Hej!
Nu har jag kommit hem från en härlig vecka med familjen! ♥ Här nedanför kommer en liten sammanfattning om veckan. :)
 
Fredag- söndag:
Vi åkte hemifrån och åkte till mina kusiners (Emil och Jens) sommarställe och firade Jens som fyllde 14. Det blev mycket sol och bad och även en tur in till stan när regnet bestämt sig för att titta fram. Förutom ett möte med en älg och sina två kalvar i skogen (ett väldigt lugnt och stillsamt möte på ca 15 meters avstånd, önskar jag hade haft kameran!) och en väldigt långbent spindel som attackerade mig mitt i natten, så var det en lugn helg. :)
 
Måndag:
Måndagmorgon lämnade vi sommarstället och begav oss ner till en camping i Falkenberg där vi hade hyrt en stuga. Den så kallade "stugan" var inte direkt någon vanlig campingstuga, utan en sommarstuga i utkanten av campingen inredd i äkta 70-talsstil med flera rum, dusch och trädgård. Stugans söta namn var "Ekorren". På kvällen gick vi ner till stranden och badade i havet och plockade snäckor. :)
 
Tisdag:
Vi åkte mot storstaden Malmö där vi hade hyrt en stuga en natt. Vi tog bron över till Danmark och gick på det stora akvariet "Den Blå Planet". Vi stod i kö i ungefär en timme, men vädret var fint så det gjorde inget. Akvariet var inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det var fint ändå och en rolig upplevelse. :) När vi skulle gå till bilen spöregnande det så vi fick ta skydd under ett cykelskjul med två familjer till tills det avtog, haha. Jag filmade rätt mycket på akvariet och så med VideofyMe och har försökt ladda upp filmen, men än så länge vill den inte. När jag får ordning på det kommer den självklart upp här. :) På kvällen började det åska och blixtra längre bort, så man kunde se blixtarna i molnen! Svårt att förklara, men sjukt coolt!
 
Onsdag:
Natten mellan tisdagen och onsdagen regnande det något otroligt mycket och ingen av oss hade fått särskilt mycket sömn. Som grädde på moset skulle vi åka och titta på live-sändningen av sommarprogrammet "Sommarlov" som sänds varje morgon på tv. Min syster hade sett jättemycket framemot det, men vi insåg att vi verkligen skulle bli dyngsura och bestämde att vi inte skulle åka. Till min systers stora lycka avtog regnet och vi bestämde oss för att köra på ändå! Vi lämnade stugan och åkte och tittade och till vår förtjusning sprack det upp och det blev plötsligt en härlig sommarvärme! :) Efter det åkte vi till det stora köpcentret "Emporia". Ett lyxigt och superstort köpcenter med många exklusiva affärer som bara finns här, eller är glest utspridda i landet. Självklart finns det de mer "vanliga" affärerna också. Det var väldigt snyggt och tyvärr fick man inte ta några bilder, men befinner ni er i Malmö så tveka inte att åka dit! Man kunde åka upp på taket och där fick man en vacker utsikt över Malmö. :) Efter det åkte vi vidare till en camping i Åhus där vi stannade i två nätter. Stugan var superlyxig och vi bodde bara några meter från havet, så nära att vi kunde höra havet från stugan!
 
Torsdag:
På torsdagen låg vi först en stund på stranden och sen åkte vi till Brantevik och besökte Kiviks Musteri. Vi gick i äppelträdgårdarna, åt lunch, tittade i presentbutiken och avslutade med affären där de har deras alldeles egna produkter. Det finns bl.a juice, chutney och must, allt tillverkat av deras egna äpplen och päron. Sen åkte vi vidare och tittade i lite fler lantliga och mysiga affärer, bl.a en mysig chokladaffär! En väldigt fin affär som var inredd i gammaldagsstil och de gjorde chokladen själva också. :) Självklart var vi tvungna att köpa lite choklad och ha en alldeles egen chokladprovning tillbaka i stugan, hihi. Till kvällen gjorde vi det extra mysigt och grillade korv vid en liten grillplats bredvid stugan.
 
Fredag:
På fredagen var det dags att åka hem och det finns inte så mycket att säga om det. Vi stannade lite på vägen och besökte lite småställen och så.
 
Det har varit en jättebra vecka, men det var så skönt att komma hem. Jag fick träffa mina små ögonstenar Snuffe och Salmiak igen. ♥ Borta bra, men hemma bäst!
 
Ett bildinlägg kommer att komma! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress