22 april 2016

Tempoväxlingar

Hästar

Igår red jag på min älskling Gypsy igen!
Vi värmde upp lite, och trots hindrena på banan var hon lugn och avslappnad. Efter nästan bara en kvart hittade hon ett jättefint utgångsläge att jobba vidare ifrån. 
 
Temat för dagen var tempoväxlingar och på den öppna och slutna delen av volten skulle hästen i travarbetet skritta två steg och sen komma fram i trav igen. Hon var såååå duktig och uppmärksam. Sen längde vi på stegen och de fick öka och stretcha traven riktigt ordentligt, för att sedan ta tillbaka dem och samla. Hon var otroligt mjuk och följsam, lyssnade på minsta lilla vink och formen var perfekt. Även när vi samlade och samlade travade hon långsamt utan att tappa bjudningen, och det är jag väldigt stolt över henne för. Det blir lätt så att hon tappar lite energi i långsammare tempo, men här behöll hon den perfekt.
 
Även galopparbetet gick bra och hon var pigg och fräsch med fin form! Vi gjorde båda saker i båda varven, och jag kände att i slutet av arbetet i andra varvet började hon redan att "harva ridbanan" (dra ned huvudet), men hon höll i. I skrittpausen sen släppte jag ned henne så hon fick länga på halsen ordenligt. Annars brukar jag behöva skritta ihop henne i skrittpausen för att få henne fin till andra halvan av passet och så att hon inte ska tappa sin form efter skritten, men när hon varit så fin första halvan och redan började tycka det var jobbigt släppte jag efter och lät henne slappna av innan nästa halva.
 
Det var klokt gjort, för hon harvade inte lika mycket sen. Dock hittade jag inte tillbaka till exakt samma fina form efter skritten vilket är risken när jag släpper henne sådär, men jag hittade tillbaka till ett ganska bra läge ändå. Då gick vi in i en ny övning med tempoväxlingar på ena långsidan och öppnor på kvartslinjen. Detta gjorde vi i båda varven och sedan gjorde vi även övningen i galopp, men istället för öppnor gjorde vi förvänd galopp. Överlag är jag nöjd med hennes arbete i båda övningarna!
 
Jag är väldigt nöjd med passet och att hon blev fin så tidigt och vi fick ett bra samspel. ♥
 
 
Julia

Så himla fin häst!
sv: Ja visst är de så snygga! kram

Lydia

Fin bild!

Terese

Fina hästen!

sv: Tack fina, och ja det är så galet gott!
Kram

Ewelina

Vad roligt att det gick bra! :D

Emelie Andersson

Åh vad kul att läsa om er utveckling! Tycker det verka gå riktigt bra :) Ni verkar passa så himla bra ihop! :)

sv: tack finaste du!<3

sandra.

Så söt :D och så skönt att det gick bra =)
hur länge har du ridit? :)

Linn Strömberg

Lät som ett bra pass, säger jag som inte kan någonting, haha <3

Natalie Honkonen

Kan inte mycket om hästar och ridning haha, men det låter jätte kul och vilken fin häst! Trevlig helg!

Tuva Björnwall

men sötaste!!

Lucy

Så söt :D

Gabriella

Vilken sötis!!

Josefine

Nyttig övning!

sv: Verkligen :)

Flisan

sv: det vare också :D

Fanny

Söt häst :) Kul att ridpasset gick bra :)

Tilda Barkselius

Härligt att det gick bra!

Matilda Johansson

Fin bild :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress