I torsdags var det äntligen dags för mig att sitta upp på min prinsessa Gyspy igen! 
Ord kan inte beskriva hur mycket jag saknat denna häst, så underbar är hon.
 
Passet i sig var lugnt och vi tog en mjukstart då både hästar och ryttare kommit tillbaka från ledigheten, något som märktes på både mig och henne, haha. Inget avancerat den här gången alltså, utan mest grunder som att hitta formen och bjudningen, lösgöra dem, hörnplaceringar för att få kontakt med innerskänkeln o.s.v.
 
Som vanligt tar det ju ett tag för henne innan hon kommer igång, och jag tyckte inte det tog mycket längre tid än vanligt vilket var positivt med tanke på hennes långa vila! Efter en stund blev hon väldigt mjuk och följsam och mycket lättare att jobba med!
 
Trots att jag tyckte hon kändes pigg och hade ett bra framåtdriv, var hennes kondition verkligen inte på topp. Efter ett tag i det fina läget och en del galopp märktes hennes dåliga kondition och mjölksyran och hon blev segare och började "harva", alltså när hon drar ned huvudet upprepande gånger. Detta brukar hon göra när hon tycker det blir jobbigt och är lite av en dålig vana hon har, men nu började hon med det mycket tidigare än vanligt vilket är förståeligt. 
 
Det märks verkligen att hon har haft flera veckors vila, men jag ser fram emot att jobba upp henne igen! Visst har hon ju gått lite ridläger och så, men hon har ju inte alls ridits något sånt pass som jag rider på henne. De passen jag kör på henne får hon ju bara en gång i veckan och det märks verkligen på henne hur mycket de ger henne, vilket är väldigt roligt!
 
Själv är jag ganska öm i kroppen, haha, och det kommer nog ta några pass till innan kroppen vant sig helt igen.
 
Hur som haver; nöjd med passet och nöjd över att vara tillbaka! ♥
 
 
Det ska också bli väldigt roligt att få uppdatera den här kategorin på bloggen igen!
Det blir ju lätt så att den står tom när ridningen har uppehåll, men nu kommer det bli inlägg om mina pass igen. Och vill ni ha fler hästrelaterade inlägg? Ridningen är ju ett stort intresse jag har med, jag skulle säga att ridning, dans och språk dominerar, så vill ni ha fler hästinlägg bloggar jag gärna om det! Let me know! Är ändå glad att kunna uppdatera den här kategorin igen. ^^
Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så underbart! :)

Amanda CL

härligt att vara tillbaka på hästryggen :)

Josefine

Vad kul, man har ju sin favorit!!

sv: Tackar :D

Emma Engström - Skönhetsbloggare hos Beautyboulevard

Vad roligt att du ska börja jobba upp henne igen! :D Kram

Emelie Andersson

Äntligen, har saknar dina ridinlägg men förstår såklart varför den har stått tom :) ännu mer hästrelaterade inlägg! :)

Johanna

Åååh så härligt! <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress