Nu kommer ett ordentligt inlägg om musikalen så ni i alla fall har en liten aning om vad jag har hållit på med. ^^
 
Musikklassniorna på skolan gör varje år ett musikalprojekt som de jobbar med och visar upp för skola och föräldrar och i år var det vår tur. Vi var två nior, klass 9bm1 och klass 9bm2 (min klass) som jobbade på projektet med nästan ingen hjälp från lärarna. Vi fick skriva lite förslag på vad vi ville att den skulle handla om, innehålla för nummer o.s.v. och sen tog manusgruppen över (några från varje klass) och skrev ihop ett manus. Resultatet blev "Disney High", en musikal med Disneykaraktärer, tanken att man ska våga vara sig själv och såklart mycket sång och dans!
 
Vi fick göra auditions och säga vad vi ville jobba med (skådespeleri, ljud och ljus, dans, ensemblesång, solosång, band) och jag ville jättegärna vara koreograf och det blev jag! Vi blev fyra koreografer och en dansgrupp på ungefär 12 personer. Mycket slit låg bakom föreställningen och det blev många extra dansrep efter skolan. Det kändes verkligen bra när musiklärarna sa att det var de bästa danserna som varit med och att vi "gjorde" hela showen. Kändes väldigt bra.
 
Musikalen handlade om Cindy (Askungen) som börjar på en ny skola då hon genast hamnar i de populära tjejerna Belle, Ariel och Törnrosas händer. Cindys barndomskompis Adam "Odjuret", skolans mobboffer, går också där och han får hjälp av Herkules för att bli cool och få självförtroende för att våga bjuda ut Belle. Även Cindy får en makeover och blir kär i Erik. Lady och Lufsen, flörtiga Aladdin m.fl Disneykaraktärer fanns med såsom de typiska grupperna; nördarna, sportfånarna och wannabees. Det var en liten mix med scener från bl.a Twilight, Glee, Grease och Mean Girls. Jag förstår att det är invecklat att förstå vad det handlar om, men skulle jag förklara hela musikalen scen för scen skulle det ta en himla lång tid.
 
Jag tycker i alla fall att slutresultatet blev väldigt bra och det har varit en så himla rolig upplevelse att göra det här! Tack 9bm1 och 9bm2. ♥
 
Fler bilder och en video med några av numren kommer att komma.
 
 
 
 
Amanda

Sv: Tack fina du! Hoppas du tittar in fler gånger<3

MartinaOlsson

VINN ETT VALFRITT SMYCKE FRÅN DOLLFACELONDON! :)
http://martinaolsson.myshowroom.se/41865/tavling-vinn-ett-valfritt-smycke-fran-dollfacelondon/

linn

ha en toppen dag sötnos:)!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress