Jag kände att det var ett bra tag sedan jag uppdaterade min "Mat och bak"-kategori med ett recept, så tänkte att jag kunde dela med mig av detta asiatiska recept! Det är en gurkkimchi. Kimchi är Sydkoreas nationalrätt och det finns rätt många olika sätt att tillaga den på. Jag har aldrig gjort det förut så provade en enklare variant med enbart grönsaker och till det serverade jag nudlar. Starkt och gott! ^^
 
Jag använde mig inte av exakt samma mått i receptet då jag lagade till färre personer och då jag inte hittade någon fisksås använde jag fiskbuljong. Receptet hittade jag här
 
Gurkkimchi, 4 portioner.
 
Du behöver:

1 stor gurka (ca 450 gram)
1 tsk salt
1 lite morot
3 salladslökar
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 msk fisksås
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 msk socker
 
Gör så här;

1. Skiva gurkan tunt. Lägg den på ett fat. Strö över saltet. 
2. Skala och skär moroten i tändstickstunna stavar.
3. Skär salladslös och chili i tunna skivor. Skala och finriv vitlöken
4. Rör ihop vitlök, fisksås, paprikapulver, chiliflakes och socker till en paste i en liten bunke.
5. Torka av gurkan med hushållspapper.
6. Blanda gurka, morot, salladslök och chili väl med pasten. Låt dra 15 minuter före servering. 
 











 
 
 
Sara

Men mums så otroligt gott ! :)

Amanda Jona [SPONTAN]

Aldrig hört talas om tidigare men det lät ju hur gott som helst :)

Erica

Låter gott! :)

Evangelina

Har aldrig hört talas om förut, men det kanske är värt att testa? :)

Emelie

åh så gott!! :)

maria at inredningsvis

Såg sjukt gott ut måste provas nån gång :)

Idag på bloggen visar jag hur man får hemmakontor och glamhörna i ett:)

Ha en härlig solig vårhelg:)

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress