6 februari 2015

Ryggningar.

Hästar

Dressyrlektionen igår gick bra! Denna gång slapp vi farliga hörn med dolda faror, haha. ;) Vi värmde upp som vanligt och Gypsy kändes pigg och framåt. Vi började jobba lite framdelsvändningar för att förbereda inför ett helt nytt moment; ryggningar. Ryggningar är något som vanligtsvis inte lärs ut på ridskolor eftersom det inte är "ridning" på samma sätt, men eftersom vi går dressyrspecial ska vi självklart få alla dressyrens fantastiska delar. ^^ En ryggning är alltså när hästen backar, något som är lättare sagt än gjort.
 
Det var helt nytt så vi startade från grunden. För att förklara en ryggning kortfattat kan jag säga att man jobbar växelvis med hjälperna, höger tygel och skänkel och sen vänster tygel och skänkel, för att få hästen att backa. Man ska undvika att dra hästen bakåt med tyglarna, utan hästen ska jobba bakåt med hjälp av hjälperna. Det var lite klurigt, men vi fick till några bra! :) Alltid roligt att lära sig något helt nytt!
 
I övrigt kändes hon bra. Jobbade rätt mycket med hennes form i början, hon ville inte riktigt jobba på tygeln eller under sig, men efter ett tag lossnade det, speciellt efter ryggningarna då vi verkligen jobbade igenom kroppen. Då blev hon helt underbar och härlig! ^^ Min lilla dressyrstjärna. ♥
Emelie

Härligt att det gick bra :D

Nelly

Så roligt att prova på lite nytt, och härligt att det gick så bra! :)

S A R A

hoppas din helg blir bra!

Sara

Hoppas att du har haft en bra fredags kväll! :)

hanna

ja eller hur :d mycket man inte tänker på att de är bra på :D

J

sv;
den är riktigt bra! se den!

Flisan

sv: tack mår mkt bättre idag :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress