17 december 2012

17 december- Stafett

Hästar

Hej!
Idag var det repetition inför konserten imorgon och på onsdag mellan klockan 8.20-15.05. Det var en rolig, men varm och lång dag, men det var väldigt kul att öva med Symfoniorkestern  som vi ska uppträda med!
 
Nu på kvällen var jag och red och jag fick ha fina Grayson igen! ♥ Eftersom det var sista lektionen på två veckor, så lekte vi och körde stafett! Vi började med att värma upp och jobba i skritt, trav och galopp och red på lite volter, serpentiner och så. Sen ställde vi upp och provhoppade de två hindrena och efter de blev vi indelade i två lag och ställde upp på kortsidan med huvudena åt långsidan. Vi fick köra i vilken gångart vi ville, skritt, trav eller galopp. Vi körde fyra grenar och i en gren skulle vi rida slalom mellan koner, vända runt en kon och sen full fart tillbaka in i mål! Vi körde en i taget, men när den innan hade kommit i mål fick nästa rida iväg och de som först hade alla medlemmar i laget över mållinjen vann grenen!  
 
I en annan gren skulle vi göra ungefär samma sak, rida slalom mella koner, men vi skulle vända vid granen ( vi har en stor gran i ridhuset med julkulor och en fin, lysande snögubbe nu under jultiden, jättefint! ) och hoppa över ett hinder och sen in i mål. I nästa gren skulle vi ta ett spö ur en kon, rida med den till nästa kon och stoppa i den där, vända och hoppa över hindret och tillbaka in i mål. I den sista grenen skulle vi skritta fram till granen och för varje travsteg hästen tog fick vi en starffhalt på tre sekunder. Sen när vi var vid granen skulle vi ta oss över hindret, inte i skritt, och sen in i mål! Tyvärr vann inte mitt lag, men det var väldigt roligt och roligt att göra något annorlunda! ♥ En rolig lektion!
 
Imorgon är det repetition igen och på kvällen konsert! :)
 
Ha det bra! :)
//
Nelly

Låter som en riktigt rolig ridlektion! ^^

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress