Hej!
Nu har jag kommit hem från en bra hopplektion med fina Grayson! ♥
Vi började med att värma upp i skritt och trav och växla lite volter i trav och galopp. Eftersom man svänger in på volten direkt från spåret och svänger ut på spåret så är det viktigt, speciellt i galoppen då man har så hög fart, att ha koll på varandra och den som ska ut från volten till spåret ska alltid lämna företräde till den ryttare som kommer på spåret. Vi lyckades bra! :)
 
Vi började hoppa fram på ett hinder med en travbom framför som vi kom på i trav och sen skulle vi landa i galopp. Vi hoppade hindret ett par gånger till, både i trav och galopp, och sen hoppade vi fram på två hinder på långsidan, ett räcke och en oxer. Efter det började vi hoppa två hinder på lite böjda/snävare spår, från mitten av långsidan och en liten snett i genom över ett hinder, i båda varven. Hindren höjdes rejält och vi satte ihop en bana av alla de fem hindrena. Först räcket på ena långsidan, en snäv snett i genom över en oxer, byter varv, de två hindrena på den andra långsidan, en snäv snett i genom igen fast i andra varvet och sen tillbaka på räcket innan oxern, fast åt andra hållet. Det gick väldigt bra och Grayson flög över hindrena, men framför den gigantiska oxern blev det en vägran. Jag skyller det på mig då jag faktiskt blev lite nervös inför att hoppa den då den var både högst och bredast av alla hindrena. Hästar känner på väldigt bra om man är nervös och då blir ju hästen såklart också nervös och fundersam. Det är ett samspel mellan häst och ryttare. Jag hoppade långsidan en gång till och den här gången klarade vi den otroligt bra och resten av banan gick super! :D Jättenöjd! Fina Grayson. ♥
 
Nästa vecka är det sista lektionen på två veckor då både jul och nyårsafton innefaller på en måndag och då ställs lektionen in. Lite synd, men nästa vecka ska vi göra något extra kul! :)
 
Imorgon är det den 11 december och då är min klass inbokade på ett luciatåg klockan 13.00. :) 
 
Ha det bra!
//
Nelly

Härligt att lektionen gick så bra :) Hoppas att luciatåget idag också var lyckat! ^^

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress