Hej!
Igår var det ju som sagt hopplektion med fina Baltazar. :) Vi hoppade utan stigbyglar! Vi började att värma upp i alla gångarter, med stigbyglar, och på lite olika vägar. Vi travade lite bommar med innan vi la upp stigbyglarna. Vi hoppade hinder på serpentinbågarna först i trav och sen i galopp. Han var rätt så seg när vi travhoppade och det är svårt att driva när han blir så studsig och man inte har något ordentligt stöd. Det gick bättre i galopp (större steg, mindre studsigt) och man skulle också tänka på att ställa och böja i alla svängar.
 
Hittade den här bilden på Google som förklarar väldigt bra. Det här är alltså själva vägen och de svarta sträcken är hindrena. Dock hade vi även hinder på kortsidorna, där det inte finns några sträck, alltså fem hinder.
 
Efter det la jag ned stigbyglarna då han kändes så himla studsig och jag ville fokusera på att få upp lite bättre fart och ett bättre flyt i min hoppning. Vi hoppade en studs med på långsidan och sen satte vi ihop allt till en bana. Sen tog vi bort studsen och hoppade en oxer istället. :)
 
I stort sett var det en helt okej lektion! :)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress