29 oktober 2012

Underbar hopplektion!

Hästar

Hej!
Idag var det äntligen ridning igen då jag inte kunde rida för två veckor sedan och förra veckan var det teori, men nu var det dags! 
 
Idag var det hoppning och jag fick ha fina Blackburn! Han är en stor och svart häst som är underbar i dressyren, hoppar allt och är också väldigt snäll och pålitlig! Vi började med att värma upp i skritt, trav och galopp, vi gjorde lite volter och lite tempoväxlingar. Vi galopperade på volten och sen ut på spåret i galopp då vi fick galoppera på ordentligt! Stor, härlig galopp i högt tempo! Riktigt härligt! :D Sen fick vi börja hoppa fram på ett hinder i trav och sen hoppade vi lite fler hinder i galopp. Idag hoppade vi riktigt högt så det var extra kul, men också nervöst! Efter lite framhoppning på några hinder så hoppade vi en bana. Lite snett igenom, bågar och långsidor med höga hinder. Det gick väldigt bra och det kändes verkligen som att Blackburn flög över hindrena! Även om man har en häst som hoppar allt och man knappt behöver driva framåt och den lyssnar bra, så är det viktigt att man fortfarande inverkar på hästen och inte börjar " åka häst". Man måste fortfarande bromsa och ligga på med skänkeln så att det inte blir för stora eller för små språng över hindrena och styra bra vägar så att man inte kommer fel eller snett på hindret. Tänker man inte på det här, så blir det inte bra. Gick som sagt jättebra och är väldigt nöjd! ♥
 
Nästa vecka är det hästbyte, men jag ska förhoppningsvis få ha Blackburn igen då jag bara har haft honom en gång av tre ( vi har alltid samma häst tre gånger i rad om det inte är något som händer med hästen eller så )! Det blir kul att ha dressyr med en så fin dressyrhäst! :) 
 
Ha det bra! 
Nelly

Vad roligt att det gick så bra på hopplektionen! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress