Idag var vi på bio med klassen och humanisttreorna på vår svenskalektion och såg filmen The Swedish Theory of Love vilket behandlar gemenskap och ensamhet i Sverige.
 
The Swedish Theory of Love är en dokumentärfilm om hur vi svenskar har blivit allt mer självupptagna och osociala. Vi uppmanas att bli enskilda invdivder som ska ta hand om oss själva och inte vara beroende av andra, och vad som då händer i ett samhälle där man inte har samma gemenskap.
 
Detta gav verkligen en tankeställare och jag tycker att det är en film alla som lever i Sverige borde se. Självklart är vi sociala och engagerade i Sverige också, men denna film gav ett perspektiv på det hela och fick en att inse saker. Scenen när en man legat död i sin lägenhet i två år innan någon ens hittat honom för att han inte hade någon som brydde sig om honom, fick mitt hjärta att brista. Två år.
 
Vi måste ta hand om varandra. Det är inte rätt att en människa ska dö ensam utan någon som bryr sig om en. Vi måste ta hand om varandra, både nära och kära, men även de som bara behöver en extra hjälpande hand. För vi lever i det här samhället tillsammans, och kan bekämpa ensamheten tillsammans. Det är vårt ansvar.
 
Så nästa gång du står på busshållplatsen, prata med den andre där, när din granne är hemma, bjud över hen på fika, eller ring din farmor du inte pratat med på länge. Vi lever tillsammans, inte ensamma. 
 
Josefine

Den låter jätteintressant!

MartinaOlsson

Vinn ett presentkort hos Solentro där du kan skapa din egna bok (fotobok, receptbok.. ja, det är bara fantasin som sätter gränserna)!
http://martinaolsson.myshowroom.se/57417/tavling-vinn-ett-presentkort-hos-solentro/

Kourtney

Usch, ja jag håller med! Vill ha en kille från England, usa eller australien, de är mycket mer utåtriktade än vi svenskar och trevligare också!

Linn Strömberg

Åh måste se!

Julia

Så bra!
sv: Åh ja det var verkligen så härligt! kram

Terese

sv: Åh tack så himla mycket!
Kram

http://siliiins.blogg.se

Härligt

Sandra SG

sv: vad roligt att du gilla mitt kollage!

Denise

Så intressant den låter! Verkar helt klart sevärd! :)

Amanda CL

den måste jag se! Låter väldigt intressant!

sv: tack så mycket <3 har typ släppt nu, oftast i alla fall

Boel

Åh den verkar som ett måste att se!

ISABELLA

Låter bra!!

JoJo

det verkar vara en väldigt tänkvärd film.

sv; ja dom har verkligen snygga träningskläder! :D hoppas du har en bra lördag! kram

Malin Bengtsson

Wow vilken powerful trailer!! Kan man se denna online någonstans?1

N A T H A L I E

Låter himla bra! :) kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress