I torsdags hade jag återigen ridlektion på fina Gypsy!
Då det är hoppvecka var det hinder i ridhuset och vikarien, som förresten är jättebra, föreslog att vi skulle rida ute, trots det dåliga vädret som bjöd på både kyla och blåst, haha. Vi sa ändå ja för det skulle reslutera i en bättre lektion. Det är himla svårt att rida dressyr med massor av hinder i vägen och man kan inte göra särskilt avancerade övningar då. Utebanan är ändå mycket större så det är härligt, även om vi bara var fyra styckna. ^^
 
Vi red fram och först var hon lite töntig och låtsades bli rädd för saker vid sidan om, trots att jag skrittat fram henne på utebanan innan lektionen, haha. Hon lugnade sig sen så fort hon kom in i arbetet och vi värmde upp som vanligt i olika gångarter och på olika spår. Lite tagen bakdel red vi med.
 
Till en början var hon verkligen så stel. Det var som att rida ett betongblock. Jättestel och stark i halsen och sidan och jag fick jätteont i armar och axlar när jag skulle mjuka upp henne och forma henne efter voltspåret. Inte kul alls. Vi tog den första galoppen på volten och efter det släppte det. Bara sådär. Sen var hon helt underbart mjuk hela passet igenom. Fina häst.
 
Vi gick in i en övning där vi gjorde skänkelvikningar och volter blandat med galopp. Jag kan inte beskriva hur fina skänkelvikningarna var, det går inte. T.o.m läraren sa "Dina skänkelvikningar är så otroligt fina, seriöst, du skulle se dem." De blev bara bättre och bättre för varje gång och hela passet kändes så bra. Bara positiv kritik och vikarien, som jag ridit för flera gånger förut och varit på samma ridläger med, tycker det är så kul att se vår utvecklng tillsammans, att det verkligen går framåt. ^^ Så nöjd med lektionen och fina Gyspy. ♥
 
Jag och Nora skrittade fram på banan innan lektionen började och när jag ändå hade telefonen i fickan var vi ju självklart tvungna att ta den obligatoriska hästselfien. ;)



 
 
Elionia

Va fin blogg du har :)

Erica

Vad kul att det verkar gå så bra med ridningen! :-)

Nelly

Haha, dessa ston och deras idéer...! Men så härligt att det släppte :) Och vilket fint beröm du fick av läraren :D

Emma

Det är så underbart att rida! :')

Linn Strömberg

Vad roligt med uteträning :D

Simone Hallberg

Verkligen älskar att sitta på hästryggen så kan inte alls undgå att bli lite avundsjuk! ;)

linda

fina bilder

Josefine

Kul att det blev bättre efter galoppen!

sv: Tack :)

Stina

sv; Ja men precis, det tycker jag också!! :)
Hoppas du har haft en superbra helg!

Flisan

sv: ja super roligt ska det blir :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress