27 maj 2016

Vilda Hilda!

Hästar

Ja, rubriken skulle kunna vara ett väldigt passande smeknamn på hästen jag red igår!
Min ridlärare fick någon idé om att byta häst på mig från Gypsy och låta mig prova någon annan. Jag var väl inte jätteförtjust till en början, haha, då jag och Gypsy har ett speciellt band och jag älskar henne så. Vi är ett team. 
 
Det är ju såklart nyttigt att rida andra hästar så gick med på det! 
I boxen var hon rätt bånstyrig och ville inte riktigt samarbeta, haha. Verkligen skillnad mot Gypsy som låter mig göra precis vad jag vill med henne i boxen och som lätt går med på att tränsas. Efter att ha bråkat lite i boxen var allt på plats i alla fall och jag satte upp. Det första jag märkte var att hon var mycket smalare än Gypsy, haha. Inte för att Gypsy är tjock, men hon har en helt annan kroppsbyggnad.
 
Började skritta fram och hon var väldigt pigg, men på ett bra sätt. Hon var väldigt annorlunda Gypsy i många sätt, och jag fick jobba annorlunda för att hitta hennes stöd och form, vilket tog sin tid att hitta. Hon var rätt så yvig och lite "all over the place" vilket gjorde henne svår att plocka ihop.
 
Det blev dags för galopp i alla fall, och oj, vilken härlig galopp! En sådan stor galopp i en sådan liten häst! Det var länge sen jag galopperade så fort! Verkligen härligt. ♥ Och även om hon var pigg lyssnade hon alltid, ibland lite för bra när jag bara ville samla henne i traven och hon genast saktade av istället, haha. 
 
Vi gjorde lite små skänkelviksövningar, men jag fokuserade mest på att hitta henne och känna samspel genom passet. Mot slutet hade jag hittat henne och hon var verkligen så fin. ♥
 
Passet överlag då?
Jag ska vara ärlig; vissa gånger ville jag bara ge upp, gå därifrån och gråta för att hon kändes så jobbig och jag fick så himla ont i kroppen av att hålla henne. Jag hoppas min kropp är lite mer van nästa gång så jag slipper få lika ont, för usch, det var inte kul. Men så fanns det de där guldklimparna när jag hittade henne och samarbetet flöt på. Och den underbara galoppen såklart!
 
Jag och min ridlärare bestämde att jag ska köra henne nästa vecka också och det känns kul! :) Även om jag redan nu saknar min älskling Gypsy. ♥
 
Söta racer-hästen. ♥
 
Terese

Åh så härligt fina du!

sv: Haha, ja visst är dem!
Kram

Fanny

vad kul med lite variation :D

sv: jaa snälla gör det :D

Hanna

det är ju roligt du med :D

Julia

Så fin häst!
sv: Åh ja verkligen så gott! Kram

Amanda Jona [SPONTAN]

Haha, lät spännande! ;)

Tuva Björnwall

kul att byta lite iallafall :D

LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Nice! Härligt att du ska få rida henne igen. :) Kan vara nyttigt att testa lite nytt ibland!

Josefine

Inte helt fel med galopp låter det som!

Gabriella

Såå fin häst!!

Linn Strömberg

Spännande att rida en annan häst! Väldigt nyttigt och lärorikt kan jag tänka mig <3

Tilda Barkselius

Skönt att det gick bra under delar av passet i alla fall!

Anita

Kul att få testa ny häst! :D

Emelie Andersson

Precis som du säger så är det ju väldigt nyttigt, men det är svårt när man har någon som man har fastnat för ;)

sv: Åh tack fina du, vad glad jag blir <3

Josefine

Roligt att testa något annat!

sv: Tack så mycket :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress