17 april 2015

Underbar lektion!

Hästar

Igår var det ridlektion på min älskling Gypsy igen och det var nog den bästa lektionen jag har haft med henne! ♥
 
Då det är hoppvecka går Gypsy på hackamore, alltså ett bettlöst träns, då hon blir mer framåt i hoppningen då. Vi red som vanligt dressyr och jag tycker hon är mycket bekvämare att rida på hackamore faktiskt. Det brukar vara tvärtom, att hästar går sämre på hackarmore, men för henne fungerar det väldigt bra. Jag sa det till min lärare och hon tyckte absolut att jag ska fortsätta rida henne på hackamore och växla som jag själv vill mellan hennes träns.
 
Vi började skritta fram och bara efter någon minut i skritt krökte hon fint på nacken och trampade på framåt. Otroligt fin redan i början. Vi började trava fram och också galoppera och hon höll sig riktigt fin, fin bjudning och underbar form. Hon kändes så bra! Efter lite uppvärmning började vi jobba övningar.
 
Alla grupper rider programridningar runt våren då de blir bedömda, men eftersom vår grupp är på så hög nivå är inte det någonting som brukar göras. Vår lärare tyckte ändå att för skojs skull ska vi också rida dressyrprogram, fast mer framåt sommaren. ^^ Om jag minns rätt fick vi välja mellan MSV C eller L:A3. Jag har inte ridit något av dem förut och inte på den höga nivån, men jag är så taggad, hihi. Har inte valt än, men har kollat igenom dem och de låter roliga båda två! 
 
Vi började rida lite delar ur programmen då ett moment var på långsidan med först öppnor, en tiometersvolt på mitten, och sen slutor. De gick väldigt bra i båda varv, dock lite svårare med slutorna i höger varv, men de lossnade också efterhand. Djur är som männsikor; lite höger-och vänsterhänta, haha. Sen började vi jobba förvänd galopp vilket också gick super! 
 
Jag är så otroligt nöjd med den här lektionen så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det med ord. Hon var så otroligt fint rakt igenom med underbar form och framåtdriv och man kände verkligen hur kul hon tyckte det var och att hon verkligen ville göra sitt bästa. Hon jobbar så hårt min prinsessa. Jag är mer än nöjd med hennes insats i går och hon förtjänar alla äpplen i världen! Det känns så roligt med att få så mycket positiv kritik från lärare, och även från tjejerna i gruppen som säger att jag rider henne så fint och vi har utvecklats så mycket tillsammans.
 
Min fina. ♥
Emma

Kul att det gick så bra! :D

Sanne-Madeleine Håkansson

sv: verkligen tack detsamma söta du :D kram

Neapocalypse - klickerträning och unghäst ・゚♥ ✞

sv; ja det är det verkligen! Det gick så dåligt för någon vecka sedan men nu gick det verkligen jättebra, <3

Emelie Andersson

Åh vad roligt att det gick så himla bra :D förstår känslan, man vill bara rida och rida.

sv: ja verkligen, det för ens dag <3

Cajsa Lindahl

hejsan! hoppas att du hade dig en bra fredag och att du får en ännu bättre lördag! :D allt bra med dig?

bexollila

Haha men aw tack gulliga du! Hoppas allt är bra med dig :)

Cajsa Lindahl

ja, du måste läsa den! den är sååå bra!!!
Det är okej med mig. Precis vaknat så har inte riktigt känt efter än :P själv?

Linn Strömberg

vad roligt att det gick bra! :D

Josefine

Härligt!

sv: Tack desamma :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress