5 oktober 2013

MALTA!

Värt att minnas

Hej!
Här kommer ett riktigt inlägg om min klassresa till Malta! :D Jag kan börja med att säga att det var jättekul och att det verkligen var värt allt slit i alla dessa år. ♥ Det här kommer bli ett låååååångt inlägg, haha. :) Nu kör vi!
 
Söndag:
Klockan 4.00 träffades hela klassen på en parkering där det var lite snabb information och sen åkte vi till flygplatsen. Klockan 6.30 gick planet och resan gick bra. Mycket skratt, nervositet och härlig musik, bl.a gamla schlagers från 80-talet, haha. Vi landade runt klockan 10.20 och då åkte vi till hotellet Blue Sea St. George Park & La Vallette Resort som ligger i St Julian's, en bit utanför huvudstaden Valletta. Vi fick våra rum, åt lunch på Burger King badade, i poolen, utforskade området och på kvällen gick vi till en strand och myste. Efter kvällsmaten hade vi sångrepetition utanför matsalen i brist på lokal och det uppskattades av många som stannade och filmade.
 
Måndag:
Vi åkte in till Valletta för lite shopping och seightseeing. Denna gången åkte vi kommunalt med buss in och det var hemskt! Bussarna var alltid jättefulla så vissa stannade inte och eftersom vi var så många delade vi upp oss i två grupper. Den första gruppen fick plats på en av de första, men vi i den andra fick vänta 45 minuter till. Alla andra bara trängde sig fram så det var omöjligt att komma på. Som tur var hjälpte han som gav oss våra biljetter på hållplatsen oss så att vi kom på tillslut. Usch, det rekommenderas inte att åka kommunalt in till Valletta! Humöret blev ändå bättre sen bland oss alla trots frustrationen över bussen och vi gick till Upper Barraka Garden där det var en fantastisk utsikt över Grand Harbour Bay. Vi gjorde också ett litet spontant framträdanden här och vi gjorde många fler under resan på lite olika ställen. Vi shoppade, åt på restaurang och sen bar det av hemåt för bad, egen tid och körrepetition.
 
Tisdag:
Vi åkte ut på en heldag med en katamaran! Det var bara vi på den förutom fem till så det var roligt. Havet var väldigt vilt och de som låg på näten längst fram skadade sig lite när en stor våg kom, men som tur var inget allvarligt. Vi som satt på taket hade jättekul och det kittlade så mycket i magen när det var så stora vågor! Vi stannade på ungefär tre ställen där man fick bada och det fanns cyklop och snorkel att låna. Det var jättevackert! Det serverades mat och dryck och det var fantastiskt väder. Tyvärr var det några som mådde illa och kräktes och några panikattacker bland några blev det med, men alla mådde bättre sen.
 
Onsdag:
Det blev en tur till Valletta igen och sen körrep inför kvällens konsert. Konserten var i en jättevacker kyrka och det gick bra. Eftersom det var sista kvällen umgicks vi extra mycket allihop och myste. Vi skaffade klasströjor på ett speciellt ställe där det står "What happens in Malta stays in Malta". På ryggen fick alla skriva sina namn.
 
Torsdag:
Sista dagen. Det packades och städades och sen åkte vi till Blue Grotto och åkte i småbåtar in i jättefina grottor. Vattnet var så fint och grottorna med. Det var en man där också med två fåglar, en bergsuv och en falk som man fick hålla i. Jag höll i bergsuven vid namn Nina, det var så häftigt! Sen åkte vi till klipporna Dingli Cliffs och sen till staden Mdina där vi hade konserten kvällen innan. Jättevacker och lugn stad, helt annorlunda från Valletta. Vi åt mat och sen åkte vi vidare och stannade i ett litet samhälle. Klockan 19.30 gick planet hem.
 
Det har varit jättebra och Malta är ett väldigt vackert land. Hotellet skulle jag dock inte rekommendera. Jag är inte kräsen och det funkade ju absolut för den korta tiden, men tyvärr var det ofräscht med  bl.a smutsiga lakan och sängar, ingen AC, trasig toalett m.m och sånt tycker jag ändå borde funka. Det var nästan roligt hur mycket otur vi hade under kvällarna på resan. Första kvällen försökte några ta sig in i vårt rum, andra kvällen gick brandlarmet, tredje kvällen svimmade Ida och fjärde kvällen blev några av killarna utelåsta, haha. En annan rolig grej var att Tony Irving var på samma plan som oss både dit och hem!
 
Nu har jag inte berättat precis allt som ni kanske förstår, men att veta att vi gick och köpte vatten, badade, pratade minnen och gjorde lite allt möjligt på vår fritid är ju inte så intressant och mer en självklarhet. ;) Jag har fotat massor och bilder kommer att komma så småningom i olika delar. Har filmat också så försöker få ihop en film med. :)
 
Nu blev det ett väldigt långt inlägg, så jag beundrar er som orkade läsa allt, haha. ♥
 
 
Nelly

Det låter som en härlig resa! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress