13 augusti 2013

Tillbaka igen!

Hästar

Hej!
Igår var det äntligen dags för ridning igen! :D Det var härligt att vara tillbaka igen. Min lilla pojke Grayson har ju varit sjuk under en lång period och har inte gått på lektionerna. Jag fick mig en härlig överraskning när jag såg att han var tillbaka i det vanliga stallet och det blev bara bättre när jag såg att det var honom jag skulle få rida! ♥ Det kunde inte blivit bättre, min finis var frisk och jag skulle rida honom!
 
Vi började med att värma upp och gå igenom vår sits och så. Vi red mycket utan stigbyglar och bara för att få lite extra mjölksyra i benen så fick vi varje gång vi skrittade sitta i "grodan" en stund. Då lyfter man upp benen så de inte nuddar sadeln och vecklar ut knäna. Jättejobbigt! Vi red lite volter, serpentiner och gjorde lite grundliga saker bara för att komma igång igen. Jag måste ju erkänna att lite ringrostig var man ju, men jag fick honom fin i formen och han lyssnade fint på mina hjälper. Den sista kvarten red vi ut i skritt i skogen och runt gården. Det var härligt! Det var så fridfullt och man trodde verkligen inget dramatiskt skulle hända, men det gjorde det. Jag red som nummer två och helt plötsligt halkade den första hästen och ramlade omkull. Ingen blev skadad, varken häst eller ryttare, och hästen kom direkt på fötter. Lite snopen blev man för det är ju inte varje dag en häst bara halkar när man skrittar omkring och har det trevligt. Tur att ingen blev skadad. :) Vi har också gått upp en grupp till "Special". Man går i nybörjargrupp, sen fortsättningsgrupp och sen märke ett, två, tre och fyra. Efter märke fyra blir man "Special" och det är den högsta gruppen. :)  En bra lektion! ♥
 
Dock så har jag en enorm träningvärk idag, haha. Axlar (som jag redan hade ont i efter att ha sovit hela sommaren på en tältsäng i gillestugan p.g.a värmen), ben, mage, rumpa, ja, överallt. Ändå tog jag mig igenom ett träningspass idag! :)
 
På måndag börjar skolan igen, om sex dagar! Vart tog lovet vägen, haha? Fast det blir skönt att komma igång igen och träffa alla härliga kompisar! ♥ Dagen idag har varit rätt så lugn hittills, har bara tränat i stort sett, men nu sitter jag och kollar på " Bruce den allsmäktige" som går på tv. Har aldrig sett den, men hittills är den sjukt kul! :)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress