26 augusti 2013

Ridlektion!

Hästar

Hej!
Dagen tog jag mig igenom galant med nytt schema och allt. Idag var det ju alltså första dagen med lektioner och så och det gick bra. :) Började 9.10 och gick till 15.40. Lite segt, men det gick! Egentligen skulle jag tagit bussen, men en liten tvist gjorde att jag och Frida lite spontant bestämde oss för att ta moppen in istället. :)
 
Idag var det också dags för ridning igen och det var strålande väder! Jag hade finaste Grayson och vi hoppade på gräset med nya hinder och allt. :) Vi började med att skritta fram och trava lite två och två och hur vi ville. Sen ökade vi på med galopp. Sen hoppade vi fram på stocken två gånger och han kändes fin. :) Bra tempo, lydig, mjuk och fin, bra språng och jag hade en bra position. Sen hoppade vi lite olika hinder i olika banor. Önskar ni kunde se vilka fina terränghinder vi har, men de kan se så olika ut. Bänkar, stockar, träd, små buskar (som de faktiskt inte ska hoppa över, utan springa rätt igenom), ja, det är nästan bara fantasin som sätter gränser. ;)
 
Sista banan vi hoppade inkluderade en så kallad "bank". En typ av hinder som hästen klättrar upp för, alltså inte hoppar över. Jag har aldrig hoppat ett sånt förut för när jag skulle hoppa det en annan gång stod jag över och hoppade det från sidan istället som inte är lika hög. Sen dess har vi aldrig hoppat det så har inte fått chansen, men nu kände jag att jag måste ta och göra det. Det gjorde jag också. Jag hoppade de två första hindrena och sen styrde jag mot banken. Jag var jättenervös, men jag klarade det galant och övervann min rädsla! :D Jag tackar bästa Grayson. ♥ En bra lektion!
 
 
Lite olika varianter av banker.
Bilderna är från Google.
 
Imorgon är det skola igen och glöm nu inte att ställa frågor till min frågestund som avslutas imorgon! :) Någon gång på eftermiddagen kommer inlägget upp.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress