Rom #part 1
Här kommer då första delen av dagarna i Rom! Kommer bli tre inlägg där jag går igenom dagarna, men sen har jag massor av andra Rom-relaterade inlägg planerade åt er, t.ex tips, några speciellt roliga upplevelser, bilder o.s.v. Vet att det är mycket text, men det är därför jag har delat upp det, kan tyvärr inte få det mycket kortare och ni har ju sagt att ni vill läsa så here you go! 
 
♥ Måndag 24/4
Vi samlades på resecentrum klockan 12.30. Klockan 13.05 gick bussen därifrån til Skavsta. 16.30 lyfte vi och landade i Rom klockan 19.25 ungefär där värmen slog emot oss direkt när vi klev av, helt underbart. Alla var i extas över att vi äntligen var där, haha. Åkte transfer till Termini vilket är Roms centralstation, sen en promenad till hotellet i området San Lorenzo där vi letade upp en trevlig restaurang och åt på. Första italienska pizzan fick det blir där! 
 
♥ Tisdag 25/4
Vi åt frukost vid klockan 7.30 och hade världens gulligaste italienska man som serverade oss, haha. Hotellet drivs av Frälsningsarmen så frukosten var typ lite rostbröd, mjölk och flingor/Coco Pops, frukt och croissanter, haha. Dagen vi skulle åka lyxade de till det för oss med juice och nutella, haha. ;) Inte världens mest näringsrika frukost kanske, men man stod sig en stund.
 
Sen blev det elevguidning (vi hade alla ansvar för en varsin "sevärdighet" eller område som vi skulle berätta om) vid Basilica di San Lorenzo al Verano, vilket är en kyrka, och kyrkogården Cimitero Monumentale Verano. Kyrkogården var verkligen vacker och mäktig med riktigt utsmyckade gravar, så får ni chans så besök den, verkligen värd ett besök! 
 
Sen hade jag elevguidning vid Terme di Diocleziano vilket är ett gammalt anikt badhus ombyggt till en kyrka typ (men ruiner finns kvar från badhuset), och en elevguidning vid kyrkan Santa Maria Maggiore. Där gick vi även in och det var jättelång kö, men det gick ändå snabbt, typ tio minuter. Mäktig kyrka! 
 
Sedan en elevguidning till vid Neros Gyllene Hus, innan vi begav oss till Colosseum för en guidad tur av det, Forum Romanum samt Capitolium och Piazza Venezia. Rekommenderar verkligen en tur av Colosseum och Forum Romanum, så mäktiga ställen! Rekommenderar också starkt att ni bokar in guidning med Brita Olsson om ni kan, hon har turer på svenska och är verkligen hur härlig som helst! ^^
 
Sedan hade vi fritid då vi åt god mat vid Piazza Navona och drack vårt första italienska rödvin! Sedan samlades vi alla gemensamt och åkte tillbaka till hotellet så alla skulle hitta ordentligt med spårvagnen första kvällen i Rom. 
 
Verkligen ett pyttelitet urval av bilder, haha, men fler bilder kommer såklart i bildrelaterade inlägg!
#1 - NICOLE

Men alltsåå.. hur härligt?? :))

#2 - Elin

Men så mysigt!!

#3 - elin

Härliga bilder!

#4 - Jennifer Queen

Ser ut som att du har haft det riktigt härligt och kul :D

#5 - Moa Kandelin

Åh vad mysigt med Rom. Maten ser ju verkligen grym ut!

#6 - Henrik Olsson

Rom är verkligen en fantastisk stad! :)

#7 - Karin

Jag vill verkligen en dag åka till Rom. Min mamma var där för måånga år sedan och hon har verkligen inte hjälpt min längtan haha och nu när jag googlade Cimitero Monumentale Verano så kände jag att jag verkligen absolut måste dit. Förhoppningsvis redan detta året :-) Hur är pizzan i Italien förresten? Har läst att den ska vara något alldeles extra ;-)

#8 - elin

Hoppas du får en toppen bra kväll<3

#9 - J

Vad roligt!!

#10 - Carro

Vilka härliga bilder :)

#11 - Matilda Berlin

Guu vad underbart det låter som att ni haft det!! =)

#12 - Linda

Men så mysigt det ser ut!!

#13 - Bella

Så bra ni verkar ha haft det!

http://nouw.com/bellss

#14 - Josse

Låter helt perfekt! :)

#15 - Hanna

det är sjukt hur man kan känna så, men det är nog en bra känsla också! För jag blir mer motiverad av att gå dit :d

#16 - A M

Gud så underbart, det är ett fint ställe!
sv: Ja den är rolig! :D Lite utmanande
Kram

#17 - Carolina Thoor

Åh låter som underbara dagar! Åh vad jag skulle vilja åka till Collesseum. Så mäktigt!! :D

Sv; ja, det var riktigt mysigt! Härligt härligt :D

#18 - Anita

Fina bilder :D