21 april 2014

Så besviken.

Hästar

Är så missnöjd med dagens ridlektion. Fick Gypsy och blev jättenöjd då hon var jättefin senast vi jobbade tillsammans. Dock var det längesen och jag hade verkligen glömt hur seg hon är. Vi fick rida fram själva utomhus och så gick vi in i ridhuset på löpande band och red vårt program. Jag började rida fram och hon var riktigt seg. Formen var okej, men kunde vara lite bättre. Det jobbiga med att ha egen framridning är att alla rider lite som de vill så man måste ha koll på dem plus att det var massor av hinder ivägen, något som inte var till min och Gypsys fördel. Vi fick svänga av och bromsa flera gånger för att andra var i vägen och då är det svårt att då igång något bra framåtdriv. Det vi skulle behövt var en rejäl raksträcka. 

Det blev lite bättre, men inte alls så bra som jag ville och jag började tappa humöret. Gick in och red och i början kändes hon faktiskt piggare så jag tänkte "Det här kan faktiskt gå", en tanke jag tappade ganska fort. Hon tappade formen och det var få ställen hon gick fint. Vägarna blev slarviga och hon höll inte farten någonstans. 

Jag var (eller är) så besviken, både på mig själv och på Gypsy. Jag kunde gjort det så mycket bättre och det kunde hon med. Det var ingen bra dag för oss. Min lärare sa att jag fick riktigt bra fart på henne utan både sporrar och spö och mitt omdöme var inte riktigt så dåligt som jag trodde, men jag har rätt svårt att ta till mig det positiva eftersom jag är så besviken på det andra. Jag är väldigt självkritisk och har höga krav på mig själv, speciellt inom ridningen där jag vet att jag ÄR väldigt duktig. Jag vet inte vad som hände idag. 
Fanny

Tråkigt att du är besviken, hoppas det känns bättre nästa gång :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress