Valborg!


Konfirmationsklänning, konfirmationsskor och annat!


Körlektion och dressyrtest!

Hej!
Idag efter skolan var jag med fina Hilda och Tilda då vi åt mellis och hade det mysigt innan jag drog iväg till körskolan för körlektion. Idag var det körning på landsväg på schemat! :) Vi åkte i rondeller, många riskabla vänstersvängar och så körde vi på grusväg då jag också fick prova på att sladda och så åkte vi på många stora vägar. Det gick väldigt bra! :) Nästa måndag har jag min sista lektion och då är det körning mitt inne i stan!
 
Efter körlektionen var det dags att åka till ridningen då det var dressyrtest på Baltazar! Jag började att värma upp, fixade till formen, kände hur han reagerade på hjälper, körde igenom programmet (LC:1) och så. :) Baltazar gick inga lektioner på hela dagen igår då han hade en förskräcklig hosta, ingen feber eller så, men han hostade väldigt mycket. Idag hostade han med, men kunde gå lektioner. Hostningen påverkade tyvärr galoppen då han hostade och hostade och inte orkade galoppera igenom galoppen ordentligt och inte så länge. Eftersom han hostade så "slog" han också med huvudet och blev då svårare att hålla i form. Stackare. ♥
 
Efter ett tag var det dags för min tur och jag är väldigt nöjd! Han var lite seg, men självklart förståligt då han hostade och kände sig lite krasslig. Fin i formen, bra vägar och ändå ett rätt så bra tryck i stegen med tanke på omständigheterna. Jag tror det var andra gången jag red det här programmet så jag är nöjd! ♥ Efter avskrittningen runt gården så ställde jag in honom i stallet och myste lite innan min ridlärare kom och gav honom medicin. Hoppas han blir bättre! :)
 
Imorgon kommer bilderna på min konfirmationsklänning och skor och det andra jag köpte då jag måste fixa klart med bilderna. :)
 
Ha det bra! :)
//

På äventyr med lillen!


Användbar helg!

Hej!
Den här helgen har verkligen varit användbar! Har fått massor gjort och samtidgt hunnit med saker jag vill göra. :) Om vi ska korta ned min helg lite till ett vettigt inlägg, haha, så har den sett ut ungefär så här:
 
* I fredags var syster och hennes kompis på disco så då spenderade jag ungefär en timme till att våffla, spraya och fixa deras hår. Fina blev de!
 
* Ordentlig träning har hunnits med alla dagar.
 
* Undanplockning av kläder i mitt rum, städning av mitt rum, städning av "mitt" badrum (jag har alla mina saker där, tandborste o.s.v men badrummet får såklart användas av alla) och dammsugning av "källaren" har också hunnits med. Egentligen är det ingen källare, vi har både tv, soffa, akvarium m.m där så någon såndär läskig källare är det inte. Gillestuga?
 
*Besök av mormor, morfar, farmor och farfar som var här för att fira pappa.
 
*Filmmys och övernattning i vardagsrummet med finaste syster.
 
* Shopping med bästa mamma då mycket nödvändiga saker hittades: Konfirmationsklänning, ett par vita skor till konfirmationen, ett par enklare ballerinaskor och två par jeans, ett par ljusblå och ett par mörkblå.
 
*Pluggning av både teori till EU-mopeden och NO till skolan.
 
* Promenad med sötaste hästen, mockning, fodring, genomgång på banan av dressyrprogrammet jag ska rida imorgon, mys, borstning, besök av två nyfikna tjejer som ville klappa och en liten film från promenaden.
 
* Bakning av chokladmuffins som nyss togs ut ur ugnen.
 
Ja, ungefär sådär! :)
Som jag nämnde så har jag köpt lite nya saker som det kommer komma upp bilder på och så knåpade jag ihop en liten film i VideofyMe från promenaden som jag nog tänkte lägga upp. :) Något av de kommer upp ikväll, det andra imorgon.
 
Imorgon har jag körlektion igen då vi ska köra på landsväg! :) Spännande! Efter det är det dags för ridning igen då det inte riktigt är en vanlig lektion. Vi ska alla visa upp våra dressyrprogram som vi ska bli bedömda på så alla kommer värma upp lite olika tider och självständigt. Jag ska rida ett program som heter LC:2 och på fina Baltazar! ♥
 
Ha det bra! :)
//
 
 
 

Ikväll blir det grillat!


Danny Saucedo- Todo el mundo (Dancing in the streets)

 
En ny och fräsch låt av finaste Danny Saucedo! En riktig sommarlåt! ♥

Orange and gold!


Grattis på födelsedagen världens bästa pappa!


Fler posts!


Körlektion 1!

Hej!
Igår var det måndag och jag hade två lektioner efter skolan, en körlektion och en ridlektion. :)
Efter skolan åkte jag hem till fina Hilda och åt mellanmål med henne och fina Tilda och vi pratade och hade det mysigt. Sen gick jag iväg till körskolan. Där fick jag prova hjälm och handskar och så fick jag låna regnkläder för tyvärr så regnade det litegrann och så fick jag en väst som det stod "Övningskör" på. Vi kollade igenom hur blinkersen funkade och att alla ljus och så funkade. Sen körde vi iväg! Eftersom det var första gången jag körde i trafik så började vi i ett lugnt område och övade mycket regler och mycket stannande. Tyvärr var min moped lite för stor för mig och eftersom jag är ganska liten så nådde jag inte riktigt ned till marken ordentligt när jag stannade vilket resulterade i en liten omkullvältning från stillastående då jag skulle stanna mitt i en backe, men inget allvarligt. Vi körde också i rondeller och i lite mer tät trafik. Lite småmissar hade jag, men det var ju ändå första gången jag körde i trafik och det var inget allvarligt som blev problem för andra, så i helhet är jag rätt så nöjd med min körning! :) Nästa lektion är på torsdag och då kommer vi köra ytterligare en lektion i lite lugn trafik innan vi ger oss ut på landsväg enbart för att jag ska känna mig säkrare. Jag var självklart nervös och lite osäker, köra kan jag, men för att jag ska känna mig säkrare kör jag en extra lektion i samma typ av miljö. Hellre en lektion extra och jag känner mig säker än att jag ger mig ut och känner mig osäker. Känns bra! :)
 
Efter det var det direkt dags för ridlektion och vi fick reda på vilken häst vi ska ska ha nästa vecka på dressyrtestet och på hopptestet två veckor senare. Jag fick fina Baltazar! :D Jättenöjd! Vi började värma upp och jobba på volter och så gjorde vi lite tempoväxlingar och red i alla gångarter. Sen kortade vi av banan så att den blev lika stor som banan vi ska rida på och så red vi vägar som förekommer i de dressyrprogram vi fick välja mellan. Baltazar gick superfint i form och gick fint på tygeln! Vägaran blev bra, sitsen likaså och farten var också bra. :) Nöjd! Min sötnos Grayson har tyvärr varit sjuk/skadad och stått i ett annat stall så har inte sätt honom på jättelänge, men nu var han äntligen tillbaks i det vanliga stallet! ♥
 
Imorgon är det onsdag och först skola med hemkunskap, sen spanskaprov och efter skolan är det konfirmation. :)
 
Ha det bra!
//

Slutkörd.

Fullt upp idag och är helt slutkörd så orkade inte ens sätta på datorn. Appen kände inte heller för att samarbeta så kan inte ladda upp några bilder och den går inte ens att öppna, så jag sitter på internet på mobilen just nu och skriver, men tänkte ge er en liten uppdatering. Idag hade jag min första körlektion och sen ridning, men det skriver jag om imorgon! 
Vi hörs imorgon, ha det bra! <3

Dagens motionspass!

Hej!
Idag började dagen med en tur upp till mormor och morfar. :) Mamma och hennes syster, min moster, har namnsdag idag båda två så moster, morbror och mina kusiner kom och fikade med en härlig rosa tårta som mamma hade köpt. Trevligt! :)
 
När jag kom hem fick jag ett samtal av ägaren till den lilla hästen i stallet där jag hjälper till. Hon och ägaren till de tre stora hästarna skulle rida på en av unghästarna och åttaåringen till ett stall i närheten för hoppträning. Ägaren till den lilla hade sin dotter med sig som skulle få rida på den lilla och de undrade om jag kunde följa med och leda. Självklart ville jag det! :) Det är en bit till stallet, men det gjorde inget. Det var varmt och strålande väder! När vi kom dit så hoppade de höga hinder på den stora banan och jag och den lilla höll oss på framhoppningen och hoppade små hinder. För att vara fyra år så var dottern duktig och kunde både galoppera och hoppa när jag sprang brevid. :) När de var klara så gick vi hemåt igen för fodring och pyssel i stallet. De sa att vi skulle rida till konditoriet någongång så jag blev bjuden på glass och så ska jag kanske få rida åttaåringen! :D Eftersom hon är väldigt stor så har jag inte gjort det förut, men nu tyckte de att det var dags! Mycket motion den här helgen med både Kolmården och en rejäl promenad och arbete på ridbanan. Mysig dag i det fina vädret! ♥
 
Imorgon är det skola och sen efter är det dags för min första körlektion! :D Det ska bli väldigt kul, men jag är samtidigt väldigt nervös! Efter det är det dags för ridning då vi ska gå igenom lite inför dressyrtestet. :)
 
Ha det bra! :)
//

Kolmården!

Hej!
Igår kväll hade jag en jättemysig kväll med bästa vännerna! ♥ Vi åt lasagne och Ben & Jerry's till middag och efterrätt och så blev det film, prat, skratt och godis! Härlig kväll! :)
 
Idag var det upp med tuppen för att sedan åka mot kyrkan och ta bussen till Kolmårdens djurpark med konfirmationen! Där var jättemånga grupper så vi var runt 1200 personer! När vi kom dit var det först lite information och sen gick vi till delfinariet då vi fick reda på vad människor och delfiner har för gemensamt och så fick vi se de göra lite trick. :) Sen fick varje grupp en speciell karta där det stod hur vi skulle gå för att hitta alla frågor i rätt ordning. Där gick vi runt i parken och svarade på frågorna, fotade, fikade, åt mat och njöt av djuren, djurungarna och det fina vädret. ♥ Dagen avslutades sen med en mässa i delfinariet igen och vi sjöng lite sånger och så. En jättebra och mysig dag! ♥ Jag ska försöka få ihop ett inlägg så småningom med bilder från dagen. :)  
 
Igår var det den 19 april och exakt en månad kvar till min konfirmation och födelsedag som sker samma dag! Nu börjar nedräkningen! :D
 
Trevlig lördagkväll! :)
//
 

Myskväll med bästa kompisarna med lasagne, glass och godis!


Onsdag, torsdag, fredag!

Hej!
Igår var det först skola och hemkunskap då vi inte lagade någon mat, utan fick lära oss om tvätt. :) Det var intressant. Knäcke och te fick vi ta som fika när vi ville och så fick vi också titta på våra prov som vi gjorde för ett tag sen och prata en stund med läraren om hur vi ligger till. Jag måste säga att jag ligger väldigt bra till och har högt betyg och har stora chanser att nå ett A i nian om jag inte gör det redan till sommaren! :) Efter skolan var det konfirmation och vi fortsatte jobba med vårt ord som vi ska prata om/ visa upp på konfirmationen. Vi har ju jobbat med olika ord under konfirmationen som bl.a Gloria, Kyrie, Credo o.s.v som alla betyder olika saker. Vi fick ge oss ut och fota bilder i det fina vädret som vi tyckte passade till vårt ord. :) Vi diskuterade också vilka låtar och psalmer vi ville sjunga.
 
Klockan 18.00 när träffen var slut så sa vår ledare att vi gärna fick vara kvar och grilla hamburgare med en annan grupp som skulle komma. Det ville vi och det visade sig att det var mina fina klasskompisar Moa och Idas grupp! :) Vi grillade, var hejarklack när deras grupp hade fotbollsmatch och pratade lite och så. :) Trevligt!
 
Idag efter skolan så gick jag bort till stallet och fodrade åt fina hästarna och så tog jag in den lilla och borstade och myste. ♥ Vi tog också och arbetade lite på banan och körde lite lydnad, att hon skulle stanna när jag stannade och så och så travade och galopperade vi lite också. :)
 
Imorgon är det fredag och direkt efter skolan följer jag med fina Sophie hem och på kvällen kommer några kompisar och hälsar på och då ska vi umgås, se på film och så! ♥ På lördag morgon bär det av till djurparken med konfirmationen och massor av andra grupper. Blir kul! :)
 
Ha det bra!
//

Vem mer känner igen sig?


Westlife- You don't know

 
Verkligen jättevacker och känslosam låt. ♥
Idag var jag och shoppade med Frida och Vilma och fick bl.a med mig en kofta/cardigan hem! Får se om bild kommer så småningom. :)
 

Glass med Frida och Vilma!


En liten avramling!

Hej!
Idag var det ridning igen och hoppning med Fideli!
Vi värmde upp lite i alla gångarter på både volt och på spåret. Sen hoppade vi ett hinder i trav, sen i galopp och sen hoppade vi en oxer i galopp. Sen hoppade vi hela banan som vi ska hoppa på vår märkestagning! Vi har hoppat den förut, så det kändes tryggt. :) Vi skulle tänka extra mycket på vår sits, position över hästen, inverkan, hälar och allt det så att vi verkligen tänkte på det inför hoppningen. Det gick bra, fina språng, bra tryck och bra sits! Sen höjde vi lite och jag kom på första hindret, oxern. Där blev det dock lite dålig kommunikation mellan mig och Fideli så hon vägrade. Jag blev lite nojig över den höga höjden och de snäva svängarna och att då sitta på en rätt så liten häst (hon kan ju självklart hoppa den höjden, annars skulle hon inte få göra det om hon inte klarar av det) som man inte hoppat på ca 2-3 år kändes lite jobbigt.
 
Vi bestämde att jag skulle komma på oxern och sen ett räcke på en snettigenom, fortfarande samma höjd. Det gick väldigt bra och jag kände mig väldigt peppad på det och bestämde mig för att fortsätta banan och ta den, bokstavligt talat för mig som satt på liten häst, höga och breda oxern på snett igenom! Jag hade bra tryck i svängen och det kändes verkligen bra! Het plötsligt, precis framför hindret, så tvärstannar hon och jag far ner över halsen på henne och hamnar mitt bland alla bommar! Det gick oväntat bra faktiskt, jag blev mest chockad för jag var så säker på att hon skulle hoppa, men det var helt enkelt hon som gjorde en felbedömning av hindret och det kan hända alla hästar. Jag fick knappt ont alls och skrattade faktiskt när jag reste mig upp, haha! :) Vi sänkte hindret litegrann och jag kom på det igen och avslutade sedan med räcket på långsidan. Väldigt nöjd! Fideli skötte sig väldigt bra i stort sett hela lektionen och med tanke på att jag inte ridit henne på så länge så är jag nöjd! ♥
 
Nästa vecka ska vi öva dressyr inför vårt dressyrprogram, veckan efter visar vi upp det, veckan efter är det teorivecka och då är det ingen ridning och veckan efter det ska vi hoppa banan. Vi fick önska tre hästar efter lektionen som vi helst vill ha och jag önskade Baltazar, Blackburn och Fideli. :) Jag skulle ha önskat finaste Grayson, men han har inte varit med på jättelänge för han mår inte bra, tror han kan vara halt. :( ♥
 
Imorgon ska jag shoppa med fina Frida efter skolan! :)
 
Ha det bra!
//
 

Underbar helg!

Hej!
I helgen har ju jag varit hästskötare åt en supersöt, pytteliten ponny och det har varit så kul! ♥
I fredags efter skolan så gick jag bort till stallet och syster och hennes kompis fick också vara med. :) Först mockade vi och sen gick vi och hämtade lilla tösen i hagen. Trots det dåliga vädret som bjöd på både duggregn och mulen himmel så gick vi en liten promenad. Vi gick ut på en liten mysig "gräs-väg" mellan två åkrar där vi travade lite med henne. :) När vi kom tillbaka så lekte vi lite på ridbanan och travade lite bommar och sen hoppade vi ett litet hinder i trav och galopp! Hon är en väldigt arbetsvillig och pigg ponny som tycker det är kul att arbeta, men är samtidigt väldigt lydig och snäll! :)
 
På lördagen var det lite bättre väder, men då var hon inte alls sugen på att komma in och jobba så jag gav henne en vilodag så hon fick vara kvar i hagen. Det var ju ändå lördag. ;) Jag mockade och fodrade och hade det mysigt där i stallet med radion på. På kvällen fick vi lite gäster som vi åt mat och hade jättetrevligt med! :) Syster var hos en kompis och sov över så efter ett tag drog jag mig tillbaka och tog med mitt täcke till soffan med lite popcorn och godis och såg på Robin Stjernberg som var med på programmet Robins och sen såg jag lite på en film som gick på tv. ♥
 
Idag då så är det ju söndag och jag var först på gudstjänst och sen gick jag åter igen bort till stallet. :) Idag har det varit jättefint väder så mamma följde med bort och efter att vi hämtat lillen i hagen och borstat henne så gick vi en härlig promenad! Sen gick vi ut på den där lilla vägen igen där både hon och jag fick springa av oss i både trav och galopp! Väl tillbaka i stallet så borstade jag av henne och bara myste innan jag släppte ut henne igen. ♥
 
Jag känner verkligen att vi har blivit nästan bästa vänner under den här helgen! Hon är alltid så snäll och när jag skulle hämta henne i hagen krånglade hon inte alls, hon älskar att pussas och mysa, hon verkar tycka det är roligt att umgås och krånglar aldrig. När vi var ute och gick så blev hon lite rädd för det porlande vattnet och då gick hon och tryckte sig mot mig och när vi sprang såg hon hela tiden till att jag hann med och stannade så fort jag bromsade. ♥ Underbar helg och så härlig känsla när man känner att man har en sån kontakt med en häst som verkar trivas tillsammans med en själv! Längtar redan till nästa gång jag får tillfälle att gå bort till stallet!
 
Imorgon är det skola igen och ridning på kvällen med Fideli. :) Då ska vi träna banan som vi ska hoppa på vår märkestagning!
 
Ha det bra! :)
//

Från Oriflame!


How Animals Eat Their Food

 
Haha, så kul! :D
Har skapat en ny kategori för videos eftersom det kan komma fler, som heter just "Videos"! Trevlig kväll! ♥
 

Bra nyheter!

Hej!
I förrgår var jag med fina Tilda och det var kul som vanligt! :) Igår så var det först skola då dagen började med hemkunskap! Den här gången fick vi bedöma lite olika alternativ att äta istället för ris, bl.a bulgur, utifrån lite olika saker för att se vilken som var det bästa alternativet om man lägger ihop pris, om det är miljövänligt o.s.v. Sen fick vi tillaga alla alternativen och smaka och det bedömde vi också och så gjorde vi en kycklingwok med grönsaker att äta till! Gott! :) Efter skolan var det konfirmation och då förberedde vi lite inför konfirmationen, lekte lite lekar och pratade och så fick vi det där fina armbandet som är blått på utsidan och vitt på insidan som jag visade i förra inlägget. :) Det var en bra träff!
 
Under de här dagarna har jag fått två jätteroliga nyheter!
Min mentor och svenskalärare har tyvärr varit sjukskriven sen efter jullovet så vi har haft lite olika vikarier i svenska. Nu har vi fått en utbildad svenskalärare som är jättebra som vi ska ha ett tag! Hon är också utbildad musiklärare och har nu dragit igång ett arbete om 1800-talet som vi ska jobba med nästan hela åttan ut eftersom det är jättestort. Vi kommer få in både historia, svenska och musik och det hela ska avslutas med en stor föreställning i form av en konsert/musikal för släkt och vänner i juni! :D Jätteroligt!
 
Den andra nyheten handlar om hästarna jag hjälper till med!
Jag hjälper ju till med fyra hästar i ett litet stall med bara de hästarna, tre stora och en pytteliten ponny (hon kan vara en minishetlandsponny) och hon som äger den minsta ska åka bort med sin familj fredag till söndag och frågade om jag ville ta hand om den under tiden! Det ville jag såklart! :D Så mysigt, rykta, gå promenader, mocka, göra övningar på banan, bara mysa. ♥
 
Ha det bra! :)
//

Armband som vi fick från gårdagens konfirmation: What Would Jesus Do?


Guld, rosa och stenar!


Boost!


Vilken skillnad!

Hej!
Idag var det ju ridning igen med Fideli och jag säger bara, vilken skillnad! Enorm skillnad från förra veckan! Vi började med att skritta fram och sen kortade vi tyglarna och hon lyssnade fint redan här och gick bra ut i hörnen och ställd och böjd. Vi fortsatte öva inför dressyrprogrammet vi ska rida om några veckor och övade volter, halter, mellantrav (en snabbare trav än den vanliga arbetstraven), vägar, lite tempoväxlingar, sits och lite allmänt. Hon blev väldigt mjuk, gick rakt och fint, jag fick fina vägar, fin i formen, bra hörnplaceringar och bra framåtdriv. :) En väldig skillnad från förra veckan, jag är riktigt nöjd! Jag kände verkligen att mitt arbete gav resultat och Fideli lyssnade aktivt och vi samarbetade väldigt bra. ♥ Nöjd!
 
Idag var det ju första dagen i skolan igen och det var kul att träffa alla kompisar efter lovet! :) När jag kom hem så kom min fina kompis Jeanette förbi mig för hon var ute och gick och jag hängde med på en liten promenad. :) Skönt att gå lite i det fina vädret! Imorgon ska jag vara med min fina vän Tilda. :)
 
Ha det bra!
//

Mysig helg!

Hejsan!
I fredags så gick jag till stallet och mockade och fodrade. Efter ett tag kom min fina vän Frida dit och vi tog en promenad med den minsta hästen och stannade och fikade efter halva vägen på en liten äng. Mysigt! ♥ Sen gick vi hem till henne där jag sov kvar då vi såg på film, myste och pratade och så. :) På lördagen när jag kom hem så gjorde jag inte så mycket, tog det lite lugnt och så. På kvällen såg hela familjen på tv och myste och jag och syster hade det lite extra mysigt och flyttade ut till vardagsrummet med täcke, kudde och extrasängar där vi såg på film och sov över natten, en liten "tradition" som vi har och brukar göra lite då och då. ♥ Idag så har jag städat lite och gjort mig redo inför skolan som börjar imorgon igen och när mamma slutade jobba idag så åkte hela familjen och köpte glass på ett mysigt ställe. :) Idag gjorde jag också om mina naglar igen så resultatet kommer komma upp i veckan!
 
Imorgon börjar skolan igen efter lovet och på kvällen är det ridning igen med Fideli. Hoppas det går bättre den här gången! :)
 
Ha det bra! :)
//

Fler Teenager Posts!


Filmkväll med glass och cola med finaste vännen!


Sista lektionen!

Hej! 
Idag var det sista teorilektionen och vi jobbade lite i våra böcker och så gick vi igenom lite vägmärken, trafikregler, polisens tecken i trafiken som vi såg en film om och så såg vi en film om hur man ser i mörker och så repeterade vi lite och så. :) Det har varit en väldigt bra, rolig och lärorik kurs! 
 
Idag fick vi ju också lite gäster som vi åt mat med, fikade med och vi hade trevligt. :) Ikväll skulle jag ju sovit över med min kompis, men vi flyttade det och gör det imorgon istället. :) Då ska jag först till stallet och mocka och fodra och sen ska jag och min kompis gå en mysig promenad med minsta hästen! :)
 
Ha det bra! :) 
//
 

Teorilektioner och mysig promenad!

Hej!
Igår var första teorilektionen för EU-moped!
Vi gick igenom mycket grunder om mopeden, trimning, vad det är och så, vi fick se en film och så pratade vi väldigt mycket och gick igenom massor av saker. :) Lektionen var på 2,5 timme och mitt i hade vi en paus med fika. Idag hade vi dubbellketion då vi idag pratade mycket om miljö, hur man ska agera vid en trafikolycka, vad som kan hända om man kör när man är trött, är alkoholpåverkad eller drogpåverkad och massor av sånt, säkerhet och så, och andra saker. Vi fick också se filmer och det. Vi gick igenom vägmärken, trafikregler och så också. :) Klockan 12.00 hade vi lunchrast till 13.00 och så hade vi vår andra lektion klockan 13.00 till 15.30. Imorgon är det sista teorilektionen!
 
När jag kom hem gick jag iväg till stallet och mockade och fodrade. Efter ett tag bestämde jag mig för att ta in den minsta hästen som inte ens är en meter i mankhöjd för lite ompyssling och en promenad i det fina vädret. ♥ Syster och hennes kompis kom också bort och hjälpte till med borstningen och sen gick vi en promenad alla tre tillsammans med ponnyn. :) Riktigt mysigt!
 
Imorgon är det som sagt sista teorilektionen på förmiddagen, sen ska jag hem och då får vi lite besök på mat och fika och sen på kvällen ska jag till min fina vän Frida och sova över! :) ♥
 
Ha det bra! :)
//

Vårfräscha naglar i orange och guld!


Mycket plugg, men väldigt kul!


Ingen bra lektion.

Hej!
Om jag ska sammfatta dagens ridlektion så kan jag säga att den inte var någon höjdare. Det var ju hästbyte och då fick jag rida söta Fideli. En söt, vit liten B-ponny som jag bokstavligt talat inte har ridit på år och dar, så jag såg fram emot det. :) Tyvärr gick det inte särskilt bra. Vi hade vikarie och övade lite inför ett dressyrprogram vi ska rida om några veckor genom att öva lite vägar, volter och halter. Vi började med att skritta fram utomhus då det fortfarande var ljust! Riktigt härligt att det är ljust ute under lektionen, det var knappt mörkt när vi åkte hem också. :) Sen började vi jobba mycket hörnplaceringar, volter och allt det där och vi galopperade och travade också. Fideli är en häst som, trots att hon är rätt så mycket mindre än de andra hästarna i gruppen, har en väldigt härlig galopp för sin storlek, men traven är riktigt studsig och hon var inte särskilt pigg och framåt i traven och jag fick ligga på mycket med skänkeln. Efter halva lektionen la jag upp mina stigbyglar för att öva på min sits då mina stigbyglar ändå kändes lite för långa och jag fick inget bra stöd. Fideli fuskade i hörnen och ville inte alls gå dit jag ville, hon gick inte särskilt bra i formen och jag fick driva hela tiden. Det ända som kändes rätt så bra var galoppen då jag fick upp ett rätt bra framåtdriv.
 
Inte min bästa lektion, men det kunde ju varit värre. Mycket beror ju på hästarna också, de kan, precis som människor, ha dåliga dagar och sen beror det ju mycket på själva hästen, vad den kan, hur följsam den är och så. Alla hästar har ju lättare för vissa saker och svårare för andra, precis som vi. Det beror ju självklart på ryttaren också, men det är när både hästen och ryttaren samspelar, då hästen är sammarbetsvillig och lyssnar och tycker det är kul, som det går riktigt bra. ♥ Det var kul att rida Fideli igen och jag ska lära av den här lektionen och förbättra mig nästa gång, det är bara att blicka framåt! :)
 
Imorgon är det första teorilektionen på EU-moped kursen!
 
Ha det bra! :)
//
 

Påskhelgen!

Hej!
Igår kom jag hem från en mysig helg med släkten hos mina kusiner!
Angående gästbloggningen som min kusin hade, så kan jag ju börja med att säga att han kan stava, inte är 7 år och inte heter Stefan, men han gillar dock att skämta och det var därför det blev som det blev, haha. ;)  Iallafall, i fredags satte jag, familjen och farmor oss i bilen och påbörjade den ca 4 timmars resan mot kusinerna. När vi kom fram fick vi mat och sen så gjorde vi lite allt möjligt, umgicks och så. :) Min äldste kusin som tog körkort för EU-moped för några år sedan hade en liten "lektion" med mig och gick igenom vägmärken och så, det var jättebra! 
 
På lördagen åkte vi in till stan för att se på en påskparad och så kollade vi lite på smycken, men innan det så åkte vi och tittade på ett hus. Mina kusiner ska flytta om några månader och har köpt ett hus så vi åkte förbi och tittade på det och fick också titta inomhus. :) Det var jättefint! När vi kom hem igen så fick vi lite besök och så åt vi påskbord tillsammans, jättegott, och sen fick vi leta påskägg. Senare på kvällen körde vi Paketspelet som vi brukar köra vid jul och sen så såg allihop på film tillsammans. ♥
 
På söndagen gick jag och några fler i släkten på gudstjänst eftersom vi hade fått i uppgift av konfirmationen att gå på en under påsken. Det var en väldigt fin kyrka! Sen efter lunch åkte allihop till några bekanta och fikade och efter det åkte vi hemåt. Det har varit en jättebra helg! ♥ Hoppas ni hade en bra påskhelg! :)
 
Från det ena till det andra, så vill jag påpeka att det snart är vår och det känns verkligen i luften! Det är ljusare på kvällarna och det tar längre tid innan det blir mörkt, det är varmare och snön börjar försvinna på riktigt. Riktigt härligt! :) Just nu sitter jag och håller på med en fräsch vårdesign på naglarna. Den går i en persikofärgad/orange färg som grund och imorgon när jag har lite mer tid ska jag utveckla den mer. :) Annars är färgen i sig väldigt läcker så får se hur jag gör!
 
På tal om naglar så får ni gärna säga till om ni vill att jag ska göra någon guide eller så på hur jag gör t.ex en viss design, hur jag sköter mina naglar, om det är någon design jag ska göra eller så. Det är bara att säga till så ska jag göra vad jag kan! :)
 
Ikväll är det ridning igen och hästbyte, blir kul att se vem jag får! Imorgon börjar min teorikurs för EU-moped. :) Roligt! Idag är det ju 1:a april också, har någon av er blivit lurade än? ;)
 
Ha det bra! :)
//
 
 

RSS 2.0