Ingen ridlektion på schemat idag på min del, men jag kom ju på att jag inte skrivit om min lektion förra veckan. Med allt som hände i helgen och har hänt i veckan har jag helt enkelt inte haft tid. Här kommer i alla fall ett litet inlägg om min ridlektion på Gypsy förra veckan! :)
 
Förra veckan var det för de övriga grupperna (jag går som sagt i dressyrgrupp och hoppar därför inte) hoppvecka vilket resulterade i hinder på banan. Hoppning är inte Gypsys favoritgren då hon är hopprädd och väldigt lätt spänner sig, därför går inte hon hopplektioner på högre höjder. Även om vi inte skulle hoppa (vilket hon såklart inte visste då hon gått hopplektioner under dagen och hindrena stod kvar) spände hon sig och tittade snett på hindrena. Hon var ofokuserad och lite slöare. Hon var helt enkelt orolig för att vi skulle hoppa. Stackare. ♥
 
Vi värmde upp i alla gångarter och det var lite knepigt att hitta bra dressyrvägar mellan alla hinder, men det funkade. Vi gjorde lösgörande övningar och skänkelvikningar på en brant linje och det gick bra! Mot slutet började hon slappna av allt mer. Vi fick också fritt arbete i galopp och göra lite vad vi ville och då fokuserade jag på att få upp ett bra tempo och hitta mer aktivitet i galoppen. Hela lektionen jobbade jag med att få min finis avslappnad. Tycker så synd om henne när hon blir så osäker. :( Fina häst. ♥
 
 
Life of Johanna

Hoppas du har en bra torsdag :)

Ella Isbjörnshjärta

Åh förstår att du blir orolig, jobbigt att hon behöver hoppa om hon inte tycker om det :/ Men om man ska se det från den ljusa sidan så kan du ju få väldigt stor nytta i framtiden (tänker på tävlingar och så) av att veta hur du ska få henne att slappna av lite mer igen!

Sv: Gört!!! Varm banan = Perfekt mellanmål!

hanna

hoppas det är bra med dig idag :D

Jessica Nyström

sv: Men visst är dom vackra!
Hoppas du får en riktigt fin dag tjejen. Kram

Nelly

Så härligt att passet gick bra ändå - stackars Gypsy som är så hopprädd :C

MADDISENJ.SE

Hoppas du får en fin dag!

Emelie

Ne men stackarn, har de hänt något som har gjort att hon är rädd för hinder? eller är hon bara osäker?

Cornelia

sv: Ja visst gör det! (hoppsan råkade skicka en tom kommentar xD)

Bexollila

Sv ja de är skit smart att skriva lista när man ska packa :)

Emmy

sv;
Hihih tackar och bockar! Kram fina duuu ^^

Emelie Andersson

Sv: ja han har ju bott emellan åt i samma stad som jag så det känns otroligt tragiskt :( dock var det inte meningen att det skulle gå så långt.

Ja djur kan verkligen komma en nära! <3

Bra att du kämpade dig igenom lektionen också, det gick ju bra tillslut! :)

Cornelia

sv: haha det blir inget lugn i helgen, ska iväg hela helgen! :D

ebba

svar: åh tack så mycket :)
kramis

Elin

Stackarn! Verkade gå okej ändå, bara att jobba på svårigheterna så släpper de snart :)

Anita

Jobbigt när hästen inte är säker, inte lätt alla gånger :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress