Hej!
Jag ska börja med att säga att gårdagens konsert var helt fantastisk! Full med energi, färger, dans och fartfyllda låtar! När genrepet började så blev vi indelade i våra stämmor och blev placerade på kortsidan av läktaren där vi skulle uppträda. Scenen där artisterna sjöng var nedanför. Vi övade igenom låtarna, hur vi skulle gå in och så övade vi med de artister vi skulle sjunga med. I år var det The Moniker, Sofia Eriksson, The real group, Triple and Touch, en jätteduktig tjej som vann en tävling på facebook och fick sjunga solo ( tävlingen hålls i varje stad som konserten är i ) och såklart det sydafrikanska kören! Den kören har en så härlig energi, är så glada och positiva, snälla och man känner sig verkligen uppskattad!
 
Klockan 18.00 var det dags för konserten! Vi sjöng på både afrikanska och engelska och några av låtarna vi sjöng var:
 
* Abanye bayo memeza
* Baba Whetu
* Marching for life
* Friends for life
* Joy to the world
* Holy och Oh My God ( The Monikers låtar och när vi sjöng Holy så tände alla sina mobiler, det är det som syns bakom honom i några bilder. )
* Circle of life ( Från The Lionking/ Lejonkungen
* Shonakona
* Waka Waka
* Aids free that's me
* Den svenska nationalsången blandad med den sydafrikanska
* En medley av några fler låtar.
* En låt av Sofia Eriksson.
 
I slutet sjöng vi många av låtarna i en jättestor och fartfylld medley! Konserten började med att vi kom inspringandes från olika håll till mäktig musik med händerna i luften och ropade ut ett afrikanskt ord och sen upp på våra platser! Det var mäktigt! Det var jättekul att höra The real group och alla andra artister och få sjunga med vissa av dem! Nedan kommer några bilder från konserten som mamma fotograferade och så tänkte jag visa stjärnan som jag inspirerades av till mina naglar. :)
 
 
Star for Life är en organisation som jobbar för att samla in pengar till att förhindra sjukdomarna AIDS och HIV. Konsertturnen heter Marching for Life. Alla färgerna i stjärnan står för något eget:
Gul= I go for my dreams.
Röd= AIDS-free that's me.
Svart= I decide.
Grönt= I am committed.
Blå= I make it possible.
Vid varje konsert får man välja en av de här färgerna på en t-shirt. Förra året hade jag en blå och de här gången en gul. :)
 
 
 
Verkligen en underbar konsert! Det går helt enkelt inte att gå därifrån och vara sur, man blir så glad! Får ni chansen att gå och titta på en sån här konsert, tveka inte! Det är för en så bra sak, det är jättekul och man får verkligen ett minne för livet. ♥ Skulle så gärna göra om det igen!
 
Ha det bra! :)
Nelly

Men åh så roligt! :D

Nelly

sv: tack så mycket! ^^

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress