31 maj 2013

Vårkonsert!

Musik

Hej!
Förlåt för att jag inte hann blogga någonting igår, men det blev som jag trodde väldigt stressigt och mycket att göra. När jag väl kom att tänka på bloggen så hade jag inte tillfälle att skriva någonting vilket ledde till att jag aldrig hann med. Ber om ursäkt. ♥
 
Konserten i alla fall gick jättebra! :) Vi hade repetition och förutom att jag blev lite yr av värmen och fick sätta mig en stund och ta lite frisk luft så gick den bra. :) Själva konserten var ungefär två timmar och den gick jättebra! Det var vi, årskurs 8, och årskurs 9 och årskurs 5 från vår skola som hade konserten. Varje årskurs sjöng några egna låtar och på slutet sjöng allihop några gemensamma låtar. :) Min klass och vår parallellklass, den andra åttan, sjöng Drunken Sailor, April is in my mistress' face, Körtrall och Heal the World. Det var väldigt roliga låtar vi sjöng den här gången med väldigt fina stämmor och man känner sig verkligen duktig när man klarar av så svåra låtar på en hög nivå! :) En av de gemensamma låtarna vi sjöng var You med Robin Stjernberg! Är väldigt nöjd med konserten! ♥
 
Imorgon är det lördag och då ska jag äntligen åka och göra mitt slutgiltiga prov för EU-moped! Klockan 9.00 skriver jag och är väldigt nervös! Hoppas jag klarar det! :)
 
Ha det bra! :)
//
Hej!
Idag hade vi två vanliga lektioner fram till lunch som var hemkunskap och B-språk (jag läser spanska). På hemkunskapen fick vi laga en egen rätt som vi planerade förra veckan då vi skulle utgå från hälsa, miljö och ekonomi o.s.v och så fick vi skriva en inköpslista. :) Idag skulle vi laga rätten så jag och mina härliga vän Alfred, "Affe", gjorde färsbiffar i krämig tomatsås med tagliatelle och grönsaker! Riktigt gott blev det! :) Spanskan rullade på som vanligt, inget speciellt med det.
 
Efter lunch åkte vi och red på ett stall med klassen! :D Det var jättekul att se alla rida, hihi. Vi blev indelade i fyra grupper och vi som hade ridvana fick rida sist. Vi som var ridvana fick alla ansvar för en häst och fick leda och visa hur man skulle sitta, hålla tyglarna och så för de som aldrig ridit förut. Vi var ungefär fyra stycken som delade på varje häst. Jag fick rida en häst som hette Falco. :) En väldigt stor, men vänlig häst! Vi som var lite vana fick galoppera, rida volter och jag jobbade med formen. Det gick rätt så bra med tanke på att jag aldrig ridit honom förut. :) Han var väldigt känslig i munnen, men jag tyckte det gick bra. Fin häst! En rolig aktivitet med klassen! :)
 
Imorgon ska vi har vår vårkonsert som vi har övat inför i flera månader så det blir rep mellan klockan 12.00-14.00. Klockan 18.00 ska vi vara på plats igen och så börjar det klockan 19.00. Ska bli kul! :) Jag är inte säker på att jag får tid att skriva något inlägg då det brukar vara mycket att göra på konsertdagar, men något litet inlägg borde jag hinna få till av något slag! :)
 
Ha det bra! :)
//

28 maj 2013

Fantastisk!

Hästar

Hej!
Igår var mitt internet inte alls samarbetsvilligt och jag kunde inte blogga om min ridlektion, utan kunde bara lägga upp en liten bild. :( Ber om ursäkt, men det är sånt som händer.
 
I alla fall, igår hade jag ridlektion med fina Gypsy. :) Vi började med att skritta ut i skogen en sväng då vi skrittade och sen travade vi en runda och några galoppsprång blev det också. När vi kom tillbaka började vi jobba hästarna mer i alla gångarter och jobbade formen. Om Gypsys form har jag bara en sak att säga: Fantastisk! Hon var så otroligt fin! Tuggade på bettet, låg fint i handen, böjde fint på halsen och nacken, formade sig efter skänklen på de böjda spåren och bra framåtdriv. Så otroligt fin, det går knappt att beskriva. Man måste nästan uppleva det för att förstå. En av mina absolut bästa dressyrlektioner. ♥ Jag la också upp mina stigbyglar då de var för långa och tog tillfället i akt att öva min sits utan stigbyglar istället för att korta dem. :) Jag tycker oftast om att jobba utan stigbyglar (har självklart inget problem med stigbyglar, men om de ändå är lite för långa/korta kan man lika gärna lägga upp dem), då får man jobba mycket mer på sin sits.
 
Idag var det skola som vanligt och efter det var jag med min fina vän Tilda! ♥ Vi hade väldigt kul som vanligt och pratade om allt mellan himmel och jord. Efter ett tag tog vi tag i oss och gick ut och sprang intervaller. :) På vägen hem tog vi en sväng förbi stallet och hälsade på hästarna. Tack för dagen!
 
Imorgon är det skola, men efter lunch ska vi åka till en ridskola och rida med klassen! Kul! :)
 
Ha det bra! :)
//