I torsdags satt jag äntligen på min prinsessa Gypsy igen!
Som vanligt körde jag henne på hackamore. Hon var förvånansvärt pigg och avslappnad för att vara hoppvecka! Som tidigare nämnt är hon hopprädd och spänner sig väldigt lätt när det är hinder på banan, även om hon inte ska hoppa. Jag hoppas verkligen att hon håller på att bli av med den.
 
Hon var i alla fall väldigt fräsch framåt och sög tag härligt i handen och gav ett fint stöd och en fin form. Efter uppvärmningen gick vi över i galopparbete för att förbereda inför den förvända galoppen. Förvänd galopp är alltså när hästen går med fel galopp i rätt varv om ni förstår, haha. I vanliga fall kör man ju höger arbetsgalopp i höger varv och vice versa, men nu skulle vi köra vänster galopp i höger varv och vice versa.
 
Vi värmde upp först bara vanligt med vanlig galopp på volterna och det gick jättebra! Hon höll formen (hålla formen i galoppen är henens svagaste sida) bra och hon fick inte bakbenen väldigt fint under sig. Så glad var jag! Sen gick vi över i en övning då vi från fyrkantsspåret gjorde en liten båge in på medellinjen och skulle då behålla samma galopp som vi kom i.
 
Bågen gör att många hästar tror att de ska byta galopp (de som kan) då det är vanlig väg för att byta varv, men det var ett steg för långt. Här skulle vi jobba på att hålla dem i samma galopp eftersom vi fortsatte i samma varv och inte bytte varv.Vi gjorde samma sak i båda varven och det gick väldigt bra, men bättre i vänstra. I höger varv låg hon ett steg före och bytte galopp några gånger, haha, vilket inte riktigt var uppgiften.
 
Sen tog vi nästa steg vilket helt enkelt var att fatta fel galopp i rätt varv, rakt upp och ned på fyrkantsspåret, galoppera några språng, för att sen bryta av och göra om fattningen för att få till det. För att hjälpa hästen kunde man göra en liten båge in för att sen styra ut på spåret igen. Här var det höger varv som var hennes svårare varv och vänster som var det lättare.
 
Det var väldigt roligt och svårare än man tror att få hästen att fatta fel galopp! Jag är väldigt nöjd med hennes insats genom hela passet, både energi-,form-, och fattningsmässigt, och väldigt nöjd med min egen då jag inte gjort detta förut.
 
Nu får jag inte träffa min prinsessa på två veckor p.g.a röda dagar. Kommer sakna henne så mycket. ♥
 
15 år & blivande mamma

Tack för att du förklarar! Alltså jag tycker det är jättespännande att läsa om hästar & så, men ingen förklarar ju vad saker & ting betyder, vilket du gör! Så tackar verkligen!

linah

vilken sötnos! <3

Denise

Låter som ett roligt och givande pass! :)

Zara

Härligt att rida!

sv: ja verkligen, var ganska längesen sedan jag var på resturang så det var mysigt :)

Cajsa Lindahl

Ja, galet skönt! Har inte längtat efter lov på så sjukt länge!

Merima

Vad kul att det gick bra och vad duktig du är med tanke på att det var din första gång! :)

Du, förresten! Just nu har jag en giveaway på min blogg i samarbete med todiefor.com där man kan vinna en valfri bikini (http://merimarujovic.devote.se/blogs/30279247/giveaway---to-die-for.htm). Det hade varit super kul om du deltagit! kramis!

Terese

Vilken fin häst!

sv: Ja det är verkligen superskönt, tack så himla mycket fina du!
Kram

Anita

Vacker häst :D

miche - livsstil och bloggdesign

Saknar att rida, gjorde det som yngre.. :(

Emelie Andersson

så fin hon är :)

sv: ja skönt att kunna rida igen, sen vill man ju alltid ha snö till julafton :)

Jessy

Vilken sötnos!

Hanna

Åh men tack! Helt kär i klänningen :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress