26 mars 2014

Underbart.

Hästar

Halloj!
I måndags var det ju hopplektion. Tanken var ju att jag skulle ha Figaro vilket jag var helt inställd på, men när det visade sig att ryttaren till min älskling Grayson inte kom, så fick jag lov att rida honom istället! Jag ska inte ljuga, jag tvekade faktiskt lite om jag skulle hoppa Figaro eller ta Grayson istället. Jag ville gärna hoppa Figaro eftersom jag inte ridit honom på så länge, men samtidigt så tänkte jag ta chansen när Grayson ändå fanns, även om Figaro också är bra. Ser fram emot att rida honom igen! :)
 
Den här lektionen hoppade vi mycket böjda spår. Vi hoppade en studs uppställd i en "solfjäder", två kombinationer (en med ett galoppsprång i mellan och en med två) snett igenom och fyra hinder på en volt, "klockan". Vi började med uppvärmning som vanligt och så galopperade vi på volterna och hoppade (det var så lågt att det bara var som ett upphöjt galoppsprång eftersom det var uppvärmning) över av hindrena. Det gick bra! Sen började vi hoppa fram på "solfjädern" och sen hoppa all hinder på volten, högre än uppvärmningen såklart. Det gick jättebra och han var mjuk och följsam. Sen började vi hoppa kombinationerna och det kändes riktigt bra. Vi hoppade sen båda efter varandra så först kom vi snett igenom på den med två ett språng i mellan och sen snett igenom igen på den med två.
 
Då kändes allting så perfekt. Jag kom på den första som gick bra, vände mot den andra med två språng och jättehöga hinder. Han flög över, hoppade perfekt, rätt antal språng i mellan, bra samspel mellan oss, bra fart och jag hade bra sits. Jag skojar inte när jag säger att jag gav ifrån mig ett "Tjoho" över sista hindret, haha. Det var så kul och gick så bra och med tanke på att jag var rätt så nervös och lite osäker innan så var det ett perfekt avslut. Det måste vara en av mina bästa prestationer. Jag är så glad att jag klarade hindrena som kändes riktigt höga. Jag har så lätt att tvivla på mig själv. Jag tror ofta att jag inte klarar något, men det visar sig ju alltid att jag gör det, och det gjorde jag verkligen måndags. Det kunde inte gått bättre. ♥
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress