
Igår var det ju final i Melodifestivalen och det blev Robin Stjernberg som tog hem segern! ♥ Jag tycker det var rätt person som vann, men det hade inte gjort något om någon annan vann för alla var så himla bra igår! :) Ett väldigt starkt startfält! Det känns lite extra kul att Robin vann för jag har gillat honom ända sen han var med i Idol och var till och med och tittade på honom tillsammans med fina Lilly när han var i stan och uppträdde. Att gå från att vara Idol-tävlande och inte så känd till att vinna hela Melodifestivalen är stort! Jag är så stolt över honom. ♥
 
Idag skulle vi ju egentligen fått lite gäster på fika, men min pappa är sjuk med feber så vi ställde in det. Det blir fler gånger. :) Vi byggde också ihop min bokhylla idag och jag blev jättenöjd! Det blev så fint och stilrent! Det finns både lådor och skåp att sätta i bokhyllan att köpa till, så får se om de kommer till lite sånt så småningom. :) Det blev också lite övriga ändringar i mitt rum som jag passade på att göra. Min keyboard som tog rätt så mycket plats flyttades ut till vardagsrummet där den står jättebra! Lite övriga ändringar på min byrå har jag också gjort. Jag blev väldigt nöjd! :)
 
Imorgon är det måndag och min första praodag! Det blir spännande! På kvällen är det som vanligt dags för ridning igen och hästbyte. :)
 
Ha det bra!
//
 
 

Jättenöjd!


Smygtitt: Bokhyllan!


Robin Stjernberg till Eurovision!


Final!

Ikväll är det final i Melodifestivalen! :)
 
1. Ulrik Munther- Tell The World I'm here
2. David Lindgren- Skyline
3. State of Drama- Falling
4. Anton Ewald- Begging
5. Louise Hoffsten- Only The Dead Fish Follow The Stream
6. Ralf Gyllenhammar- Bed On Fire
7. Ravaillacz- En Riktig Jävla Schlager
8. Sean Banan- Copacabanana
9. Robin Stjernberg- You
10. YOHIO- Heartbreak Hotel
 
Det är många starka kandidater med ikväll så det blir spännande att se vem eller vilka som vinner! Ska ni titta? Vem/vilka hejar ni på? :)

Fullständigt inlägg om klassens musikcafé!

Hej!
Ja, förra onsdagen hade vi ju musikcafé i klassen, men jag hann tyvärr inte skriva ett ordentligt inlägg då, men nu så fick jag tid att göra det. :)
 
Det blev lite ändringar i schemat gällande genrepet, men det löste sig bra och jag och några av mina fina kompisar gick på stan ett tag och fikade och åt mat. När klockan började närma sig 17.00 drog vi oss mot cafét som vi hade fått låna och uppträda i. :) Vi började göra i ordning lite, flytta om lite stolar och så, när cafét stängde för allmänheten och sen drog vi igång genrepet. Jag har ju dansat i ungefär 8 år (dock inte lektioner längre, men jag tycker fortfarande det är väldigt kul och dansar mycket på fritiden, jag får se om jag börjar ta lektioner någon gång igen!) och min fina vän Tilda har dansat ett tag så vi hade fixat ihop ett dansmedley som vi visade upp! På genrepet hade vi dock lite problem med musiken som inte lät som den skulle, men det löste sig. I vårt medley hade vi med låtarna Singing In The Rain, Toma med Pitbull, Freeze med Jordin Sparks och Knock On Wood med Amii Stewart (vi hade inte hela låtarna, bara en viss del ur varje). Tack snälla Olle som mixade ihop medleyt åt oss! ♥
 
Klockan 19.00 började vi! Vi började med att sjunga låten Oh Happy Day hela klassen, sen hade vi några solonummer och grupper och sen sjöng vi låten Schackles precis innan pausen. Då fick man fika och umgås. :) Direkt efter pausen var det dags för mig och Tilda och vi gick in till låten Singing In The Rain och gjorde en liten teaterscen, dansade hela medleyt, avslutade med en liten scen och gick ut till Singing In The Rain igen! Jag är så otroligt nöjd och stolt över att vi klarade det! Flera veckor av träning som verkligen lönade sig i slutändan! ♥ Det var många som tyckte det var ett väldigt bra nummer med bra dans och och de tyckte det var roligt med våra små scener, vilket var väldigt roligt för vi strävade efter ett underhållande och bra nummer! :) Väldigt nöjd!
 
Sen var det några fler nummer och sen avslutade vi med att sjunga den afrikanska låten Baba Wethu hela klassen. Jag är så stolt över klassen och så glad över att vara i en klass med så mycket potential! Alla är så duktiga och underbara! ♥
 
Igår sov jag över med fina Ida! Vi tog en mysig långpromenad och köpte godis, myste, pratade och såg på massor av film! Mysig kväll! ♥
 
Imorgon får vi lite gäster som ska komma på fika och jag och mamma ska börja bygga ihop min bokhylla för nu har äntligen de nya delarna kommit! :) På måndag och två veckor framåt så är det ingen skola för vi ska praoa! Det ska bli jätteskönt med en paus från skolan för det har varit så mycket just nu, så det ska bli kul att göra något annat! Jag ska praoa på mitt gamla dagis med min fina vän Vilma. :)
 
Trevlig lördag! :)
//

Lite nytt!


Fredagsmys med fina Ida!


Strålande fredagsmorgon med härlig sol!


Ny header!

Ja, ny header igen då. Den här gången ville jag prova något nytt och satte därför headern lite mer åt vänster. I det stora hela är jag nöjd! Vad tycks? :) Imorgon är det fredag och då ska jag sova över med fina Ida! ♥

Styrka för mig är ni.


Rätt tänkt.


Mina tre favorit lack just nu!


Hopplektion!

Hej!
Idag var det ridning igen och dags för hopplektion! Jag skulle ha haft Gypsy, men även hästar kan vara lite hopprädda och det är precis vad Gypsy är. Därför går hon bara vissa hopplektioner i de lägre grupperna för de hoppar inte lika högt som vi gör och de höjderna klarar hon. :) Jag tycker det är bra att ridskolan tar hänsyn till hennes hopprädsla och inte tvingar henne upp på högre höjder! Vem fick jag rida istället då? Jo, jag fick rida fina Baltazar igen och det var jag väldigt nöjd med! :) Vi började med att värma upp i skritt, trav och galopp. I galoppen fick vi stå lite i lätt sits och verkligen driva på hästarna framåt för att få ett bra framåtdriv. Det är härligt att låta hästen spränga på i en riktigt stor och härlig galopp som man samtidigt känner att man har kontroll på. ♥
 
Först travade vi fram på lite bommar på medellinjen då vi vände upp vid bokstaven C (ridvägen Rätt upp), travade över några bommar och sen vid bokstaven A svängde varannan ryttare höger och varannan ryttare vänster och så höll vi på i några varv. Sen ställde vi upp och bommarna byggdes upp till två hinder, ett kryss och ett räcke. Vi hoppade det en gång var, en i taget, och kom in i trav och landade i galopp. Vi gjorde väldigt många olika övningar idag så det skulle bli väldigt invecklat att förklara allt, men jag kan säga att vi hoppade den vägen över lite olika hindertyper och vi la på fler hinder så att det blev som en bana och så hoppade vi lite längre vägar efter att ha hoppat de här lite kortare vägarna. :) Baltazar var pigg och fräsch och hade fina språng med bra tryck! Jag är väldigt nöjd med lektionen och Baltazar kunde inte ha skött sig bättre! Fina Baltazar. ♥
 
Igår så var mamma och hälsade på en kompis som nyligen varit i Filippinerna med sin familj på ett bröllop. De hade köpt några presenter till mig och min syster därifrån som vi fick! Jag fick en jättefin anteckningsbok som det står "For Alice" på och sidorna är jättefina med lite olika motiv, små fina citat, prickar o.s.v. :) Jag fick också en jättesöt penna med en panda på! Mamma hade också med sig två anteckningsblock hem till mig. Ett var med Danny Saucedo på framsidan och det var därför hon köpte det, jag gillar honom, men eftersom de såldes i tvåpack så fick jag en med Lisa Miskovsky också. :) Bilder kommer!
 
Ha det bra! :)
//

Helgen och Melodifestivalen.

Hej!
Igår var jag och familjen hos min kusin och firade honom med några i släkten eftersom han fyllde 18 i veckan! Grattis! ♥Vi fick jättegod mat och tårta och så umgicks vi och vi ungdomar såg lite på film. :) När vi kom hem såg jag och mamma på Breaking Dawn part 2 som vi köpte! Jag såg den aldrig på bio, men jag såg den äntligen igår och den var jättebra! ♥
 
Sen var det ju Andra Chansen i Melodifestivalen igår kväll också och den såg såklart hela familjen! Jag tycker det var helt rätt att Robin Stjernberg och Anton Ewald gick till final, men jag tycker faktiskt att det var många bra deltagare igår och att det har varit det genom hela årets Melodifestival. Det är svårt att säga någon direkt favorit, men redan innan allting började så såg jag lite extra fram emot Robin för honom har jag tyckt om ända sen han var med Idol, men eftersom jag länge har varit ett fan av bandet E.M.D. som Erik Segerstedt är med i så såg jag också fram emot hans nummer med Tone Damli och jag måste säga att jag inte blev ett dugg besviken den här gången heller. ♥ Det är många starka kandidater med i finalen, så det blir spännande att se vem som tar hem alltihop! :)
 
Idag var farmor, farfar och min faster här på middag som vi bjöd på! Det blev pannbiff och potatis med sås och sallad till varmrätt och till efterrätt blev det glass och fruksallad som jag och syster hade gjort. :) En bra dag!
 
Imorgon är det skola igen och dags för sista veckan i skolan innan vi ska praoa i två veckor. Jag ska praoa på mitt gamla dagis! :) Imorgon är det ridning igen och dags för hoppning!
 
Ha det bra! :)
//
 

Boosts!


The twilight saga- Breaking Dawn Part 2


Bra musik i bilen på väg till födelsedagsfirande!


Stressad.

Nu har jag en sån här lite stressig period  igen med mycket prov, läxor och inlämningar. Lättare blir det ju inte av att båda våra mentorer är sjukskrivna och brandlarmet gick tre gånger igår så att massor av tid gick från lektionerna och mitt NO-prov blev uppskjutet till tisdag och fler prov har flyttats. Anledningen till att alla läxor och prov och så kommer på samma gång är att vi bara går den här veckan och sen nästa vecka i skolan för sen ska vi praoa i två veckor, sen är det temadagar och sen är det påsklov. Eftersom jag pluggar så mycket för att hinna med så känner jag personligen att mina inlägg inte har varit särskilt roliga, mest bara bilder, men jag har helt enkelt inte haft tid. Det är mycket och jag är stressad och det märks bl.a på min mage som inte är riktigt som normalt just idag. Den här helgen ska jag ta det lugnt och ladda inför nästa vecka, jag ska inte göra så mycket förutom att jag ska till min kusin imorgon och till kyrkan på söndag. Jag kommer självklart försöka att blogga som vanligt, men nu vet ni. Ett riktigt inlägg om musikcafét, som var fantastiskt, kommer såklart att komma.
 
Kram och ta hand om er. ♥

Fredag!


RSS 2.0