Kinesiskt språkutbyte!
I onsdags hade vi som sagt träff med kineser samt kinesiskastuderande från staden, och det var så himla roligt! Halvt pinsamt, men roligt, haha.
 
Det var runt tjugo styckna flytande kinesisktalande samt vi i min grupp och några som läser kinesiska på hemspråk och som är på ungefär samma nivå som oss. Det började med att vi fick frågor att ställa till varandra på kinesiska och hjälp, vad läskigt det var, haha. Som tur var kunde de flesta rätt bra svenska vilket gjorde det hela lite bekvämare, haha.
 
Jag ville ju dock sjunka genom jorden när min kinesiskalärare bad mig att presentera och berätta om mig själv på kinesiska inför hela klassen... Paniken var ju oslagbar, haha! Men det var bara att bita ihop och göra det och det gick rätt bra, alla andra verkade nöjda, men jag är mest nöjd med att jag gjorde det överhuvudtaget. Försöker ta det som en komplimang att min lärare tycker jag är tillräckligt bra för att utmana mig sådär, haha. 
 
Sedan gick en av lärarna igenom hur man gör dumplings och några av oss fick prova. Senare fick vi smaka dem och dricka grönt te och bara socialisera med varandra och då släppte rätt mycket spänning. ^^
 
Det var en väldigt rolig träff och jag var faktiskt helt lyrisk när jag gick därifrån. Jag blir så inspirerad och mer taggad på att utveckla språket när man sätts i den miljön. De som kunde kinesiska pratade ju mycket kinesiska med varandra och det var så häftigt att bara höra och insupa och försöka förstå.
 
En väldigt rolig och lärorik, men ändå pinsam, haha, träff med roliga människor som jag mer än gärna skulle göra om. ♥
 
#1 - Days by Johanna

Låter som en bra möte. Klart du skall ta det som en komplimang från läraren att du fick äran och göra det :) Det visar att du är duktig!

#2 - Netti Starby

Kinesiska är verkligen ett svårt språk och vad duktig du är! :-D Kramis

#3 - Jessica Högberg

Vilken rolig ide!! Varför läser du kinesiska?? Vilket språk läser du, mandarin?? Gjorde ett kort försök på kantonesiska för många år sen... svårt!

#4 - My

Vad roligt :D

#5 - jessy

Va kul :D

#6 - Amanda

Åh vad roligt 😃

#7 - Gabriella

Så roligt!!

#8 - Zyllah

Pluggar du kinesiska?? Guuuud vad underbart. <3

#9 - Amanda CL

låter kul :D

#10 - Linda

Åh så roligt :-)

#11 - Carolina Thoor

Men åh vilken rolig träff och jag förstår att det kändes pinsamt. Jag är en person som gärna säger ''nummer två'' på menyn eller pekar på sådana restauranger. Jag vågar mig inte på att uttala rätten xD

Sv; ja, det håller jag helt med om. Alltid kul att gå på lärorika föreläsningar! :)

#12 - Lorissa Lovebomb

Gud det låter så himla spännande, stort!! :D :D

#13 - Boel

Grymt jobbat ju :D