Okej, jag tänkte skriva ett litet inlägg om hur jag helt enkelt gör för att lära mig en ny dans, när det INTE finns en tutorial! :) Finns det en tutorial är det ju fördelsaktig att använda sig av den, men det är inte alltid det finns och då får man lösa det på egen hand! Med lite knep blir det oftast lättare om man ska lära sig på egen hand!
 
Kom ihåg att detta är vad som fungerar för mig, alla är olika! :)
 
1. Välj dans.

Det här är ju rätt så självklart, haha, men ändå ett viktigt val att tänka över. Tänk på vad det är för typ av dans du vill dansa och leta sen upp en bra modern dans t.ex om det är det du vill. Eller så kör du tvärtom; du har en låt du jättgärna vill köra till, leta då upp en koreografi till den. Eller så är det bara så att du hittar den perfekta koreografin  utan att du ens letat! Tänk på att inte välja en för svår dans. Den ska vara realistisk, men det är ändå bra med lite utmaning. Du vet bäst själv vilken nivå du ligger på. Känn att det är en dans du känner att du skulle kunna klara av för är det alldeles för svårt blir det inte kul när man inte förstår. Viktigast av allt; välj en dans du VILL göra. Det är ingen idé att traggla en dans du inte känner att du vill lära dig. Resultatet blir bäst om du vill göra dansen. Det är lättare att lära sig och man håller motivationen uppe.
 
2. Spegelvänt och annat tempo.

När du har hittat en dans du vill köra, kolla upp om den finns som spegelvänd version. Detta hjälper otroligt mycket. Du får rörelserna precis som du ska göra dem och slipper vända på dem själv, det kan vara lite klurigt. Kolla även om det finns spegelversioner med nedsatt tempo. Många danser lär jag mig utan nedsatt tempo, men det är otroligt hjälpsamt när det kommer snabbare och svårare rörelser att se dem i slowmotion.
 
Extra: Om dansen inte finns i spegelvänd version och/eller med nedsatt tempo, är det lätt att fixa det själv genom att ladda ned klippet till datorn (keepvid.com) och fixa det själv i iMovie. Jag vet inte hur det är med andra program, men det finns säkert där också. Annars kan du be någon med iMovie att fixa det åt dig.
 

3. Studera.

Titta på dansen. Hundra gånger. Att titta på dansen mycket och studera och memorera, utan att ens göra rörelserna själv, är väldigt hjälpsamt (titta då på din spegelvända version). Man får ett hum om vad som ska komma härnäst vilket gör det lättare sen när du börjar dansa.
 
4. Break it down.

När du har studerat kan du börja dansa! Börja smått, ta en bit i taget. Studera, memorera, försök. Var beredd på att du inte sätter steget direkt och att det absolut inte gör någonting. Öva steget tills du får in det och prova det sen till musik tills det känns bra. Sen kan du gå vidare till nästa del och göra likadant. En extra hjälp kan vara att i mellanåt köra allting rakt igenom utan musik för att verkligen gå igenom stegen och ta det i ditt tempo. Att filma sig själv eller använda en spegel kan också vara till stor hjälp så att man kan se och förbättra.
 
5. Öva öva öva!

Övning ger färdighet! När du har fått in hela dansen relativt bra, stegen sitter, tajmingen sitter, är det bara att öva på och finslipa!
 
Övrigt:

♥ Tänk på att ta det i din takt. Det finns ingen anledning till att stressa och det försämrar bara resultatet.
♥ Ha inte för höga krav på dig själv. Det kommer inte se perfekt ut i början, bara ta det lugnt och öva. Det kommer bli bra så småningom.
♥ Ge inte upp. Det kommer kännas svårt i mellan åt, men ge inte upp, du klarar det! Ta en paus om det behövs och kör igen sen.
♥ Viktigast av allt: HA KUL. Le, ha kul och njut av dina framsteg och att bli ett med musiken!
 
Lycka till!♥
Kohlers - Skönhet & Livsstil - Makeup Artist - Toppbloggare

Sv: Ja men det var verkligen awesome! :DFörlåt för sent svar. Som du sett på bloggen så har jag varit utomlands en vecka men nu är jag tillbaka. Kramis!

Linn Strömberg

Bra tips!
man kan spegelvända i Movie Maker också vet jag :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress