Vad är egentligen min dansgrupp?
Som jag skrev i torsdags var jag äntligen tillbaka i danssalarna med mina fantastiska medlemmar!♥ Åh, så bra det kändes! Jag tänkte förklara lite kort för er läsare vad det är för dansgrupp jag sysslar med, hur den kom till nu, vart vi står nu o.s.v. då jag det har tillkommit många nya läsare samt läget för gruppen har förändrats. Observera att detta inte är den grupp som jag har som jobb och får betalt för, denna sköter jag ideellt.
 
Kort och gott är detta en dansgrupp jag startade när jag var 16 år gammal och precis börjat gymnasiet. Då skolan har en danslinje startade jag gruppen som en elevförening och fick då nyttja danslokalerna två timmar i veckan för min grupp. Syftet med gruppen var att alla oavsett tidigare danserfarenhet skulle kunna vara med och bara finna gemenskap i ett gemensamt intresse. Det skulle vara kul och lätt helt enkelt. Vi skulle även inte hålla oss till en stil, utan jag lärde ut diverse olika stilar för att man skulle få prova på och hitta det man gillade bäst, plus att det är nyttigt att lära sig behärska fler stilar. 
 
Genom åren har medlemmar kommit och gått och det är alltid lika kul för mig att se medlemmarnas utveckling. Från att kanske aldrig tagit ett danssteg, till att utöka sitt muskelminne och verkligen komma ihåg. Det tycker jag som ledare är som roligast; att se deras utveckling.
 
Men hur ser gruppen ut idag? Som ni vet tog jag studenten och får då inte ha kvar den via skolan då det är en elevförening och jag inte längre är elev. Jag beslöt mig då för att söka nya lokaler och sökte upp Studiefrämjandet, min gamla dansskola. Med hjälp av de där hyr jag nu lokaler gratis crka fyra timmar varje torsdag.
 
Något som jag märkt genom åren med gruppen är att de medlemmar som kommer in är väldigt spridda i erfarenhet. Vissa har dansat länge, och vissa inte alls. Därför gjorde jag nu i år en uppdelning. De två första timmana har jag en nybörjar-/fortsättningsgrupp och de sista två timmarna har jag en mer avancerad grupp. Detta för att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av tiden, och även att jag ska få lära ut lite fler danser på min nivå. Det blir inte bra om man hela tiden får dansa sådant som är för lätt/svårt för en själv. Då tappar man lätt motivationen. 
 
Så det är hur gruppen ser ut idag! Har massor av nya medlemmar och fler på ingång, vi kan lätt med hjälp från Studiefrämjandet få hjälp med att sätta upp vår egna uppvisning, de nya lokalerna fungerar jättebra, jag är taggad på att fortsätta min ledarroll, och framförallt är jag så glad över att ha så underbara och engagera medlemmar som verkligen uppskattar allt mitt hårda arbete. ♥
 
Passet i torsdags sågs vi i alla fall allihopa alla fyra timmar oavsett grupp eftersom det var första träffen. Jag gick igenom lite info och sådant, grundsteg, och efter uppvärmningen började vi med en dans. Denna dans var på lite blandad nivå och var endast för att få dem att släppa loss och bli bekväma i sig själva, och även för mig att kunna avgöra i vilken grupp jag skulle placera vissa medlemmar i som jag var osäkra på. Låten var Pony- Ginuwine och dansen jag gjort bidrog till en heeeel del fnitter och röda kinder. ;) Men det var det som var hela poängen! De skulle släppa loss och bli bekväma med sina kroppar och med varandra och det blev dem efter fyra timmar, vilket var precis syftet! Jag anser liksom att är man bekväma med varandra vågar man gå "all in" mer utan att vara rädd för att göra bort sig och därför är gruppsammanhållningen så viktig! Himla roligt var det och de var sååå duktiga! ♥
Glöm inte heller att ställa frågor i min frågestund om ni vill det! Det går bra att kommentera din fråga här, annars se inlägget nedan. ♥
Matilda Berlin

Men åhh så roligt! Kul att du förklarade <33

Emelie Andersson.

Så himla roligt och du är grym! <3

Linnea Kinis

åh vad roligt! och smart att dela upp grupperna efter erfarenhet :)

Julia

Så kul med en dansgrupp!

Louise

Men åh vad roligt! Grymt av dig att starta en dansgrupp när du var så ung :-D

Natalie

Åh vad roligt att läsa om dansen <3

Angelica

Så kul att läsa :D

My

Så himla roligt :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress