Svar på min språkinriktade frågestund!

Halloj! Första dagen på höstlovet (mitt sista, herregud!) och jag tyckte det passade bra att starta det med svaren på min språkinriktade frågestund! Kul att några ställde lite frågor, hoppas ni är nöjda med svaren! ♥
 
♥ Hur fick du ett så stort intresse för språk? 
- Åh, det här är lite klurigt faktiskt, men jag tror det har mycket att göra med när jag år 2012 fastande väldigt mycket för ett italiensk pop-rockband! Var redan då öppen för nya språk, men det var nog då det tog fart på riktigt, och anledningen att jag fastande för just dem var efter jag såg en engelsk musikvideo med dem och sen fortsatte lyssna på deras italienska musik.
 
Sen började en kamp med att övertala andra om att det inte alls var konstigt att lyssna på musik med fler språk, haha, och därifrån har det bara fortsatt! Sen har nog en stor del med det att göra med att jag alltid haft väldigt lätt för språk och skrivande och tyckt det varit kul med språk.

 Vad är det roligaste med språk? 
- Det där steget när man faktiskt förstår något, haha. Tycker det är jättekul att t.ex lyssna på kinesisk musik och förstå en rad eller två och att man då verkligen märker en utveckling i sin inlärning, att det ger något. Men det är nog att det öppnar en dörr till en så ny värld och ett helt nytt sätt att kommunicera och uttrycka sig på! Sen är det väldigt roligt att imponera på andra med det, haha, speciellt kinesiskan. ;) 

♥ Vilka språk skulle du mer vilja kunna och har du planer på att läsa några till?
- Många! Skulle jag få drömma skulle jag vilja kunna alla, haha. Nejmen, främst på listan just nu är italienska och koreanska, men har även haft lite planer på finska och något afrikanskt språk, eller japanska! 
 
♥ Varför läser du så många språk?
- Dels för att jag går en linje där möjligheterna att läsa språk har varit många, vet inte om jag skulle läst så mycket språk om jag inte gått ett sånt inriktat program då jag nog inte skulle hunnit med det på fritiden, men med tanke på att jag älskar språk passade ju detta program (humanistiska förresten, haha) perfekt, så då valde jag det. ^^ Har även planer på att fortsätta med språk såklart på högskola/universitet!

♥ Finns det likheter mellan språken? 
- Inte jättemånga faktiskt vad jag kommer på nu, haha. Jag vet att när jag läste latin sa de att vi som läste spanska skulle ha nytta av det, men det märkte jag inte av särskilt mycket, haha. Men annars är det väl lite små saker man märker, men inte mycket faktiskt, grammatiken är väldigt olik i t.ex spanska och kinesiska där den spanska är mer komplex och kinesiskan mer enkel. Där skiljer man t.ex inte ens på singular och plural när man inte menar specifika saker.

♥ Vilket språk är ditt favoritspråk och varför?
- Kinesiskan, helt klart! Det är mest för att jag är rätt insnöad på Asien, haha, och just för att det inte påminner om något språk jag läst förut. Det skiljer sig så mycket med både uttal och skrift, men är ändå relativt enkelt grammatikmässigt. Också det språket jag kan imponera med, haha. 
 
Tack för att frågor! Kom ihåg att ni alltid mer än gärna får ställa frågor om ni känner att ni missade chansen nu, det är bara roligt! Kram på er! ♥
 
 Bildkälla: Pinterest.com

Nytt träns och högre form!

I vanlig ordning hade jag dressyr på Gypsy i torsdags! ♥
Fina tjejen hade fått ett nytt träns med lila diamanter och det passade henne så bra! Hon förtjänar det allra bästa. Dock kändes tyglarna väldigt ovana i början, haha, då de var med gummi för ett fastare grepp och det kändes lustigt, haha.
 
Vi värmde upp och jag kände att jag fick ett bra utgångsläge att jobba ifrån! Vi jobbade mycket hörnplaceringar med bogarna innanför och mycket lösgörande övningar vilket gynnar henne riktigt bra! 
 
Har inte så mycket att orda om passet mer än att hon var otroligt fin! Efter ett tag mjukade hon verkligen upp och blev sådär härligt följsam och elastisk och bara lydde minsta lilla vink. Riktigt fint driv hade hon också och den här gången när hon gick i form höll hon huvudet mer bärigt och högt och kom upp lite i formen under en längre tid och blev inte lika låg där hon ibland kan fastna.
 
Så himla nöjd! ♥
 
Tänkte även avsluta min språkinriktade frågestund imorgon så sista chansen att ställa frågor nu! Inlägget hittar ni längre ned, annars kan ni fråga här. 
 

Loose control with Lay!

Kände att i samband med min språkinriktade frågestund som är i full gång här på bloggen kunde jag även passa på att uppdatera min kategori för kinesisk musik!
 
Är jätteglad att Lay har fått stå ut senaste tiden och släppt två nya låtar på sitt hemspråk (han är en del av den sydkoreanska gruppen EXO)! Tycker verkligen om den lite mer R&B-känslan i den här låten och dansen är verkligen så snygg och smooth! Tips tips!
 
Påminner även om att ni fortfarande kan ställa frågor till min språkinriktade frågestund om ni vill! Inlägget hittar ni längre ned, annars går det bra att kommentera här! ♥
 
 

Loooov!

YEY!
Efter idag går jag på höstlov! ♥
Ska jag vara ärlig har jag haft noll lovkänsla hela veckan, haha, men det ska ändå bli jätteskönt såklart! Det som skrämmer mig lite tho är att detta är mitt sista höstlov på vem vet hur länge, haha...
 
Hoppas ni får en jättefin fredag! ♥
 
När får du höstlov?
 
Bildkälla: Pinterest.com 

Studentmössor och något hemligt...

God torsdag på er allihop!
Dagen idag har varit fullspäckad då vi bl.a haft mössprovning för våra studenmössor! Känns heeeelt sjukt att jag snart tar studenten! Roligt var det och mycket bra information fick man vilket var nödvändigt i denna djungel av alla val, haha. Är så taggad, samtidigt livrädd, haha, för att ta studenten och nu kändes det ju verkligen nära! 
 
Avverkade även ett filosofiprov som kändes bra och efter skolan gjorde jag något hemligt, hehe.
 
Detta hemliga gjorde jag även förra torsdagen och idag var andra delen av det kan man väl säga. Vad det är kommer jag inte säga förens jag vet säkert om det blir något, får se om jag ens säger något om det inte blir något, haha. Vill ni gissa så får ni gärna lämna en kommentar! Vore ju kul att se vad ni tror utifrån vad ni vet om mig. ;)
 
Ikväll är det äntligen dressyr på Gypsy igen! ♥ Det var inget förra veckan då det var teorivecka så träffade henne inte då.
 
Glöm inte att ställa en fråga till mig i min språkinriktade frågstund om ni känner för det! Det går bra att ställa frågan här eller i inlägget under detta! 
 

Språkinriktad frågestund!

Okej, guys!
Som ni kanske vet (eller inte med tanke på att den inte varit så aktiv, hehe) har jag en kategori här på bloggen som heter "Mina språkstudier" då jag läser en hel del språk och verkligen brinner för det. 
 
För att blåsa lite liv i den kategorin har jag nu en språkinriktad frågestund! Ni kan fråga mig allt mellan himmel och jord! Kanske varför jag läser de språk jag läser, vad jag vill med dem i framtiden, hur ett visst språk fungerar, eller vad ni nu känner för! KÖR PÅ!
 
För att fräscha upp ert minne lite kan jag lista språken jag läser; svenska (kanske inte det ni finner mest intressant, men men, haha), engelska, spanska, svenskt teckenspråk och kinesiska (mandarin). Jag har även läst latin och ett ämne som heter människans språk (har inte just med språk i sig att göra, men det faller ändå in) så de får ni gärna också fråga något om om ni vill! ^^
 
Vet inte hur länge detta kommer pågå, men kör väl framåt helgen eller början på nästa vecka någon gång!
 
KÖR PÅ! ♥
 

Produktiv och mysig tisdag!

Godkväll på er! 
Vilken härlig dag jag haft idag! ♥ På grund av inställda lektioner och håltimmar hade jag bara en enda lektion idag, kinesiska, som inte började förens klockan 14.40. Jag och Amanda hade då en pluggdag tillsammans då vi runt klockan tio möttes upp på Espresso House där vi spenderade två timmar effektivt plugg. 
 
Sen drog vi och åt mat, riktigt gott, innan vi åkte till skolan och pluggade lite till innan lektionen började. Verkligen så skönt att få så mycket gjort, och i ett så fint sällskap. ♥
 
Är inne i något plugg-mode idag, haha, så ska förmodligen sätta mig och plugga lite till nu. Så skönt när man har den känslan! ^^
 

Twenty one.

 
Bildkälla: Pinterest.com

I'll just leave it here...

Som rubriken lyder; jag ska låta låten och videon tala för sig själv. Förstår ni inte handlingen? Oroa er inte, det är det knappt någon ens bland oss fans som gör då detta är en av de många musikvideos, trailers och teasers som finns för att förklara den röda tråden som egentligen ingen förutom de själva vet om. Helt otroligt att musikvideos kan bli som en hel film. 
 
Förhoppningsvis är detta den sista i denna långa kedja och att vi faktiskt får ett svar på gåtan vad det hela som hållt på över ett år (ja, ETT ÅR) faktiskt går ut på och betyder. Otroligt skickliga videos och så grymma låtar de har bjudit oss på. Detta är verkligen konst på en helt annan nivå. ♥
 
 

Pizzamys!

Gårdagens dag avslutades på bästa sätt!
Jag träffade min kära vän Ida som jag inte sett på länge och vi tog oss till Pizza Hut för en mysig middag. ♥ Där satt vi några timmar och pratade ikapp om allt och ingenting och det var så underbart. Sen blev det dessert på McDonald's i form av en varsin sundae, haha. Verkligen en så mysig och välbehövlig kväll. ♥
 
Idag har det verkligen regnat konstant. Förmiddagen spenderades hemma med plugg och eftermiddagen på IKEA. Sen ett träningspass och kvällen nu blir lugn, vilket känns skönt. Ska se Så mycket bättre som har premiär ikväll och jag älskar ju både Tommy Nilsson och Danny Saucedo så jag är peppad, haha! ^^ Ska ni se?
 

Happier.

 
Bildkälla: Pinterest.com

Vila i frid, Divina Cavallina.

Idag vaknade jag upp till ett hemskt besked. Divina skulle avlivas. 
För er som inte vet är Divina en av hästarna i stallet där jag hjälper till och hon har länge ridit av ryggproblem. Efter många veterinärbesök såg de ingen annan utväg än att låta henne somna in.
 
Det gör så himla ont. Jag har varit med den här hästen sen hon var två år gammal. Jag var den första någonsin som satt på henne när hennes inridning skulle påbörjas. Jag minns hennes roliga steg när hon bar benskydd för första gången. Jag minns när jag fick lära mig vart hon tyckte om att bli kliad. Jag minns hur mitt tycke för hennes sura personlighet växte allt mer och mer. Jag minns allt. Och jag hann inte ens säga hejdå.
 
Vila i frid, underabara häst, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag älskar dig. ♥
 
 

"En fröjd att titta på."

Hade som vanligt ett dressyrpass på min prinsessa Gypsy i torsdags som jag i vanlig ordning tänkte skriva lite om!
Eftersom jag går i dressyrgrupp har inte vi hoppning och bytte därför ridhus med en grupp som skulle hoppa så de skulle få mer plats, och det var udda, haha! Det här ridhuset är mycket mindre och har inte ridit i det sen jag var typ tolv, haha. Dessutom pågår renovering av ridskolan då de ska bygga nytt stall och bygga ut det ridhuset och därför saknade det övre delen av väggen, haha. Kändes lite lustigt att rida och se mörkret utanför.
 
I alla fall, vi värmde upp som vanligt och jag kände hur hon till en början var spänd pågrund av hindrena som stod på banan, men när de plockades ihop blev hon lugnare och lite mer avslappnad. Hon var ändå väldigt stel i sina yttersidor och fick jobba ganska mycket med att få loss henne.
 
Vi jobbade mycket tempoväxlingar, slutor, öppnor, bogarna innanför och tagen bakdel på böjt spår, vilket är precis vad Gypsy behöver. Det gjorde henne så mycket nytta och min lärare berömde oss och sa att vi var en fröjd att titta på. ♥ Kändes så bra. Och hon hade ett himla härligt framåtdriv och verkligen flög fram i galoppen! Så stolt över henne. 
 
Insåg även nu mitt misstag med bilden i inlägget längre ned om DeGeers Showgrupp, haha, men har rättat till det! Ber om ursäkt!
 

Lovin' Tuesdays.

Hej alla fina! ♥
Tisdag idag vilket enligt mig är en väldigt bra dag! Jag har typ tre håltimmar vilket jag tycker är bra då jag utnyttjar dem för att plugga så man slipper göra sånt när man kommer hem, och idag var det tre riktigt produktiva håltimmar där allt verkligen flöt på som det skulle!
 
Den tredje håltimmen dissade vi skollokalerna och jag och Amanda tog en pluggdejt på Espresso House. ♥ För övrigt bra lektioner idag och hade verkligen ett så bra flyt på kinesiskan! 我很好!;)
 
Nu ska jag strax hämta upp Frida så ska vi ta en kvällsmatsdejt! Mysigt mysigt! ♥
 
Hoppas ni haft en bra tisdag! ♥
 

Bravery.

 
Bildkälla: Pinterest.com

Vad är DeGeers Showgrupp?

I fredags hade vi fotograferingen för min dansgrupp DeGeers Showgrupp och nu tänkte jag äntligen skriva ned inlägget jag pratat om så länge där jag förklarar vad det är jag sysslar med, haha!
 
För er nya läsare kan jag berättade att DeGeers Showgrupp är en dansgrupp jag startade och har drivit i tre år. Jag är dess ledare och koreograf och vårt motto är att alla ska kunna vara med oavsett tidigare danserfarenheter. 
 
Jag har ledarerfarenheter sedan tidigare både inom dans och andra grupper så jag lägger allt på en nivå som ska fungera för alla, men samtidigt att de blir lite utmanade. Är noga med uppvärmning och grunder, och en ny grej för i år är att jag har infört individuella samtal med dem då jag suttit ned och pratat med varje medlem om deras mål, hur de känner sig i gruppen och så.
 
Vi dansar olika stilar och jobbar på att få upp lite mer på Youtube. Det finns lite videos sen vårt första år, men efter det har det inte blivit fler av olika anledningar, men vi jobbar på det då jag vet att det är efterfrågat här på bloggen, då mest videos på bara mig, men för det måste jag jobba upp självförtroendet lite, haha. Jag har ett väldigt bra självförtroende inom dansen för jag vet att jag är duktig, haha, men inte när det kommer till videos på mig själv. 
 
Så nu har vi precis värvat nya medlemmar (även om man såklart kan hoppa in närsomhelst) och vi är nu hela tolv styckna. Känns helt fantastiskt. Känns så mäktigt när det står elva människor bakom en och fokuserar och lär sig MIN koreografi, något jag lagt ned flera timmar på, att få se det komma till liv. Det är otroligt, och många gånger blir jag faktiskt lite tårögd när jag ser hur duktiga de är och hur de tar in mina råd och kämpar på.
 
Vi är verkligen ett sådant underbart gäng, och det går inte en gång utan att jag skrattar mig till magknip, och jag skulle inte byta dem mot någonting. ♥
 
Den övre bilden visar hur vi står i katalogen, och detta togs ju självklart proffessionellt, haha, denna bild tog vi bara innan för vår egen skull. Mina fina medlemmar. Dessvärre fattades en p.g.a sjukdom, men hon var med oss i tanken. 

Fruktfat och systerdag!

Fredagskvällen spenderades med saknade Lilly. ♥
Det var alldeles för länge sedan vi träffades så det var så härligt att ses igen! Vi åkte och handlade lite gott innan vi åkte hem till henne och gjorde en frukttallrik med smält choklad. Så typiskt oss, haha. Så där satt vi med vår choklad, våra tända ljus och bara pratade ikapp. Klockan var runt tolv när jag tog bilen hem och det var verkligen en så bra kväll. ♥
 
Idag började dagen med att jag skjutsade mamma och pappa till bussen då de spenderat dagen i Stockholm. Jag och syrran har myst här hemma med film, men även tagit en tur till farmor och köpcentret. Nu har vi precis ätit och resten av kvällen är oplanerad. Ska förmodligen hämta mamma och pappa sen så måste hålla mig vaken, haha. Kanske skulle få lite sällskap av en kompis, annars blir det systerkväll all in. :)
 
Hoppas ni har haft en bra dag! ♥
 

Äntligen helg!

Sååå härligt med fredag känner jag! ♥
Kvällen ska spenderas med fina Lilly och helgen är rätt så uppbokad!
 
Hoppas ni haft en bra fredag och får en fortsatt bra sådan! ♥
 
 
Bildkälla: Pinterst.com

Gammaldags serpentinbågar!

Jag vet att mina ridpass-inlägg har kommit upp ganska sent efter lektionen, och det ber jag om ursäkt för! ♥ De tar ganska lång tid att författa dem och jag vet inte riktigt om någon faktiskt bryr sig om att läsa hela inläggen, haha, men jag skriver dem även för min egen skull för att kunna titta tillbaka. Så nu, en vecka sent, kommer inlägget om förra torsdagens ridpass! 
 
Hade en mycket bättre lektion denna gång än gången innan!
Började skritta fram och redan där kändes hon ganska så pigg och framåt. Vi gjorde en riktigt krånglig övning som kallades för gammaldags serpentinbågar. Ni som rider vet ju hur vanliga serpentinbågar ser ut, och de ser ut som nedan; 
 
 
Hittade tyvärr inga bilder på gammaldags serpentinbågar, men detta är en bra grund. Varje gång man nu red över medellinjen gjorde man en sväng inåt för att få en ny insida på hästen för att sen svänga tillbaka ut på bågen. Förstår ni? Nej, inte jag heller, haha. Det var himla rörigt till en början, men sen började jag få till det hyfsat i alla fall.
 
Gypsy var dock inte lika glad, haha, och tyckte övningen var jobbig, men den var väldigt bra för henne. Senare i passet jobbade vi även tagen bakdel, lite förflyttningar med bogarna och slutor och öppnor på stora volter, och då kom hon loss riktigt fint. ♥ Är väldigt nöjd med passet!
 
Ikväll väntas ännu ett pass och hoppas det går lika bra, och ber åter igen om ursäkt för att detta kommer upp en vecka sent! ♥
 
Bildkälla.

Uppdatering, film, dans, ett kärt återseende= mycket eller mycket?

Jag vet inte om ni får den upplevelsen alls, men jag upplever att min uppdatering är lite off. Jag uppdaterar ju varje dag och så, men enligt mig själv är mina inlägg ganska ihopkastade just nu och de blir sena o.s.v. Jag vet inte, det kanske bara är jag? Eller känner ni också så? Men jag har en liten stressad period just nu i skolan och så och ber om ursäkt om uppdateringen inte riktigt ligger på topp, i alla fall hur jag känner. ♥
 
I alla fall, hade en rätt normal skoldag idag. Som ni kanske vet läser jag en kurs som heter film-och tv-kunskap där vi tittar på och analyserar filmer utifrån olika faktorer. Idag såg vi en japansk anime-film som var helt okej och eftersom jag gillar Asien och själv har kollat på lite anime-serier tycker jag det var lite extra kul. ^^
 
Sen hade jag som varje onsdag dans med mina underbara medlemmar mellan klockan 16-18. Har haft individuella samtal med dem de senaste gångerna så att jag som ledare vet hur jag ska hjälpa dem för att uppnå sina mål och så vidare. Tycker det är så otroligt viktigt att skapa en bra relation mellan medlemmar och ledare. Jag tycker verkligen om varenda en av dem så himla mycket och är så stolt över dem. ♥
 
Efter det var jag bara hemma en snabbis och tog bilen innan jag åkte och hämtade syster på konfirmationen. Hon har samma ledare som jag hade och jag tyckte verkligen om mina ledare och min konfirmationstid så det var verkligen roligt att hälsa på och hur varmt välkomnad jag blev. Känner mig så hemma och trygg i kyrkan. Så mycket kärlek till konfirmationstiden och folket där. ♥
 

Stretches For After a Stressful Day.

Hittade denna på Buzzfeeds Youtube-kanal och kände att den verkligen var värd att dela och låta fler ta del av! En video jag tror vi alla kan behöva någon gång. :)
 
 

Spexfoto och pizza!

Halloj!
Måndag idag efter en härlig långledighet och vi rivstartade veckan med ett välplanerat spexfoto!
När man går i trean får man istället göra något kreativt på sitt skolfoto istället för ett vanligt traditionellt och eftersom det är lite typiskt humanister att vara en tavla valde vi att göra Nattvarden av Leonardo da Vinci i modern tappning. Och när jag säger "modern tappning" menar jag pizza, chips, godis, ja, hela köret, haha, och vanliga kläder i tavlans färger. Extra cred till Joakim också, klassens enda kille, som ställde upp med peruk och lösskägg för att föreställa Jesus!
 
Kanske inte det mest kreativa, haha, men vi är nöjda ändå! Man får även lägga till en text och då valde vi "Vi fadear ut med en sista måltid" då citatet "Vi fadear ut" är något som en av våra favoritlärare säger varje gång vi slutar lektionen och måltidsgrejen kommer från att nattvarden hör ihop med Gud, Jesus och den sista måltiden (som även det finns som tavla) så ja, vi tyckte det var lite kul och passande. Lite långsökt kanske, men men, haha. ;)
 
För att då få tag i pizzakartongerna till fotot gick vi såklart och åt pizza på lunchen hela klassen! Väldigt mysigt då jag verkligen tycker om min klass. ♥
 
Känns helt sjukt att ha tagit allra sista skolfotot, nu känns det verkligen att det börjar närma sig slutet av gymnasietiden...
 

Birthday party!

Söndag idag och denna långhelg börjar lida mot sitt slut. Som jag nämnde tidigare i veckan har jag haft studiedagar torsdag och fredag vilket ha varit himla skönt! 
 
Fredagkvällen bjöd på födelsedagsfest för Amanda och Nora hemma hos Nora. Mycket härligt folk var det och det skaffades även nya bekantskaper. Som ni redan vet vid det här laget dricker jag otroligt lite alkohol vilket gjorde att jag valde att avstå helt denna kväll och ta bilen istället. 
 
Visade sig att det var ett väldigt bra beslut då jag nog åkte fram och tillbaka fem-sex gånger för att skjutsa och hämta folk, haha. Mycket dans och prat blev det självklart och jag och Stina var inte hemma hos mig förens runt tretiden. Dock somnade vi inte förens typ fem, haha, men var ändå pigg igår faktiskt! :) 
 
Då var det 85-årskalas istället då jag även då fick agera lite chaufför, haha. Trevligt det också! ♥
 
Bjuder på lite halvdåliga Snapchat-bilder från i fredags, haha.
 

Ett snabbt hej!

Lördag idag och ville bara kika in och säga hej efter gårdagens födelsedagsfest innan jag ska iväg på ännu ett firande! Skriver mer om min helg imorgon, men kan säga att den hittils varit väldigt lyckad! 
 
Kram på er! ♥
 
 
Bildkälla: Pinterest.com

Äntligen hans tur! #2

Om jag freakde ut över det första uppträdandet han gjorde i det här programmet, är det ju ingenting mot vad hypead jag är nu! Alltså detta är så himla bra så jag blir ju nästan tårögd, haha.
 
Älskar verkligen hur han uppmärksammas för det han älskar och är så otroligt duktig på. Han har utvecklats så mycket sen hans debut och att se honom ta mer plats både i sin grupp med GOT7 och utanför är bara så härligt att se. ♥
 
Tycker verkligen att han får visa sin talang mycket mer i det här uppträdandet än det förra (men som också var grymt!) och gillar att man får se så många olika stilar; street, hiphop lite jazz och mer sexigt. Och för er som inte fastnar för dansen i sig kan ju hålla lite extra koll på den blonda dansaren runt 1.25... ;)
 
Grymt uppträdande av min förebild som är värt att uppmärksamma hundra gånger om! ♥
 
 

Irriterat pass.

Jag vet, det här inlägget kommer upp typ en vecka för sent, haha, men har inte haft tid att publicera det. I alla fall, detta var mitt pass förra torsdagen! :)
 
I torsdags var jag åter på hästryggen igen efter min förkylning och det var härligt!
Jag var ju helt inställd på att jag skulle rida Belle igen då jag och min ridlärare besämt det, men när jag kom till stallet har jag fått tillbaka min lilla ko Gypsy (gillar att kalla henne "min lilla ko" pågrund av hennes täckning, haha). Inte för att jag klagar, men lite snopen blev jag! Men men, ska köra Belle någon annan gång. :)
 
Även om jag var väldigt glad över att ha Gypsy igen gick passet inget vidare. Hon var väldigt stel och motstridig, speciellt i sin vänstersida, och jag fick inte igenom henne alls. Vi jobbade lite tempoväxlingar och där är jag väldigt nöjd med henne för de gjorde hon väldigt bra! Fick några riktigt bra galoppfattningar från skritt.Även om formen riktigt aldrig kom igenom hade hon ändå ett helt okej driv framåt och gjorde några fina skänkelvikningar. 
 
Nu gillar inte jag att klaga på andra och jag blir sällan irriterad när jag rider, men låt oss bara säga att två ryttare satte käppar i hjulet för mig hela tiden när vi red på två volter genom att inte hjälpa till med fördelningen och lägga allt på mig.
 
Jag kan inte få min häst att gå snabbare utan att hon ska dö, och inte fan tänker jag göra det heller, och när jag vänder och vänder och vänder, och de bara kommer ikapp utan att göra någonting åt sina egna hästars tempo, då blir jag bara förbannad. Vi måste ju samarbeta! Jag vände till och med in och bara ställde mig mitt i volten för att se om de gjorde någonting åt det så jag kunde byta plats och inte hindra dem med min lite långsammare häst, men nej. Fy fan på ren svenska vad jag var irriterad på att de inte kunde ta sitt ansvar och hjälpas åt. #ridskoleryttarekanrelatera
 
Jaja, nog om det, himla synd bara att det försvårade mitt pass ännu mer, men nu går vi vidare och hoppas det går bättre nästa gång. 
 

Fyra timmars hål...

Halloj!
Är nu inne på min sista timme av min fyra timmars långa håltimme idag, haha. Började dagen med ett seminarie i litteraturkursen, och nu har jag ingenting förens klockan 13.30 då jag har gymnasiearbete fram till klockan 16.00.
 
Efter skolan blir det då dans med showgruppen i två timmar. Hela tretton medlemmar är vi nu, helt sjukt roligt! Sen ska jag även stanna kvar en timme med fina Freja och vi ska fixa lite med lite annan dans, hihi.
 
Imorgon och på fredag är det studiedagar, tjohej! ♥
 

Grattis mamma!

Åh, det här inlägget skulle ju publicerats för flera timmar sen, men något hände så det kom ju inte upp och jag vet inte varför, så himla irriterande!
 
Grattis världens bästa mamma på din födelsedag. Tack för att du finns för mig och alltid stöttar och hjälper mig. Ord kan inte beskriva hur mycket du betyder för mig. Jag älskar dig.♥
 
Idag är det även kanelbullens dag ju så se till att äta många kanelbullar!
 
 
Bildkälla: Pinterest.com

Kort dag, kort vecka!

fHej!
Härlig dag idag med både vackert väder och kort skoldag! ^^
Började dagen med prov i teckenspråk vilket kändes väldigt bra, sen gymnasiearbetstid och engelska innan jag slutade innan lunch. Så himla skönt!
 
Tog bussen hem och min dag gjordes av en liten tant som började prata med mig. Hon var så söt och trevlig och det var verkligen sådan spontanitet som man vill uppleva. Och det kändes verkligen som att jag gjorde hennes dag också. ♥ 
 
Den här veckan är kort, då jag har studiedagar torsdag och fredag. Imorgon har vi en aktivitetsdag, men den är frivillig för treor då så mycket av vår gymnasiearbetstid försvinner, så får se hur jag gör med det. 
 
Nu ska jag ta tag i lite plugg innan jag repar av ett danspass!
 
Hoppas ni haft en bra måndag! ♥
 

Spontant äventyr!

Igår eftermiddag runt fyra-tiden fick jag ett sms från Frida där det stod följande; "Har du bil? Hämta mig om tjugo minuter, vandringsklädd, vi ska bestiga berg!"
 
Lite smått förvirrad hakade jag på hennes idé och hämtade upp henne, redo för vad hon nu hade planerat, haha. Först åkte vi och handlade matsäck innan vi styrde kursen mot en vandringsled som tar sig 300 meter rakt upp till en gammal ruin. Nog för att det bara var 300 meter, men jäklar vilken backe, haha. Bra för ben och rumpa, dock! 
 
Det var så värt det då vi kom upp hade en fantastisk utsikt över åkrarna och staden. Där satt vi en stund och åt vår mat, intog solens sista strålar för dagen, njöt av naturen och bara hade det bra. ♥
 
När solen försvann fortsatte kvällen hemma hos Frida med film, godis och lite kvällsbak av kola. Så mysig och spontan eftermiddag! ♥
 
 

Mobilblogg- Äventyr!

Halloj!
Fullt upp idag och nu sitter jag i soffan hos Frida och klämmer in ett blogginlägg!

Började dagen med en shoppingrunda med mamma och sen äventyr med Frida och nu sitter vi här redo för en myskväll. Mer om äventyret och det kommer imorgon!

Hoppas ni haft en jättebra dag, kram!


RSS 2.0