I torsdags satt jag efter två veckor äntligen på min älsklings rygg igen! ♥
Det kändes jättebra och jag har saknat henne så mycket. Det var hoppvecka för övriga elever på ridskolan så vi utnyttjade bommarna och körde lite markarbete med bommar.
 
Vi värmde upp som vanligt och hon kändes genast väldigt fin. Sen gick vi på en övning som såg ut såhär;
 
Kort bomserie i början av långsidan, ett varv på stora A-volten för att sen komma över bommarna en gång till, sen fortsätta långsidan mot en längre bomserie med ökad steglängd för att sen vända upp vid C och flytta hästen i skänkelvikning (snett) ut mot den andra långsidan för att sen gå på en kort bomserie.
 
Sen bytte vi på allting så att den långa serien kom först. Det var en väldigt bra övning då vi fick jobba mycket med tempoväxling. Det var mycket lättare att gå från ett lugnare tempo över den första serien till att öka till den andra, än att göra vice versa, men hon var väldigt duktig och trampade på bra med sina korta ben över den längre serien! Hon verkar känna sig mycket säkrare nu med hinder och bommar på banan så jag tror att hennes hopprädsla är på väg bort någorlunda i alla fall. :)
 
I galopparbetet höll hon sig också riktigt fin och stadig i formen och fick faktiskt vara den hästen att lugna alla andra då de brallade loss ordentligt. Jag vet inte riktigt vad som hände bakom oss i mellanåt, haha, men Gypsy höll sig lugn och då lugnade sig de andra med så smånigom.
 
Mitt mål då för 2016 tillsammans med Gypsy är att börja rida henne på bett igen. Som jag nämnt har jag fått välja själv vad jag vill rida henne på och då valt att köra henne på hackamore (bettlöst) då jag tycker att hon går så mycket bättre på det. Nu när vi verkligen hittat varandra där vill jag försöka överföra den fantastiska känslan till hennes vanliga bett. Jag pratade med min ridlärare om det som sa att det lät jättebra och att jag ska få rida henne på ett gummibett då Gypsy har en tendens att rulla upp bettet på tänderna/tungan och hålla på. Så vi ska se om hon trivs bättre med gummibett så ska jag få prova och utvärdera med tanke på att jag känner henne så bra.
 
Det känns så bra när ridläraren ser oss som ett och verkligen låter mig ta ansvar över henne och prova nya saker! ^^ Då känns det verkligen som att de har förtroende för mig och att det verkligen är jag och Gypsy. ♥
 
 
ISABELLA

vad härligt! :)

Elin

Vilken bra övning! :)

Sanna

Man blir så glad när ridlärarna litar på en och verkligen låter en testa lite som man vill :) Lycka till!

coffeeandcupcake.blogg.se

Så mysigt och va tillbaka igen :)

Julia

Så söta
sv: Åh tack vad glad jag blir! kram

Terese

Åh så roligt!

sv. Tack så mycket vad kul att du tycker det!!
Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress