Halloj!
Igår var det ridning och det var nog den kallaste lektionen vi haft på senaste tiden. Nu börjar tiden med massor av tröjor, strumpor, vantar, leggings under ridbyxorna och allt annat som gör att man ser ut som en levande köttbulle, haha. Lektionen var i alla fall bra!
 
Vi fortsatte jobba med rörelsen "tagen bakdel" som betyder att hästen går i två spår, frambenen följer sitt vanliga spår rakt fram, men bakbenen följer ett annat vid sidan om. Den skjuter ut rumpan helt enkelt. Vi började med att värma upp och idag red jag Baltazar utan snodd. Han var inte riktigt lika spänd som förra gången och han fick ingen hjälp med att gå i form av snodden den här gången. Nu var det verkligen min uppgift att få honom dit. Vi värmde upp i alla gångarter och gjorde lite skänkelvikningar snett igenom. Sen fick vi trava lite på volterna och jobba tagen bakdel därifrån. Då ska ju hästen vara böjd efter voltspåret, men bakdelen ska gå utanför åt andra hållet. Lite svårt att förklara. En bit in på uppvärmingen hittade jag hans rätta knappar och fick in honom i en fin och bekväm form.
 
Vi gick in i övning med lite volter och tagen bakdel och han kändes fin! Det gick mycket bättre än förra veckan. :) Fina Baltazar. ♥
 
 
Alice

sv: här med!
planer för ikväll?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress